FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
Byguide

Luksus og sjarme ved Saint-Tropez

Av Mette Solberg Fjeldheim25.05.18 13:26

Del saken på:

Saint-Tropez er kjent for havnen med eksklusive yachter, langstrakte strender og høy partyfaktor. Men her er mer å oppdage, særlig om du legger turen ut av havnebyen.

Det som en gang var en rolig, idyllisk liten fiskelandsby ble brått endret da Brigitte Bardot inntok havna i 1956. Med filmen «Og Gud skapte kvinnen» ble Saint-Tropez snudd på hodet, og siden da har turister og kjendiser valfartet den lille havnebyen ved den franske riviera.

Høy luksusfaktor og stive priser til tross: St. Tropez byr i dag på vakre omgivelser, trendy strandklubber og hyggelige vinopplevelser. Legger du turen ut av byen, kan du også besøke noen av de andre koselige småstedene på St. Tropez-halvøya.

Annonse
Reise til Saint-Tropez

Sjarmerende landsbyliv

I åsene bak strandlinja ligger det bølgende landskapet med vinmarker og pinjetrær og veier som bukter seg fra den ene sjarmerende landsbyen til den neste.

Det er her vi finner koselige landsbyer som middelalderbyen Ramatouelle. Landsbyen ligger i høyden over Pampellonne-stranda og med utsikt mot havet. Andre nærliggende små landsbyer er Gassin og Cogolin. Her er det bare å ta bilen med på en luftetur, kjøre fra landsby til landsby og la bilen stå i skyggen mens dere utforsker koselige gater og hyggelige kaféer.

Vinopplevelser i Provence

Dette området i Provence er også kjent for roséviner og for den som vil gjøre seg mer kjent med de lokale franske vinene, er St. Tropez-halvøya et godt utgangspunkt.

I et vakkert terreng mellom salt sjø, hvit sand og høyder med gamle landsbyer finner vi den ene vingården etter den andre. Det er aldri langt fra en vingård til den neste her i landskapet som kretser rundt havnebyen St. Tropez. Legg for eksempel inn tid til et besøk hos Château Minuty eller Château des Marres.

Strender ved Saint-Tropez

Men sommerstid frister det sannsynligvis med et bad i sjøen, og det finnes det mange muligheter for. Den mest kjente stranda ved St. Tropez er Plage Pampelonne, som er kjent for livlige og stilfulle strandrestauranter, der gjester kommer i land fra yachter som ankrer opp utenfor bukta.

Selve stranden er langstrakt med finkornet sand, der strandklubbene ligger på rekke og rad, den ene mer fancy enn den forrige. Innimellom solstoler og parasoller er det egne deler av stranda dedikert til de som velger å ta med badehåndkle og ligge rett på sanden. Det er med andre ord fint mulig å oppleve St. Tropez’ beste strand helt gratis.

Her spiser du

Rivea er Alain Ducasse’s restaurant og serverer fransk-italiensk gourmet mat.

Adresse: Hôtel Byblos, Avenue Maréchal Foch, Saint Tropez

Cé La Vie på Pampellone-stranda har god mat og er blant de mer rolige beachclubbene langs stranda.

Villa Romana er en livlig showrestaurant i Saint Tropez med høy «se og bli sett»-faktor, DJ og italiensk meny.

Adresse: Chemin des Conquêtes

Her bor du

Hotel Byblos er et av de mer kjente luksushotellene i St. Tropez. Høy prisklasse.

Hotel des Lices er et mindre tre-stjerners hotell, sentralt beliggende midt i St. Tropez. Middels prisklasse.

L’Orangerie er et tre-stjerners hotell i sjarmerende herskapshus, like ved La Croix-Valmer. Rimelig prisklasse.