KOREA-PLANK?: Her har den sørkoreanske hæren tatt i bruk skianlegget i Yong Pyong som treningsarena. Under kommer ti andre barske råd til eksotiske skiopplevelser. Foto: AFP

Argentina, Chile, Dubai, Danmark, Iran, New Zealand, Russland, Sør-Korea: Topp ti: Verdens mest eksotiske skidestinasjoner

(VG Nett) Lei av Alpene og Hemsedal? Prøv et av disse skistedene i stedet!

Frankrike, Østerrike, Sverige og Norge. Jo da, det finnes både bra steder og bra bakker her. Men hvis du synes skiklassikerne er litt kjedelige, kan det være på tide å dra på deg skiene, vokse brettet og lete etter nye puddermarker.

Det danske nettstedet Turen Går Til har bedt Nikolaj Vang, som har reist verden rundt som profesjonell skiløper de siste åtte årene, og Jesper Ljungberg, tidligere skiproff og nå instruktør på Den Danske Skiskole (finnes det?? journ.anm.) om å anbefale verdens ti mest eksotiske skidestinasjoner.

Her er de - i alfabetisk rekkefølge:

Las Leñas, Argentina

Las Lenas, Argentina. Foto: LAS LENAS VACATIONS

Argentina er mer enn biff og tango. I Valle de Las Leñas begynner sesongen i juni og fortsetter til midten av oktober. Men vær forberedt på at skikjøring og snowboarding ikke er fullt så organisert her som i Europa, så det egner seg ikke for nybegynnere, advarer TGT. Stedet kan skryte av 60 kilometer løyper, et fall på 12 til 53 prosent og verdens høyeste casino (Piscis Hotel).
Nettside:Las Lenas Vacations
LES OGSÅ:Skisesongen utsatt på grunn av snømangel
LES OGSÅ:Vått, vilt og vakker i Argentina

Mont Tremblant, Canada

Mont Tremblant, Canada. Foto: MONT TREMBLANT SKI RESORT

Knappe halvannen time nord for Montreal ligger Det skjelvende fjellet - Mont Tremblant. Fjellet er et av de høyeste i Laurentianer-kjeden, og er kjent for sine mange og varierte løyper. I tillegg finnes hundesledekjøring, isklatring og scootersafari, ifølge TGT.
Nettside:Mont Tremblant Ski Resort
LES OGSÅ:Her kan du stå på ski i høstferien
LES OGSÅ:Lekne Quebec feirer kulden

Valle Nevado, Chile

Valle Nevado, Chile. Foto: VALLE NEVADO SKI RESORT

Det som skal være et av verdens aller beste skisportområder ligger i Andesfjellene i Chile. Valle Nevado ligger bare seks mil fra flyplassen i Santiago, og er inspirert av Les Arcs-komplekset i Frankrike. Spennende løyper i flotte omgivelser på 3000 meters høyde, og utfordringer for en hver smak, lover TGT.
Nettside:Vallenevado Ski Resort
LES OGSÅ:Her finner du sommersnøen
LES OGSÅ:Skidrøm på aktiv vulkan

SkiDubai, Forente Arabiske Emirater

Ski Dubai, De forente arabiske emirater. Foto: EPA

Dubai har spektakulære sandboarding-muligheter, men et greit tilsig av oljepenger har gjort at ørkenstaten også kan tilby skiløyper, året rundt. Riktignok ligger de innendørs, men det 22.500 kvadratmeter store SkiDubai har imponerende løyper. Den lengste er 400 meter lang, med et fall på 60 meter. I tillegg kan brettentusiastene boltre seg på verdens største innendørs snowpark.
Nettside:Ski Dubai
LES OGSÅ:Hett på brett i Dubai
LES OGSÅ:Stor bildespesial fra Dubai

Indoor Ski, Danmark

Indoor Ski, Rødovre, Danmark. Foto: INDOORSKI.DK

Tro det eller ei: Du kan ta danskebåten FRA Norge til skieventyret! Indoor Ski i Rødeovre like utenfor København er ikke fullt så imponerende som SkiDubai, og riktignok er det verken snø eller bakker å skryte av. I stedet har de glattvevde nylontepper som sprøytes med vann for å få den rette gliden. Det skal også sies at du faktisk ikke flytter deg så veldig langt. Du står faktisk helt stille på et rullebånd som angivelig gir deg følelsen av å suse nedover bakken. Men hvor kravstor skal en være? Skistedet ligger i Danmark, for søren!
Nettside:Indoor Ski
LES OGSÅ:40 fjell på fem dager
LES OGSÅ:Guide til Københavns lune og brune kroer

Dizin, Iran

Brettbabe, Dizin, Iran. Foto: AFP

Midtøstens kanskje viktigste skisted ligger i Alborz-fjellene nord for Teheran. Ifølge TGT er Dizin en av verdens 40 beste skiresorter, og kombinasjonen av beliggenheten og høyden gir en helt lett, tørr puddersnø nesten året rundt. Bakdelen er at du blir relativt isolert. Her finnes det nemlig verken internett eller telefonlinjer.
Nettside:Det iranske skiforbundet
LES OGSÅ:Se og bli sett på ski i Iran
LES OGSÅ:Fem gode grunner til å dra til Iran

Cardrona, New Zealand

Cardrona, New Zealand. Foto: AP

Her er beviset på at du kan spenne på deg skiene også utenfor vinterferien. Cardrona ligger midt i New Zealands actionsentrum, midt mellom Wanaka og Queenstown - med sesong fra midten av juni til begynnelsen av oktober. Avslappet stemning, passelige utfordringer og kul snowpark med halfpipe.
Nettside:Cardrona Alpine Resort
LES OGSÅ:VGs skole til skismøring
LES OGSÅ:Lenger unna Norge er det ikke mulig å komme

Krasnaya Polyana, Russland

Vladimir Putin prøver OL-løypene i Krasnaya Polyana, Russland. Foto: AFP

Billig vodka, kule bjørneskinnsluer og masse av nyrikt russisk bling, bling. Slik oppsummerer TGT det som skal være Vladimir Putins favorittskisted. Krasnaya Polyana ligger i Kaukasus-fjellene bare en time fra Svartehavet, og skal være arena for OL i 2014. Varierte, utfordrende og velpreparerte nedfarter og gode heiser, skriver TGT.
Nettside:OL 2014
LES OGSÅ:Her er lesernes favorittskisteder
LES OGSÅ:Her er verdens verste toaletter

Yong Pyong, Sør-Korea

Norske fans heier Ole Kristian Furuseth frem til verdenscup-seier i Yong Pyong i Sør-Korea i 1998. Foto: AFP

Sør-Korea er kanskje ikke verdens mest opplagte skidestinasjon. Men bare en halvtimes kjøretur fra den internasjonale flyplassen i Seoul kan du kaste deg utfor alpinbakkene i eksotiske omgivelser, skriver TGT. Yong Pyong har vært åpent for skifolket siden 1975, og sesongen varer omtrent fra midten av november til begynnelsen av april. 31 ulike løyper.
Nettside:Young Pyong Mountain Top Paradise
LES OGSÅ:Fire fenomenale barnebakker i Norge
LES OGSÅ:Og du trodde DU hadde det trangt??

Snow Dome, Tyskland

Snow Dome, Hamburg, Tyskland. Foto: SNOWDOME.DE

Er Danmark for kjedelig og Dubai for langt unna, kan du dra til Tyskland i stedet. Snow Dome i Hamburg skjuler 23.500 kvadratmeter snø, og et løypefall på mellom ni og 20 prosent. Her finnes det også en funpark med rails, slide, double kicker og flere andre muligheter for den mer lekne alpinisten.
Nettside:Snow Dome
LES OGSÅ:Her er de beste skitoppene
LES OGSÅ:Flytende hytteferie i Tyskland

VGTV: Drøm deg bort og bli med skiguiden verden rundt i 18 fantastiske tv-innslag!Klikk her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder