FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Blogger raser mot kamelridning

Av Camilla Jorddal10.01.18 13:46 | Oppdatert: 10.01.18 20:19

Del saken på:

Nå vil reiseoperatøren undersøke forholdene.

«Jeg må fortelle dere om i går.. Det som skulle bli til en fin opplevelse ble heller mildt sagt til et mareritt.», slik starter blogger Andrea Badendyck innlegget hun publiserte mandag kveld.

Videre forteller bloggeren om utflukten til Finca Camel Park Fataga som hun bestilte gjennom reisebyrået Ving. På Vings hjemmesider beskrives utflukten ved navn «Kameltur i De tusen palmenes dal» som en fin utflukt for hele familien hvor du får oppleve å ri på kamel, akkurat som om du var en ekte beduiner.

Badendyck beskriver synet av kamelene som «hjerteskjærende» og forteller videre hvordan titalls kameler var «skvist sammen på et lite område med munnbund av jern og tau rundt halsen».

Skal kontrolleres

Siri Røhr-Staff, informasjonssjef i Ving, opplyser om at de ble gjort oppmerksomme om blogginnlegget til Andrea Badendyck på Facebook.

– Først vil jeg si at vi setter stor pris på at gjestene våre engasjerer seg, og vi tar alle tilbakemeldinger fra gjester – både positive og negative, på alvor. Det gjør vi også med innlegget til Andrea. Allerede i går morges meldte vi tilbake til henne at vi takket for at hun engasjerer seg i dette og at vi har satt i gang tiltak for å sjekke forholdene i kamelparken, forteller Røhr-Staff.

Kamelparken var planlagt å bli kontrollert 16. februar, dette er nå fremskyndet.

– Når det gjelder pelsen til kamelen er det slik at de, som andre pelsdyr, skifter pels. Men det er vanskelig å si ut fra bildene om dette er tilfellet her, legger hun til. legger hun til.

Kontrollerer jevnlig

Ving jobber aktivt med å påvirke utfluktsarrangører hvor dyr er involvert, og siden 1. januar 2017 ble det innført et svært strengt regelverk i hele Thomas Cook group – som Ving er en del av, for å nettopp ivareta god dyrevelferd der vi har mulighet til å påvirke. Thomas Cook er den første reisearrangøren med et så strengt regelverk.

– Vi kontrollerer alle våre utflukter med dyreattraksjoner jevnlig for å sikre gode forhold, forteller Røhr-Staff.

I 2015-2016 sluttet Ving med elefantridning, om dette er noe som kan bli aktuelt for kamelridning er noe de nå vil diskuterer nærmere.

Ving forholder seg til den engelske reisebransjeorganisasjonen ABTAs Global Standards, Animal Welfare Hanbook and Checklists.

– Bruk hodet

– Vær kritisk når du er på reise, sier Siri Martinsen, veterinær og leder i NOAH som arbeider for dyrs rettigheter.

NOAH jobber aktivt for å øke bevisstheten rundt dyrevelferd på reise og sender jevnlig ut skriv med tips til både reisebloggere og reiseselskaper.

– Om det gjelder dansende bjørner, rideturer på elefant eller klapping av tigere så må du bruke hodet når du reiser, og si nei når du tilbys underholdning med dyr. Selv hestedrosjer i New York er ikke så uskyldig som det ser ut som. Dette er dyr som er der for pengenes skyld og får vår underholdning, sier Martinsen.

– Det finnes så mange bevis på dyr som blir behandlet dårlig, så tenk deg om minst to ganger, avslutter hun.