FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Ny rekord: Over en million nordmenn til Spania

Av Dag Fonbæk03.01.12 14:20 | Oppdatert: 03.01.12 16:11

Del saken på:

(VG Nett) Ola og Kari elsker Spania. Ferske tall viser at over en million nordmenn - altså en av fem - besøker landet hvert år.

... og Kanariøyene er aller mest populært

- Det er ny rekord, og veldig hyggelige tall, sier PR-ansvarlig Karen Astrid Sand ved turistavdelingen på Spanias ambassade i Oslo.

1.016.551 nordmenn besøkte Spania i 2010. 2011-tallene er ikke klare ennå, men alle rapporter tyder ifølge Spanias turistsjef Rafael Chamorro på at de minst like gode.

Annonsørinnhold

TIL BARCELONA? Last ned gratis VG-guide her

Sett i lys av flomkatastrofen i Thailand og politisk uro med turistsvikt i både Egypt og Tunisia - tre land som alle konkurrerer med Spania om nordmenns flukt fra vinterkulda - tyder alt på at 2011-tallene blir enda bedre.

Trygg «nødhavn»

Spania med Solkysten, Balearene og framfor alt Kanariøyene sees på av norske turister som en trygg og velkjent «nødhavn» når uro og naturkatastrofer rammer andre feriemål.

- Det er nok en riktig framstilling, sier Karen Astrid Sand.

TIL MADRID? Last ned gratis VG-guide her

Turistallene fra Spanias Oslo-ambasasade viser at nordmenn mellom 16 og 79 år sto for ialt 22,9 millioner gjestedøgn i Spania i 2010 - og at middelhavslandet befester seg som en av de tre mest populære ferielandene for nordmenn, ved siden av Sverige og Danmark.

Mange direktefly

Med direkteflyruter fra Norge til ikke mindre enn 12 steder i Spania, og flytider på 4-6 timer, står landet sterkt rustet når kulde, sno og sludd feier over landet vårt.

35 prosent av oss velger Kanariøyene (360.000 reisende), mens 12-13 prosent velger seg Balearene (Mallorca, Menorca og Ibiza) samt Andalucia-området.

TIL VALENCIA? Last ned gratis VG-guide her

Også Valencia-regionen gjør det bra med 17,9 prosent av de besøkende fra Norge, viser den ferske turistoversikten.

Mange «magneter»

Selv om Spania i seg selv klinger godt i norske turisters ører, finnes det også enkeltbegivenheter som er med på å trekke opp besøket fra Norge:

* Alhambra i Granada havner på 2. plass i TripAdvosors europeiske kåring av hvilket sted du bare må få med deg.

* Sevilla er destinasjonen som gir mest for pengene best, ifølge en undersøkelse byrået Qype har gjort blant spanske turister.

* Disney-musikalen «The Lion King» i Madrid smadret alle tidligere billettsalgrekorder - noe som helt sikkert også trakk nordmenn til den spanske hovedstaden, skal vi tro Rafael Chamorro & co.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Hvor vil du dra i 2012?

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon