FLOTT: I parken ved marinaen kan du se solen gå ned bak Coronado Island. Foto: Sara Berge Holmberg

Tre dager i San Diego: Dette må du få med deg

Hvis du er ute etter vakre solnedganger, garanterte soldager og surfemuligheter er San Diego plassen for deg.

SAN DIEGO (VG reise) De aller fleste er kjent med populære og trafikkerte Los Angeles, men bare en totimers kjøretur lenger sør – om du er heldig med trafikken, ligger San Diego. Helt på grensen til Mexico ligger byen som er den åttende største i USA, og hvor tempoet er en hel del roligere enn i LA.

Tre dager i San Diego er nok til å få med seg det viktigste, men da er planlegging nøkkelen.

les også

De feteste festivalene i USA i 2018

SUNSET CLIFFS: La deg fortrylle av solen som går ned i vannet. Foto: Sara Berge Holmberg

San Diego har mye å tilby, men det mest spesielle med byen finner du utendørs: strender, kyststier, solnedganger og flott natur. La deg fortrylle fra første dag, og avslutt med en helt fantastisk solnedgang i nydelige omgivelser.

Dag 1: Kyst og solnedgang

Begynn dagen på Ocean Beach, eller «OB» som de lokale sier. Velg og vrak blant alt du kan ønske deg til frokost – pannekaker, arme riddere, egg på alle mulige måter og mer, på Breakfast Republic (4839 Newport Avenue San Diego, CA 92107).

Etter å ha inntatt et godt måltid er det tid for strand og kos. Slapp av, nyt været, ta deg en dukkert og se på alle surferne. Blir du lei av å ligge stille kan du ta deg en spasertur ut på piren, og er du heldig får du øye på delfiner i bølgene.

AKTIVITET: Det finnes nok å finne på utendørs i San Diego. Prøv for eksempel ut surfing. Foto: Sara Berge Holmberg

Fortsett mot Sunset Cliffs for å se solnedgangen. Fra Ocean Beach bør du beregne et par timer, da har du tid til å både kikke og ta bilder før solen forsvinner i havet. Husk å sjekke når solen går ned – den går ned tidlig i California. Følg veien langs klippene til du er ved Sunset Cliffs, som er berømt for de vakre solnedgangene. Sammen med alle surferne i vannet og med hav og bølger så langt øyet kan se, er dette et syn som vil feste seg. Husk å nyte med bare øyet også – ikke bare gjennom kameralinsen.

les også

De beste strendene i Los Angeles

Middagen kan du spise i Downtown. Reis til Gaslamp District, da er du midt i røra. Titt litt rundt og få med deg alle lysene og de koselige restaurantene før du setter deg ned på Osteria Panevino (722 Fifth Ave, San Diego, CA 92101, USA) for deilig italiensk. Pastarettene «pappardelle rague porcini» og «ravioli de aragosta» er å anbefale.

MAGISK: Naturen i San Diego gir deg magiske opplevelser. Foto: Sara Berge Holmberg

Dag 2: Selkikking, gelato og margaritas

Dag to starter i et av de fineste områdene i San Diego. Reis til La Jolla Shores Hotel og gå sørover langs stranda – mot huset som ser ut som et sandslott. Herfra skal du ut på veien og gå til du finner kyststien, fortsatt sørover. Titt på de fine, store husene og drøm deg bort på veien. På kyststien ser du straks en bro, gå ned skråningen til høyre etter broen. Pass på så du ikke sklir! Fra en av de mange palmene henger en huske med utsikt over havet. Det er verdt både opplevelsen og et bilde.

Følg kyststien videre til det åpner seg. Du er i La Jolla og her kan du kikke på alle selene som ligger på strendene og klippene, du kan nyte parkene og utsikten. Men viktigst av alt: Du kan ta deg en kule eller to med gelato, ekte italiensk is. Bobboi Natural Gelato (8008 Girard Avenue, La Jolla, CA 92037) tilbyr hjemmelaget gelato med smaker som blant annet salt karamell, pistasj, mokka og kiwi og banan. Flere av alternativene er også veganske.

les også

10 steder som gir deg lyst på is

Er du ferdig spist, kikket og fotografert, tar du turen til Oldtown for et autentisk meksikansk måltid. Bruk tid til å titte rundt før du slår deg ned på restauranten Casa de Reyes. Ikke glem margaritaen, den får du servert i meksikanske glass og du kan velge mellom den originale eller med smaker som mango og bringebær.

METALLISK: På havna i San Diego kan du se hvordan solnedgangen speiler seg i alle glassbygningene. Foto: Sara Berge Holmberg

Dag 3: Strand, by og skyline

Enda en dag på stranda! Reis til Ventura Place ved Mission Beach og ta ferden derfra. Gå nordover strandpromenaden og stopp på Woodys for frokost eller lunsj. De er kjent for hamburgerne sine, men frister også med blant annet trendretten acai bowl, friske salater og fisketacos. Limonaden er du også nødt til å smake! Den er hjemmelaget, og du får gratis påfyll opp til tre ganger.

Nyt noen soltimer på stranden og promenaden på Mission Beach og Pacific Beach. Legg merke til alle de vakre husene som ligger langs stranden.

les også

Syv tips til deg som vil reise alene

Dra til marinaen ved Downtown og ta fergen i 15 minutter over til Coronado Island. Fra båten får du en flott utsikt over San Diego skyline. Ta deg en liten titt rundt på øya før du tar båten tilbake – helst før solen er på vei ned.

I parken ved marinaen kan du se hvordan solnedgangen speiler seg i glassbygningene og hvordan himmelfargen endrer seg fra svak rosa til intens rød. Spaser deretter rundt på havna for å finne en restaurant som tiltaler deg, flere tilbyr sjømat.

GYLLEN: California blir kalt ”The Golden State” for alle de vakre solnedgangene. Du har god tilgang på disse i San Diego. Foto: Sara Berge Holmberg

Her bor du

El Coronado Hotel på Coronado Island har fantastisk beliggenhet ved havet. Fra rundt $100 per natt.

Adresse: 1500 Orange Ave, Coronado, CA 92118

Ocean Park Inn på Pacific Beach passer deg som vil tilbringe dagene på stranden. Fra $129 per natt.

Adresse: 710 Grand Ave, San Diego, CA 92109

les også

Fire spisesteder i San Diego

Horton Grand Hotel i Downtown ligger 10-15 minutter unna de beste attraksjonene, et flott hotell på familietur. Fra $149 per natt.

Adresse: 311 Island Ave, San Diego, CA 92101

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder