FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Illeluktende flyplass-beboer har blitt superkjendis: Japaner bor på flyplass i Mexico

24.11.08 15:01

Del saken på:

(VG Nett) Her er virkelighetens Tom Hanks: I over tre måneder har japaneren Hiroshi Nohara bodd på flyplassen i Mexico City.

Han lever av gratismat fra flyplassrestaurantene, sover på en stol og er i ferd med å bli en superstjerne i meksikanske medier.

REISEREPORTASJE:Magiske Mexico

- Jeg vet ikke helt hvorfor jeg er her. Jeg har egentlig ingen grunn, og vet ikke hvor lenge jeg blir, sier japaneren gjennom en tolk leid inn av en lokal tv-stasjon.

Nohara landet på Benito Juarez International Airport 2. september, og den korte mellomlandingen har utviklet seg til en av verdenshistoriens aller lengste. I begynnelsen skremte japaneren, som i følge nyhetsbyrået AP ikke akkurat luktet blomster etter sine første dager på som flyplass-beboer, vettet av både passasjerer og ansatte på flyplassen.

- Ikke Hanks-inspirert

I filmen «Terminalen» fra 2004 spiller Tom Hanks en mann som er strandet på JFK-flyplassen i New York. Ifølge AP hevder Noahara selv at Steven Spielbergs flyplassfilm ikke har inspirert ham. Men han innrømmer likheten.

VIL DU LENGRE ENN FLYPLASSEN?Les reisereportasje fra Mexico City her!

- Livet mitt er «Terminalen 2», ler han ifølge AP.

Flyplassmyndighetene prøvde å få den japanske ambassaden i landet til å finne ut av hvorfor Hiroshi Nohara nektet å forlate flyplassen. Det viste seg å være lettere spurt enn gjort. Han vet det nemlig ikke helt selv.

- Ikke dusjet på flere måneder

Etter nærmest daglige opptredener i tv-reportasjer på meksikansk TV, har Nohara blitt en lokal kjendis. Ifølge AP stopper turister ham for å få autografer og bli tatt bilder av sammen med flyplassbeboeren.

LES OGSÅ:Her får du mest for pengene

Det må være en tøff opplevelse for den hardbarkede fansen. Ifølge nyhetsbyrået er japaneren nemlig svært preget av å ha bodd i flere måneder på en stol.

LES OGSÅ:Verdens beste reisemål

- I løpet av oppholdet har Noaharas strittende skjegg vokst til en stor floke. Det rødlige håret er fullt av flass og støv, og den kremfargede jakken fleece-pleddet hans er mer enn velbrukt. Han lukter som om han ikke har dusjet på flere måneder, skriver AP.

Kan bli til mars

Ambassaden kan ikke tvinge ham til å dra, og flyplassmyndighetene på den døgnåpne flyplassen kan egentlig ikke gjøre noe annet enn å vente til japanerens turistvisum går ut en gang i mars.

- Han er er en rolig person, og en veldig hyggelig mann. Han bare sitter der og spiser hele dagen, sier Navarrete del Toro, en av flyplassarbeiderne til AP.

BILDESPESIAL:Slik bodde Tom Hanks på flyplassen

På grunn av Noharas jevnlige tv-opptredener, lever den nyslåtte kjendisen bokstavelig talt fett på gratismat fra flyplassrestauranter som er ute etter gratisreklame. I tillegg til japanerens favoritt - hamburgere - har restaurantene også begynt å gi ham t-skjorter, kaffekopper og luer med logoer for å få så mye gratisreklame som mulig.