FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

- Kvinner mer reiselystne

Av Hege Lyngved OdinsenAv Anne Bergseng30.01.13 09:00 | Oppdatert: 30.01.13 10:30

Del saken på:

(VG Nett) Men Kanariøyene og campingferie er mest forlokkende for menn.

Det viser en undersøkelse utført av InFact, på oppdrag for VG.

I undersøkelsen ble deltakerne bedt om å rangere hvor attraktive de synes 40 ulike reisemål i fire ulike kategorier var. Kvinnene scoret jevnt over alle reisemålene høyere enn mennene - med unntak av Australia, Florida, Kanariøyene - og campingferie.

- Den gjennomgående tendensen var at kvinnene ga høyere score på de utvalgte reisemålene enn hva mennene gjorde. Det tyder på at kvinnene er mer reiselystne enn hva mennene gir uttrykk for, sier fagsjef hos InFact, Knut Weberg.

TETT PÅ NETT I DAG KL 13: Har du spørsmål om din drømmereise? Spør VGs reisereportere .Send inn spørsmål og sjekk svarene her!

Reiser like mye

Men selv om kvinner ser ut til å drømme mer om å reise, er det ikke noe i undersøkelsen som tyder på at de faktisk reiser mer enn menn.

- Det synes som et mønster at kvinner generelt er positive til å reise. Samtidig ser vi at kvinnenes drømmer ikke samsvarer med det de faktisk gjør, det ser ut til at kvinner og menn reiser like mye, sier Weberg.

(Saken fortsetter under bildet)

Kjent fenomen

Førstemananuenis i reiseliv ved Høgskolen i Lillehammer, Thor Flognfeldt, er ikke overrasket over at kvinner har mer reiselyst enn menn.

- Dette har studier fortalt oss i årevis. Men hva som kan være årsaken til dette er mer uklart, sier Flognfeldt.

Han trekker frem at sosiale forhold, lønn og utdanningssnivå påvirker våre reisevalg.

- Det kan også ha sammenheng med at menn reiser mye i jobbsammenheng og er lei av hotellsenger når de endelig skal ha ferie. Dessuten ser vi at kvinner reiser mye med venninner, mer enn hva menn gjør med kompiser, og da vil dette gjøre at de totalt sett reiser mer, sier Flognfeldt.

Hvor går din drømmereise?Del tips, historier, bilder og videoer med andre her!

Jentetur

At kvinner liker å reise sammen med sine venninner på tur er noe Charlotte Ehde-Eliassen, vet mye om. Hun driver reisebyrået Jomfrureiser, som i stor grad arrangerer turer for kvinner.

Hun forteller at 46 prosent av selskapets kunder er samboende eller gifte kvinner, som likevel ønsker å dra på turer med andre kvinner.

- Det blir et supplement til ferie med kjæresten. De kvinnene som reiser med oss forteller at de får energi av felleskapet de får på jenteturer. I slike lag kan de diskutere med flere, pynte seg og oppleve kulturer og andre land. Så drar de hjem med stort overskudd for å være sammen med mannen - som de nok også har savnet litt. Da har han kanskje være på fisketurer eller jakt, fritidsformer som kanskje ikke er så populære blant kvinner, sier Ehde-Elisassen til VG.

Som reiseleder i charterbransjen opplevde hun at par ofte ville gjøre forskjellige ting i ferien.

- Mitt inntrykk er at istedet for kompromisser kan det være vel så bra for forholdet å reise til forskjellige steder i noen sammenhenger, sier Ehde-Eliassen.

I dagens papirutgave av VG finner du VGs flunkende nye reisemagasin. Utgivelsen av magasinet markerer starten på en uke med mye reisestoff i VG. De fleste reportasjene fra reisemagasinet finner du også på VG+, for eksempel ti ukjente Thailand-tips og arktisk eventyr på Svalbard.

TETT PÅ NETT TORSDAG KL 13: Har du spørsmål om reiser til nordmenns feriefavoritt, Roma? Spør Roma-ekspert Anders Hornslien.Send inn spørsmål allerede nå!

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK!