BYMUREN I ANTIBES: Havnebyen Antibes ble i sin tid grunnlagt av grekerne. Foto: Mette Solberg Fjeldheim

Fem tips til havnebyen Antibes

Krydderbyen, havnebyen, antikvitetsbyen ... Antibes ved den franske riviera kan kalles så mangt. Det er da også en koselig by som har litt av hvert å by på, og som er en favoritt blant mange nordmenn.

Antibes har en lang historie, helt tilbake til det 5. århundre før Kristus, da grekerne anla handelsstedet Antipolis her. Det meste fra den tiden er borte nå, men noen historiske byggverk fra opp igjennom tidene står tilbake, som gamlebyen, bymuren, Fort Carré og Château Grimaldi.

I dag har Antibes en befolkning på rundt 75 000, og har mer eller mindre vokst sammen med nabobyen Juan les Pins. Havnebyen er i dag også kjent som et område for de rike og berømte, og aller mest er dette synlig ved havnen Port Vauban. Dette er nemlig rivieraens største havn, og kaien her har fått navnet Quai des Milliardaires, altså «Milliardærkaien», intet mindre.

Finn.noReiseAnnonse
les også

Hotel du Cap-Eden-Rock i Antibes: Skandalehotellet kjendisene elsker

STOR SMÅBÅTHAVN: Her er det plass til 38.000 småbåter Foto: Mette Solberg Fjeldheim

Frister det med en tur? Her er noe av det du kan oppleve ved et besøk i Antibes:


Picassomuseet

Det finnes flere Picasso-museer rundt omkring, men dette museet var det første som hyllet Picasso mens han enda levde. Picasso arbeidet i Château Grimaldi i perioden 1945/1946, og i 1966 åpnet museet. I dag er dette det mest besøkte museet ved den franske riviera. Adresse: Place Mariejol, Antibes

POPULÆRT ANTIKVITETSMARKEDET: -Jeg har flere norske kunder, forteller Alain Mirza. Han selger antikviteter på markedet i Antibes hver torsdag og lørdag. Foto: Mette Solberg Fjeldheim

Antikvitetsmarkedet på Place National

Antibes er kjent for antikvitetsmarkedet som finner sted hver torsdag og lørdag på Place National. Her finner vi alt fra malerier til porselen og krystall.

En gang i året blir det også arrangert et større antikvitetsarrangement i Antibes, som er lagt til den store, åpne plassen ved bymuren. Neste års datoer er 19. april til 02. mai (2019).

les også

Ferier ved Europas vakre innsjøer

Absinthmuseet

Drikken absint ble berømt gjennom Paris-bohemen i 1880-årene, og flere kunstnere var kjent for å drikke den sterke, grønne væsken.

– Van Gogh drakk så mye absint at han ble gal av det, forteller Fred ved Absinthmuseet i Antibes. Absinth ble da også forbudt i 1915, men senere ble det igjen tillatt å servere i Frankrike.

Museet er også en bar og her er det livlig med live musikk fredags- og lørdagskvelder. Adresse: 25 Cours Masséna

les også

Fire frokostfavoritter i Paris

VERDT ET BESØK: Matmarkedet Le Marche Provencal ligger i gamlebyen og har mye godsaker på friste med. Foto: Mette Solberg Fjeldheim

Matmarkedet Le Marche Provencal

Le Marche Provencal ligger i gamlebyen og her finner du alle mulige slags spiselige fristelser, som deilige skinker, oster og oliven. Her ligger også det historiske kryddermarkedet, som har tilknytning til havnen. Opp igjennom årene har nemlig krydder vært brakt til Antibes med båtene, og det er fortsatt en viktig del av markedet.

Etter at matmarkedet er stengt for dagen, åpner kunstmarkedet i stedet. Da kommer flere kunstnere med sin kunst og stiller ut verkene sine for salg.

les også

Bo som en pariser

Dra på guidet tur

Jeg var på guidet tur i Antibes med norske Marianne Kolstø, som kunne vise oss også de litt mindre kjente sidene ved byen. En guidet tur som dette tar typisk rundt to timer og gir en liten innføring i byens historie. I tillegg er det gjerne et stopp og to innom markeder, med smaksprøver hos ulike delikatesseforretninger og møter med lokale aktører.

Marianne bor i Nice og jobber driver concierge-virksomhet som bistår nordmenn med leilighet ved rivieraen. Hun tilbyr også guidede turer ved Cote d’Azur for mindre grupper, som for eksempel venninnegjenger.

Reise dit: Fly til Nice. Tog, buss eller leiebil fra flyplassen. Det tar ca. en halv time å kjøre fra flyplassen ved Nice.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder