VENNINNETUR: Vi gir deg tipsene til venninneturen i Paris. FOTO: IBEN KALBERG / PRIVAT

Guide: Den ultimate venninnetur til Paris

Planlegger du og venninnene en tur til Paris? Her er tipsene dere ikke vil gå glipp av.

 • Iben Kalberg

Iben Kalberg jobber i VG-reise. Her deler hun sine reisetips fra Paris.

Finn.noReiseAnnonse

Bonjour! Noe av det første jeg fikk høre første gangen jeg sa jeg skulle til Paris var: Da må du lære deg fransk, for franskmenn nekter å snakke engelsk. Vel, er det en myte jeg kan avkrefte her og nå så er det denne. Å kun kunne et fransk ord, bonjour, har fått meg langt i Paris. Og jeg har vært her rundt ti ganger.

Til min store glede så er heldigvis ikke alle myter usanne. For det er sant at croissantene vil revolusjonere opplevelsen av å spise en god dose gluten. Det er sant at Eiffeltårnet er et usedvanlig vakkert syn (spesielt når tårnet glitrer i mørket) og sist men ikke minst, ja – byen er full av kjærlighet.

Paris er likevel det perfekte reisemål for en venninnetur. Jeg har sagt setningen «er jeg overpyntet nå?» flere ganger enn jeg kan telle her hjemme i Norge, men disse ordene har aldri kommet ut av min munn når jeg har vært i Paris. Dere kan med andre ord pakke med dere den røde leppestiften og de høye hælene med god samvittighet, for Paris er en fasjonabel hovedstad. Kanskje blir det mer rom for shopping (eller shopping med bedre stemning ...) uten kjæresten på slep også?

Her er guiden over mine favoritter i Paris:

Mat og drikke

Frokost

Café de Flore: Start turen med å spise frokost på den berømte Café de Flore. Her kan dere nyte en klassisk fransk frokost, mens dere studerer bylivet fra fortauskanten. De har også et stort utvalg av varme drikker – jeg anbefaler hot chocolate.

KJENT: Cafe de flore ble åpnet i 1887 og er fortsatt en sikker vinner. Foto: FOTO: IBEN KALBERG / PRIVAT

La Bossue: En annen favoritt er bakeriet La Bossue. På menyen vil dere finne en rekke hjemmelagde herligheter, som kornblandinger, ferskpressede juicer og gulrotkake. Her vil dere se franskmenn lese morgenavisen mens de spiser frokost: Et ikke så sjeldent parisisk syn.

LIVETS FROKOST: Sitter dere ute, vil utsikten være gater i den vakre bydelen Montmartre. FOTO: IBEN KALBERG / PRIVAT

Andre frokoststeder:

 • Pannekaker med sirup og friske bær: Passager
 • Sunnere frokost, himmelsk avokado-toast: Fragments Paris

Lunsj

Piknik ved Eiffeltårnet: Det er klart dere må få med dere Eiffeltårnet når dere er i Paris. Etter noen timers byvandring begynner kanskje magen å rumle, så hvorfor ikke kombinere Eiffeltårnet med en idyllisk piknik? Dette er et billig og koselig alternativ til restaurantene i nærheten, som ofte er dyrere jo nærmere du kommer Eiffeltårnet. Du kan handle matvarene på en lokal matbutikk, der vil dere også finne vin til rimelige priser. Ønsker dere helt ferske bakervarer anbefaler jeg å stoppe på et bakeri.

IDYLL: Det dyreste er ikke nødvendigvis det beste, en piknik kan være vel så koselig som å spise på en restaurant. FOTO: IBEN KALBERG / PRIVAT

The Little Italy: Pizza slår sjeldent feil. Restauranten The Little Italy på Montmartre har prikken over i-en, med italienske pizzaer formet som hjerter eller stjerner. Heldigvis smaker maten akkurat like godt som den ser ut som.

TRENDY: Den italienske restauranten er både trendy og instagram-vennlig. FOTO: IBEN KALBERG / PRIVAT

Andre lunsjsteder:

Middag

Ralph’s: Her vil dere få servert klassiske amerikanske retter, og servicen er upåklagelig. Om det er fint vær anbefaler jeg å spise i bakgården, her er det en helt spesiell atmosfære. Personalet er kledd i rideklær, det henger bilder av polohester på veggene og hvis du er i humør for shopping er ikke veien lang, restauranten ligger tross alt inni en Ralph Lauren-butikk.

RESERVER PÅ FORHÅND: Det kan være lurt å booke et bord på forhånd da Ralph’s er svært populær, men om hjemmesiden viser at det er fullbooket kan du likevel være heldig å få et bord om dere bare dukker opp. FOTO: Iben Kalberg / VG

Pink Mamma: Denne italienske restauranten må dere ikke gå glipp av. Ikke bare har de den beste pizzaen jeg har smakt hittil (tro meg, jeg har smakt et par), men de har også et stort utvalg av urbane og fancy drinker. Dette er det perfekte stedet å starte kvelden før en skikkelig girls night out. PS: Hvis dere skal på Moulin Rouge-show så ligger Pink Mama rett i nærheten.

RIKTIG PRIS: Dere vil få mye for pengene på Pink Mamma. FOTO: ELISE GULBRANDSEN / PRIVAT

Hôtel Plaza Athénée: Som mange andre jenter er jeg en evig fan av Carrie Bradshaw og Sex and the city. Det er kanskje ikke bare jeg som husker den ikoniske scenen hvor Carrie møter Mr. Big i lobbyen på hotellet hun bor på i Paris? Scenen er spilt inn på det kjente luksushotellet Plaza Athénée. Vil dere på en skikkelig luksusmiddag anbefaler restauranten på dette hotellet. Lommeboken min fikk sjokk over prisene, det er ordentlig dyrt og jeg spiste meg langt ifra mett. Men servicen, lysekronene og følelsen av å være nærmest kongelig kan likevel gjøre opplevelsen verdt det.

FOTO: IBEN KALBERG / PRIVAT

Andre middagssteder:

Uteliv

Det finnes mange nattklubber og steder dere kan slå løs på i Paris, men etter min mening er det en annen del av utelivet som er viktigere å få med seg. Det finnes nemlig et hav av barer, puber og fancy cocktail-barer i denne byen. Min erfaring er at du kan sette deg på hvilken som helst bar eller pub, og nesten være garantert god stemning, live musikk og billigere alkohol enn i Norge. Den franske kulturen er nemlig slik, folk møtes for å høre på musikk, prate og nyte noe godt i glasset.

Ober eller Pink mamma: Mamma-kjeden har flere restauranter i Paris og alle har like instagram-vennlige drinker. Drar dere på Pink mamma vil dere oppdage en «hemmelig» bar i kjelleren. Det står «No entry» på en dør som ser ut som det er til stabens kjøkken, men går dere gjennom døren vil en urban bar titte frem.

DRINKER: Jeg anbefaler drinken «Rosmary me». Den smaker godt og ser usedvanlig fresh ut. FOTO: IBEN KALBERG / PRIVAT

THE MOULIN ROUGE SHOW: Avslutt kvelden med venninnegjengen på et spektakulært show på den kjente kabaretscenen Moulin Rouge. Billettene koster riktig nok litt, men etter min mening er det verdt hver eneste krone. Showet er en opplevelse av de sjeldne. Dans, show, ponni-hester og svømming med en slange under vann er bare noe av det showet har å by. PS: kle dere fint, her er det ikke uvanlig at menn går i smoking og kvinner i cocktailkjoler.

Tingene dere bare må oppleve

LOUVRE: Hvis dere bare skal besøke ett museum, vil jeg anbefale Louvre. Ta på dere gode sko å gå i, for Louvre er stort. På solskinnsdager vil det ofte være kø inn, så beregn god tid. Jeg anbefaler også at dere tar dere tid til å gå rundt i området rundt Louvre, da vil dere nemlig se den kjente broen Pont des Arts og den magiske parken Jardin des Tuileries.

MONA LISA: Benytt muligheten til å se en av verdens mest kjente kunstverk. FOTO: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA

NOTRE-DAME: Planlegger dere en tur til Paris i nærmeste fremtid er dessverre Notre-Dame stengt, grunnet brannen i april. Dere vil dog kunne se Notre-Dame utenfra, og forhåpentligvis er det ikke så altfor lenge til dere kan se katedralen innvendig igjen. Notre-Dame er blant Europas mest kjente turistattraksjoner og definitivt verdt å få med seg.

OMRÅDET RUNDT: Notre-Dame ligger plassert langs den nydelige elven Seine River. FOTO: IBEN KALBERG / PRIVAT

Vi har tidligere skrevet om museene du må få med deg i Paris.

SEINE: Elven som går gjennom Paris er et friskt pust til resten av byen som ligger innenlands og derfor ikke er en strand-by. Om dere vil nyte et glass vin (eller to) på en av kafeene med utsikt til elven, ta en båttur eller bare velge en gårute langs elven frem til noe dere skal, er opp til dere. Dere burde uansett få med dere denne idylliske elven!

VAKKERT: Seine River er et must på sommeren. FOTO: IBEN KALBERG / PRIVAT

Opplev bydelen Montmarte: Med mye trafikk og mange mennesker kan det til tider oppleves litt kaotisk i områdene som er mest sentrale i Paris. Jeg falt derfor pladask for den mindre trafikkerte bydelen Montmartre. Her vil du virkelig kunne se og føle den parisiske kulturen. Jeg anbefaler:

 • Sacré-Cœur: Gå helt opp til toppen hvor Sacré-Cœur ligger, en majestetisk kirke med en helt vanvittig utsikt over hele Paris.
 • Bli tegnet: På vei opp til Sacré-Cœur er det tettpakket av kunstnere, malere, antikk og suvenir butikker. Hvorfor ikke forevige ferieminnet ved at en karikaturtegner tegner dere? Et minne verdt å henge opp på veggen.

MAJESTETISK: Gå opp til Sacré-Cœur kirken hvor du vil se en utsikt over hele Paris. FOTO: Åserud, Lise / NTB scanpix

Shopping:

Kjøpesenter

Billig: Forum des Halles. 122 butikker, alt fra store kjeder som Mango, H&M og Zara til skjønnhetsbutikker som Sephora og Mac, til franske butikker du ikke har sett før.
Dyrt: Galeries Lafayette. Et mekka for moteglade sjeler. Her vil du finne Gucci, Isabel Marant, Sandro, Louis Vuitton og et hav av andre luksuskjeder.

Shoppinggater

Champs-Élysées: Dette er nok ikke den billigste shoppinggaten i Paris, heller tvert imot. Dere vil likevel kunne drømme dere bort i flere etasjer store butikker og et enormt utvalg.
Le Marais: I dette området vil du finne alt fra vintagebutikker til luksuskjeder.

Markeder

Matmarked: Marche d’Aligre. Her vil du finne masse godbiter fra lokale produsenter, som ost, brød og kaker.
Blomstermarked: Vi er vel alle glad i blomster, er vi ikke? Jeg er i hvert fall stor fan, og det markedet her har det vakreste utvalget av blomster og planter. Vintagemarked: Rose Market Vintage. Gjør et kupp!

Les også: Slik ble Albania etter at turistene kom

Hotell

Først vil jeg si at jeg har en forkjærlighet for å bo med Airbnb i Paris. Finner dere en riktig leilighet vil dere kunne bo som en ekte pariser, med fransk balkong, kjøkken så dere kan lage frokost (som dere kan nyte på den franske balkongen..) badekar og andre fasiliteter.
Om dere heller velger hotell så har jeg to favoritter å anbefale:

Champs-Élysées Friedland: Hvis dere vil bo midt i det sentrale Paris, med bare noen få meter gåavstand til Champs-Élysées, er dette hotellet et fint og rimelig alternativ.

Grand Pigalle hotel: Hvis dere vil bo i nærheten av det nydelige området Montmartre vil dette autentiske og moderne hotellet være et godt valg.

Håper turen blir fin, jenter!

Mer om

 1. Tur
 2. Paris

Flere artikler

 1. Valentines: Hit kan du reise på romantisk helgetur

 2. Fem steder vi vil reise til når dette er over

 3. Test av vegetarburgere

 4. Byguide: Spa, kultur og historie i Budapest

 5. Besøk Athenernes Athen

Fra andre aviser

 1. 24 timer i Murmansk

  Fædrelandsvennen
 2. Kjenner du på flyskammen? Ta en sykkelferie i stedet

  Aftenposten
 3. Gatelangs i sommer: Bli med fra Etterstad til Galgeberg

  Aftenposten
 4. Sveinung Tilseth (21) og Sander Kanestrøm (20) har reist over 4600 kilometer uten å bruke én krone på transport

  Aftenposten
 5. Snø i fjellet og minusgrader flere steder på Vestlandet

  Bergens Tidende
 6. Paris koker

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder