FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Disse reisene blir populære julegaver

Av Maria Aarli-Grøndalen28.11.18 16:29 | Oppdatert: 05.12.18 16:34

Del saken på:

Det nordmenn ønsker seg mest til jul er reiser og opplevelser, viser en ny rapport. Her er destinasjonene du bør du satse på.

Rapporten er gjort av Respons Analyse på vegne av Stiftelsen Elektronikkbransjen. Den forteller at 60 prosent av kvinner og 42 prosent av menn ønsker seg reise/opplevelser til jul, med penger/gavekort på andre plass.

VG reise har tidligere skrevet om en kraftig økning i reiser som julegaver, fordi nordmenn allerede har alt de trenger. Men hvilken reise passer som gave til hvem? Her får du hjelp!

Til matelskeren:

Den baskiske gastronomi-byen San Sebastian har flest Michelin-stjerner per kvadratmeter i verden. Det er 17 i alt.

Det går ikke direktefly fra Norge til San Sebastian, så litt planlegging i forkant lønner seg. Her får du ellers strand- og storbyferie i ett. Dermed passer byen både som weekend-destinasjon, men også for lengre ferieopphold.

København er også en sikker vinner på matfronten, som på så mye annet. Tidligere i år reåpnet Noma i byen, som ellers byr på en rekke gode restauranter med gjennomførte konsepter.

Skal turen holdes innenfor norske grenser, seiler Trondheim opp som en stadig mer spennende matdestinasjon.

Til historie-elskeren:

En tur til Berlin kan ikke bli feil for en som elsker historie. Om det er byens tidvis mørke historie, dens frie og liberalistiske innbyggere eller at man kan gå på nattklubb til alle døgnets tider, Tysklands hovedstad er og blir tiltrekkende.

Skotske Edinburgh er også full av historiske skatter. Byen er kjent for sin gotiske arkitektur og har et berømt slott som troner på en sovende vulkanen.

Eller hva med en tur til spanske Sevilla, flamencoens vugge?

Til arkitektur-elskeren:

For den som er glad i annerledes arkitektur er en tur til Gaudi-byen Barcelona rett og slett nødvendig. Nordmenn har lagt sin elsk på den katalanske hovedstaden, og den lokalpolitiske uroen ser ikke ut til å ha lagt noen nevneverdig demper på populariteten.

Eller hva med en tur til Wien, som ikke bare kan skilte med vakre konserthus og klassiske kafeer, men også med at byen er grønnest i Europa.

Er arkitektur-elskeren allerede veldig bereist, finnes det sikkert likevel et nytt reisemål å plukke ut.

Til småbarnsfamilien:

Å fly med barn kan være for strabasiøst for noen. I Bjørneparken på Flå, kan både små og store glede seg over årets nye tilskudd til parken: ulvebrødrene Isak, Ingo og Ivvo.

Danske Ålborg er en favoritt hos barnefamilier. Byen er liten og oversiktlig og selv museene er barnevennlige.

Er familien godt bereist allerede, kan du kanskje likevel finne en spennende destinasjon fra disse tipsene.

Til vinter-entusiasten:

Er det langrenn som er familiens lidenskap, er Beitostølen i Valdres et familievennlig alternativ med varierte løyper.

Den bilfrie, sveitsiske alpelandsbyen Zermatt, lokker stadig flere både ski- og matglade nordmenn til fjells. Det finnes et stort nett av skiheiser, gondoler, samt tog som tar en frem til ulike løyper fra alpelandsbyen.

Og er det vinteropplevelser uten ski på beina som får blodet til å bruse hos noen du skal feire jul sammen med, så bør du kikke på denne saken:

Til luksusdyret:

Å sove ute i naturen blir stadig mer populært. For den som stiller krav til høykomfort i samme slengen, kan en tur til en av disse tretopphyttene være tingen:

Er du ute etter et budsjettvennlig alternativ, er Tallinn, Riga eller Vilnius gode alternativer. Hovedstedene i Baltikum frister med lave priser, godt bevarte gamlebyer og luksuriøse spahoteller.

Vil du dra litt lenger, så kan du sjekke ut Maldivene.

Til eventyreren:

Noen får aldri nok adrenalin i blodet. VG reise har tidligere i år plukket ut flere norske destinasjoner for akkurat disse. Hva med en tur til Mosjøen for å ta den nye ziplinen over Vefsna?

Eller hva med en tur til Skylodge Adventure Sites i Peru, til et hotell som består av glassbokser hengene flere hundre meter over bakken og bare kan nås ved en heftig klatretur?

Har du en naturelskende drømmer i familien, og god råd, kan du vurdere en tur til av verdens flotteste nasjonalparker.

Til godt voksne:

Blomsterprakt på den portugisiske perlen Madeira er et perfekt alternativ for deg som vil gå turer i vakker natur, bo på elegante hotell og nyte et glass madeira etter middag.

Cruise-ferie er ikke lenger forbehold gamle damer med blått hår, men er en spennende måte å rekke over mange reisemål uten at det behøver å kreve for mye fysisk anstrengelse.

Sjekk også ut disse togreisene som fører deg til noen av verdens vakreste steder:

Til Norges-entusiasten:

Sist, men ikke minst, tenk over at det er rekordhøy interesse for turer til vårt eget land. Norge er for eksempel blant de beste stedene i verden for å oppleve nordlyset.

Du trenger ikke være profesjonell klatrer for å bestige Besseggen, og heller ikke for å komme deg opp på Preikestolen. Over 250.000 tar turen hvert år og den er godt kjent internasjonal, blant annet fra innspillingen av scener til «Mission: Impossible 6».

Mer inspirasjon til Norges-reiser får du her: