FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Sydenturer på salg i høstferien

Av Mona Langset18.09.18 07:33 | Oppdatert: 18.09.18 15:29

Del saken på:

Vanligvis er skolens høstferieuker noen av årets aller dyreste Syden-uker. Men i år får du restplasser på høstferiesalg.

Mange har bestemt seg for høstferie i Syden for lenge siden, derfor er ni av ti reiser allerede solgt. Men de gjenstående reisene har vært tregere å selge. Nå går de til svært reduserte priser.

Tidligere har vi rådet leserne til å fly fra Bergen når det er høstferie i Oslo, og fra Oslo når det er høstferie i Bergen, for å få reisene til betydelig lavere pris. Vi har også rådet østlendinger til å reise fra Göteborg, siden Sverige ikke har høstferie med forhøyede priser på samme tidspunkt som oss. Men i år kan du i mange tilfeller finne gode tilbud fra din nærmeste flyplass akkurat den uken dine barn har høstferie.

Vi snakker riktig nok ikke om fly og hotell til rundt 1000-lappen, som du av og til kan finne i lavsesongene. Men restplassprisene er uvanlig lave til å være i uke 40 og 41.

– De fleste har bestilt ferien tidlig, og salget av sisteminutt-reiser ligger litt bak det vi hadde forventet for denne perioden. Med andre ord, man får ekstra mye høstferiekos for pengene nå, sier kommunikasjonssjef i TUI, Nora Aspengren.

Ifølge informasjonssjef Siri Røhr-Staff hos Ving, ligger årsaken til de noe billigere høstferiereisene i at prisene reguleres etter etterspørsel.

– Årets fantastiske sommer har satt en liten demper på høstferiesalget, sier hun.

Det bekrefter også Beatriz Rivera hos Apollo.

– Derfor kan man gjøre noen skikkelige gode høstferiekupp nå, særlig til Mallorca. Her kan en familie på to voksne og to barn få en uke på et populært firestjernershotell til 14192 kroner, sier hun.

– Har man mulighet til å reise et par dager før, eller komme hjem en dag etter, er også tilbudet større og prisene enda lavere, påpeker hun.

Dette er noen av eksemplene på ukesturer med avreise den helgen høstferien starter, altså uten å måtte ta noe ekstra fri fra skolen. Prisene fant vi på charterselskapenes egne nettsider i går, mandag.

AVREISE LØRDAG 29. SEPTEMBER

Fra Oslo: Lagoon Center Apartments. Et lite og barnevennlig leilighetshotell i Alcudia på Mallorca. Bassengområde med barnebasseng og solsenger, 900 meter fra nærmeste strand. Det er treningsrom, lekepass, internett og frokostrestaurant på hotellet. Satt ned til omtrent halv pris. 3695 per person (Ving)

Fra Oslo: Imperial Hotel og leiligheter sentralt i Kos by. Trestjerners. Det er frokostbuffé og snackbar, men ikke middagsrestaurant. Det er gåavstand til restaurantene i Kos by, og til stranden. Gratis internett, men det kan være tregt. Satt ned til under halv pris. 3248 per person i dobbeltrom. (TUI)

Fra Oslo: Prinsotel La Pineda, barnevennlig firestjerners leilighetshotell i Cala Retjada på Mallorca. Lekeplass, lekerom og barneklubb i hotellets regi. Gratis spa, trimrom og aerobics. Tre restauranter, og stort bassengområde med barnebasseng. Et basseng er bare for voksne. Nærmeste bad i havet er fra klipper 500 meter unna. Satt ned til nesten en fjerdedel av prisen 4796 per person (Apollo)

Fra Sandefjord: Fougère, firestjerners leilighetshotell i vestre Alanya, Tyrkia med bassengområder, vannsklier og aktiviteter for alle aldre. Det er gangavstand til shopping og Kleopatrastranden. Hotellet har restaurant og bar. I hagen er det hengekøyer. Prisen er satt ned til under det halve. Toromsleilighet for 3102 per person (TUI)

Fra Kristiansand: Villa Darko i Podogra på Makarska Riviera i Kroatia. Lite, trestjerners leilighetshotell med kort vei til stranden og byen. Hotellet har ikke restaurant, basseng eller resepsjon. Her bor du mer i et boligområde, som lokalbefolkningen. I høstferien er det jazzfestival i området. Prisen er satt ned med to tredjedeler. 3996 per person (Apollo)

AVREISE SØNDAG 30. SEPTEMBER

Fra Oslo: Georgia, trestjerners hotell i Afandou på Rhodos. Et lite hotell med flere bygninger og bassengområde med barnebasseng. Det er lekeplass og gratis wi-fi. 1,5 kilometer til stranden i Afandour, som er Rhodos’ lengste. Satt ned til nesten en tredjedel av prisen. 2795 per person (Ving)

Fra Oslo: Emerald, trestjerners familiedrevet leilighetshotell i den lille byen Kremasti utenfor Ixia på Rhodos. To bassenger for voksne og to for barn, omgitt av gressplener med lekeplass. Internett mot betaling. 250 meter til stranden. Satt ned til under halv pris 5496 per person (TUI)

Fra Oslo: Sandy Bay, trestjerners lite hotell i Plomari på Lesvos, med restaurant, bar og basseng. Gratis internett. inkludert frokostbuffé. Familierom med fire senger. 4898 per person. (Apollo)

Fra Kristiansand: Blue Star Atlantica Mikri Poli Rhodes i Kolymbia på Rhodos. Firestjernershotell med all-inclusive, eget badeland, flere bassenger og aktiviteter for alle aldre. 200 meter til strand. Pris med all- inclusive 11953 per person (TUI)

AVREISE LØRDAG 6. OKTOBER:

Fra Stavanger: Apladas, firestjerners leilighetshotell i Agia Marina på Kreta. Hotellet har egen restaurant, men det er også kort vei til mange lokale restauranter. Bassengområde med barnebasseng og bassengbar. 150 meter fra strand. Pris satt ned med en tredjedel til 5195 per person. (Ving)

Fra Bergen: Bahia Pollensa, leilighetshotell med tre pluss stjerner nær stranden i Puerto de Pollensa på Mallorca. Hotellet har restaurant, minimarked og bassengområde med barnebasseng. Satt ned til nesten dethalve, 3845 per person (Ving)

Fra Bergen: Sea Melody, familiedrevet hotell nær stranden og Ixia sentrum på Rhodos. Tre pluss-stjerner. Bassengområde med barnebasseng, lekeplass og spillehjørne med bordtennis, bordfotball og biljard. Gratis internett ved resepsjonen og bassengbaren. Noe nedsatt pris. 4213 per person. (TUI)

Fra Trondheim: Lucija, leilighetshotell ved strandpromenaden i Makarska, Kroatia. Har restaurant og bar. Det er ikke basseng, men hotellet ligger rett ved stranden. I høstferien er det jazzfestival i området. Satt ned til nesten halv pris 5138 per person (Apollo)

AVREISE SØNDAG 7. OKTOBER:

Fra Trondheim: Sun Connect Kolymbia Star i utkanten av Kolymbia på Rhodos. Her er det flere bassengområder med vannsklier, internasjonal barneklubb med Lollo og Bernie, daglige trimaktiviteter, to restauranter, minimarked, og internett. 300 meter til nærmeste strand. 8395 per person (Ving)

Fra Trondheim: Epsilon, firestjerners leilighetshotell på Faliraki-stranden, Rhodos. To store bassengområder, et ene med vannsklie, svømmeskole, barneklubb og lekeplass. Like ved ligger et av Europas største badeland. Gratis morgenyoga fem dager i uken og mange andre treningstilbud. Gratis internett og tennis. Restaurant med frokost og middag. Satt ned 1000 kroner til 8218 per person. (Apollo)

Fra Stavanger: Tenerife Ving ved Puerto de la Cruz på Tenerife. Et eldre leilighetshotell med minimarked og internett mot betaling. Takterrasse med basseng. 1,7 kilometer til lavastranden Playa Jardin og til dyreparken Loro Parque. Nedsatt til nesten halv pris. Toromsleilighet 3895 per person. (Ving)

Fra Haugesund: Miami Santa Catalina, et enkelt trestjerners leilighetshotell i Las Palmas på Gran Canaria. Det har ikke basseng eller restaurant, men ligger bare 250 meter fra stranden og strandpromenaden La Canteras med mange restauranter, og i kort avstand fra Santa Catalina-parken. Prisen satt ned med en tredjedel. 5098 per person. (TUI)

Fra Bergen: Los Principes, firestjerners leilighetshotell ved Alcudia på Mallorca. Ligger rett ved den lange Murostranden. Her serveres frokostbuffé og middag i hotellets restauranter. Menn må stille med lange bukser til middag. Hotellet har internasjonal barneklubb, lekeplass, spa og massasje. Flere bassenger både utendørs og inne. Internett mot avgift. Pris satt ned noe til 5048 per person (TUI)