PASTELLFARGET: Gamlebyen i Tallinn er kanskje den vakreste av de tre hovedstedene med sin gjennomgående fargepalett og romantiske atmosfære. Foto: Malene Emilie Rustad

Tallinn, Riga eller Vilnius? VG Reise guider deg til riktig by på Baltikum

Lave priser, godt bevarte gamlebyer, luksuriøse spahoteller og kulturelle opplevelser. Baltikums hovedsteder har mye til felles, men utviklingen og stemningen oppleves ulik.

Ønsker du å dra til et rolig sted hvor du kan boltre deg i gourmetmat og spabehandlinger? Eller ønsker du å rusle rundt med vennegjengen og oppsøke lokale barer?

Finn ut hvor du kan legge storbyturen i vår.

Finn.noReiseAnnonse
les også

Tips til en høsthelg i Gdańsk

GOURMET: Det har vokst frem en unik matscene i Tallinn i løpet av de siste årene. Her kan du spise fem-retters for slikk og ingenting. Foto: Malene Emilie Rustad

Tallinn - for kjæresteparet

Estlands hovedstad har Europas best bevarte gamleby. Den lille bykjernen tar deg rett tilbake til middelalderen, og det er lett å bli romantisk i de sjarmerende omgivelsene. De siste årene har Tallinn også hatt en spennende utvikling, og blir i dag omtalt som både et matmekka og en tech-by. Innflytelsen fra Europa har gitt rom for gourmetrestauranter inspirert av ulike deler av verden. Her kan dere kose dere på budsjett.

Oppdag Tallinn ved å tusle hånd i hånd i gamlebyen, oppsøk det alternativet området Telliniski og unn dere en ekstra spabehandling eller to. Ønsker dere å shoppe, er det rimeligere her enn i resten av Europa. Lokale produkter som lær, rav, glass og souvenirer fra Sovjettiden er populære kupp.

Tallinn er en ellers rolig og avslappet by. Mattilbudet og spahotellene er bedre enn utelivet. Ta derfor med deg kjæresten eller en god venn på en langhelg til denne trivelige byen.

les også

Eventyrbyen Tallin i ny drakt

Her kan du bo

Budsjett: Kreutzwald Hotel Tallinn. Sentralt og rimelig fire-stjernes hotell med spa-fasiliteter og bibliotek. Kreutzwald ligger nær det estiske nasjonalbiblioteket og rett ved gamlebyen. Adresse: Endla 23, 10122. Pris: ca 600 kroner for en natt på standard rom

Luksus: Swissotel Tallinn. Ønsker du å unne deg litt ekstra, anbefales Swissotel Tallin. Det ligger en ti minutters spasertur fra gamlebyen og rett ved de største shoppingsentrene. Her har de treningsrom, basseng og spa. Rommene har også god utsikt over byen og gir deg skikkelig luksusfølelse. Adresse: Tornimäe 3, 10145. Pris: ca 1400 kroner for en natt på standard rom

ØLBYEN: Riga har et enormt utvalg av ølbarer og øltyper. Passer perfekt for deg som vil på vennetur. Ikke glem å teste den lokale ølen! Foto: Malene Emilie Rustad

les også

Rigas hippeste ølbarer

Riga: For vennegjengen eller soloturen

Ølbyen Riga i Latvia er et perfekt utgangspunkt for deg eller dere som ønsker å sjekke og å feste. Det er også en kulturby med mange unike opplevelser. Sjekk eventkalenderen her og finn en helg hvor det er arrangementer som vekker interesse. Blant annet har utestedet Kaņepes Kultūras centrs 250 arrangementer i året, alt fra standup til filmvisninger. Sjekk også ut Nasjonalbiblioteket og Nasjonalgalleriet.

Det kan også være fint å reise til Riga alene, ettersom det er flere som gjør det samme. De lokale er også svært vennlige og imøtekommende. Sleng deg med på en gratis guidet tur gjennom gamlebyen eller til de mer alternative områdene. Og for all del - sjekk ut Rigas hippeste ølbarer. Her finnes det noe for enhver smak.

KULTURBY: Riga har mye å tilby på kulturfronten. Få med deg gamlebyen og områdene rundt. Foto: Malene Emilie Rustad

les også

Gratis kulturopplevelser i Riga

Her kan du bo

Budsjett: Ibis Riga Centre Hotel. Tre-stjernes hotell rett ved gamlebyen i Riga. Adresse: Marijas iela 5, Centra rajons. Pris: Rundt 500 kroner per natt for et standard hotellrom.

Luksus: Grand Poet by Semarah Hotels. Luksushotell med spa midt i sentrum av Riga. Hotellrommene er moderne og kreativt innredet, og utsikten er vill. Adresse: 5/6, Raiņa bulvāris. Pris: Rundt 1500 per natt for et standard hotellrom.

AVSLAPPEDE VILNIUS: Den Litauiske hovedstaden passer perfekt for familien eller det rolige venneparet som er ute etter å vandre og spise god mat. Foto: Malene Emilie Rustad

Vilnius: For de rolige

Den fredfulle hovedstaden i Litauen byr på svært gode priser, koselige kafeer, gode shoppingmuligheter og vakker natur. Denne frodige byen har i likhet med de andre byene fått innflytelse fra Europa de siste årene. Gamlebyen er godt bevart, mens maten, butikkene og kulturtilbudet har gjort et hopp. Prisene henger derimot igjen.

Vilnius har de laveste prisene av de tre baltikumhovedstedene, så her er det bare å kose seg ekstra mye med fine kafèopplevlser, gode middager ute og ved å oppdage byens attraktive kunstscene. Du får en god middagsrett til rundt 60 kroner og en spabehandling til rundt 200 kroner. Ta gjerne med deg familien eller en venn på helgetur nå i høst.

KAFFEBY: Kaffekulturen i Vilnius er overraskende imponerende. Sjekk ut Chaika Cafe og Beigelistai. Foto: Malene Emilie Rustad

les også

Kaffe-entusiastenes Vilnius

Her kan du bo:

Budsjett: Congress Hotell. Et firestjerners hotell til en rimelig pris midt i gamlebyen. Her har du gåavstand til alt du trenger å få med deg. Adresse: Vilnius g. 2, Vilnius 01102. Pris: Rundt 680 kroner per natt for et standard hotellrom

Luksus: Kempinski Hotel Cathedral. Vil du virkelig unne deg noe ekstra, kan du sjekke inn på dette spahotellet i gamlebyen. Topp det hele med en spadag og unn deg selv pedikyr til 200 kroner og massasje til 700 kroner. Adresse: Universiteto g. 14, Vilnius 01122. Pris: Rundt 2000 kroner per natt for et hotellrom.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.

Les også VGs nye 100-siders reisemagasin. Kjøp det her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder