«Den magiske havnen»: I 2017 ble Imsouane kåret til å ha en av av verdens vakreste strender. Foto: Ingrid Pop

Oppdag Imsouane i Marokko

Imsouane, mellom velkjente Agadir og Essaouira, har foreløpig få turister og en av verdens vakreste strender. Oppdag surfeparadiset før alle andre.

IMSOUANE (VG reise) Lokalisert mellom turistmagnetene Essouira og Taghazout finner du den mindre kjente kystperlen Imsouane.

Den tradisjonelle lille fiskerlandsbyen har drøye 9000 fastboende. «Den magiske havnen», som Imsouane kalles av de lokale, er omringet av glødende ørkenfargede fjell. En gåtur opp i høyden gir fantastisk utsikt over Marokkos imponerende kystlinje.

Finn.noReiseAnnonse
les også

Nå er det billige flybilletter. Hit kan du reise i november

VIRKER NESTEN URØRT: Imsouane er en avslappet og kul by som ikke er preget av turisme, ennå. Foto: Ingrid Pop

Reis før alle andre

Surferne har lenge kommet til Imsouane for å utforske Marokkos kanskje aller beste surfeforhold, og for å nyte den avslappede atmosfæren. Det er langt færre turister her enn i Agadir og Essaouria, enn så lenge.

Lange bølgeformede linjer strømmer inn og gir den lengste og beste nybegynnerbølgen du noensinne har opplevd. Dette har ikke gått upåaktet hen. I 2017 kåret det kjente amerikanske magasinet Forbes Imsouane til en av verdens vakreste strender, og flere surfecamper har de siste årene startet opp i området. Det er bare et tidsspørsmål før turismen for alvor etablerer seg. Det ryktes at Surf Maroc, som har flere anerkjente surfecamps, yogaretreats og hoteller i Taghazout, har planer om å utvide sitt mini-imperie i Imsouane.

les også

Hit reiser du på yogaferie

MAGISK: Imsouane er et paradis for surfere. Foto: Ingrid Pop

En aktiv by for surfere

En av surfcampene som allerede er på plass er Olo Surf & Nature. De har kapret den best beliggenhetene i området, med utsikt og kort gangavstand til den episke, lange surfebreaken The Bay. Perfekt for surfere på alle nivåer og spesielt long-boards.

Olo har utendørs basseng og egen restaurant. De har nylig utvidet med et mer fasjonabelt hotell vegg i vegg, kalt Dar Zitoun. Sandy Camp er et annet alternativ ti minutter gange fra sentrum, med relativt unge gjester, surf og yoga på dagtid, livemusikk og bar om kvelden.

les også

Seks grunner til å reise til Marrakech

FISKERLANDSBY: Imsouane har cirka 9000 fastboende. Foto: Ingrid Pop

Sjarmerende og fargerik

Stedets midtpunkt er havnen og rundt det korallrosa fyrtårnet er det fylt opp av blå fiskebåter, et utvalg restauranter og marked som byr på dagens ferske fangst. Imsouane har et lite sentrum med fargerike, små fortauskafeer og surfebutikker.

Fersk fisk, kalamari, hummer og krabbe ligger utstilt på et bord og det oser av røyk fra grillene. Matutvalget er noe begrenset, det veksles stort sett mellom tagine, en nordafrikanske tradisjon hvor maten er tilberedt i en keramikkbolle over kull, og grillet sjømat etterfulgt av en marokkansk mint te. En av favorittene er Auberge Chez Hassan, en koselig restaurant, innredet med gamle kunstplakater, det er fyr i peisen og god stemning om kvelden.

Utenom høysesongen er det lite turister og du får muligheten til å oppleve den marokkanske kulturen på nært hold. Lokalbefolkningen er vennlig og du blir godt kjent når du lever sammen i en liten fiskelandsby. Mangel på telefondekning og dårlig nett, gir deg muligheten til å logge helt av og nyte sol 300 dager i året.

AKTIV REISE: Som flere av byene langs kysten av Marokko finner du steder som tilbyr yoga. Foto: Ingrid Pop

Her spiser du

Auberge Chez Hassan: Sjarmerende restaurant med god atmosfære og bar.

Restaurant La Paix: Liten fortauskafé med hyggelig eier. Prøv tagine, couscous eller grillet fisk.

Her bor du

Imsouane er ikke stort, så hotellmulighetene er ikke mange. Ønsker du å bo med Imsouanes beste beliggenhet velger du Olo Surf & Nature ellers kan du bo på Sandy Camps som tilbyr rimelig overnatting inkludert yoga og surfetimer.

les også

Surfernes favorittsteder

Slik reiser du

Imsouane er lokalisert 9,5 mil fra Essaouira og 8 mil fra Agadir. Det er gode bussforbindelser fra Marrakech til Essaouira, Agadir og Taghazout. Firmaet SupraTours har godt rykte, og du kan bestille førsteklassebillett (Supra Class) for en billig penge, med air condition og toalett om bord.

Fra Essaouira, Agadir og Taghazout er taxi eller leiebil beste transportmulighet til Imsouane. Overnattingen organiserer ofte transport fra de ulike flyplassene for gjestene.

Cirka-pris for taxi: fra Agadir 50 euro, fra Marrakech 120 euro, fra Essaouira 35 euro.

NB! Husk kontanter, det er ingen minibank i Imsouane. Nærmeste minibank fra Imsouane ligger i Tamri.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan det bli repostet av oss.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder