MAYFAIR: her er det gangavstand til Big Ben. Foto: Fredrik Solstad / VG

London – Hvilken bydel passer for deg?

London er enorm, og du rekker ikke hele byen på en helg. Vil du shoppe, feste eller gå på flotte restauranter? Her kan du lese om seks av de mest populære bydelene for å finne ut hvilket område du bør fokusere på.

Soho: Sentralt og trendy

Tidligere var Soho kjent som et loslitt område med strippeklubber og obskure barer. Men de siste 20 årene har området blomstret. Nå finner du noen av Londons hippeste kvartaler her, selv om mye av den gamle rufsete følelsen finnes fremdeles.

SOHO: Carnaby Street. Foto: SOPA Images / LightRocket / Getty Images

Her er det nå tett med anerkjente restauranter, små søte kafeer og bruktbutikker, men også en del turistfeller å passe seg for.

Finn.noReiseAnnonse

Nabolaget ligger sentralt mellom Oxford Street og Piccadilly Circus. Soho grenser også mot Covent Garden og West End.

Blant attraksjonene er varehuset Liberty’s og myteomspunne Carnaby street som var et motemekka på 60-tallet.

Her kan du spise: Lina Stores i Soho er sannsynligvis byens beste og mest prisgunstige italienske spisested. Det har vært i området siden 40-tallet og serverer fersk pasta i en tvers igjennom turkismalt restaurant. De har også en deli et annet sted i Soho hvis du vil kjøpe med deg frisk ost, trøfler eller andre italienske delikatesser. Adresse: 18 Brewer St, Soho

Notting Hill og South Kensington – eksklusivt men koselig

Vest-London har rykte for å være litt overklassesnobb, noe som kan være sant til en viss grad. Men som gjest legger du mer merke til alle de sjarmerende uteserveringene, vakre små parkene og trivelige vinbarene.

Dette er eksklusive områder, perfekt for dem som setter pris på en rolig og vakker atmosfære. Men selv om det er rolig betyr det ikke at det ikke beveger seg. En vakker vårdag er innbyggerne like solsugne som oss, og utendørskafeene fylles raskt.

Fem grunner til å besøke Notting Hill

Populære turistmål her er blant annet Notting Hills Portobello Market, et marked som holdes på Portobello Road flere ganger i uken. Her selges alt fra lokalprodusert mat til vintageklær, og du kan mette magen ved mange matboder.

Her er du også nær Knightsbridge og det verdensberømte varemagasinet Harrod’s, hvor det sies at man kan kjøpe hva som helst. (Den mest berømte «varen» var en levende løve som to menn kjøpte på 70-tallet).

I samme område er det også flere kjente museer som Victoria and Albert.

Her kan du spise: Farmacy i Notting Hill spesialiserer seg på plantebasert mat. Instagramvennlig, friskt og godt. Adresse: 74–76 Westbourne Grove

Shoreditch – Ung, hipp og mye fest

Shoreditch er et ungt nabolag preget av klubbliv, hippe barer og kafeer, samt sine hipster-innbyggere.

Old street er områdets mest kjente gate. Her er også det berømte markedet hvor du kan kjøpe vintageklær, gamle LP-er og lokalprodusert kunst.

Fem grunner til å besøke Notting Hill

Det skjer mye i disse kvartalene, og det er vanlig at ulike arrangementer settes opp, alt fra midlertidige matmarkeder til pop-up klubber.

Hackney, Dalston og Hoxton er nærliggende områder med samme ånd.

Dette nabolaget passer for deg som liker liv og røre, og som gjerne vil feste på Londonturen.

Her kan du spise: Bounce har en stor bar og flere bordtennisbord. På menyen er blant annet pizza og mange andre småretter som kan deles. Adresse: 241 Old St.

Hampstead – vakre områder uten turister

Dette er først og fremst kjent som et boligområde for mediefolk og akademikere, og er kanskje ikke så godt besøkt av turister.

Hampstead er på mange måter et undervurdert nabolag. Det finnes riktig nok ikke mye shopping og uteliv, men det er likevel gode kafeer og restauranter her. Området har også en av Londons beste parker: Hampstead Heath, med utsikt over hele byen, vakre turstier og flere søte dammer.

10 kongelige opplevelser i London

Hampstead Pergola and Gardens er en annen nydelig park, som ikke mange turister kjenner til. En pittoresk hage perfekt til å tilbringe en sommerdag i.

Kom deg til Hampstead hvis du ønsker å komme deg vekk fra turisme og i stedet vil ta en spasertur blant ekte londonere.

Her kan du spise: Brew House er et imponerende rom med høyt under taket, hvor du kan spise alt fra lunsjsalater, te og kaker til mer ordentlig mat. Adresse: Kenwood House Hampstead Lane.

Camden Town – avslappet med flotte puber

Her er det ung, kreativ og avslappet. Mange puber tilbyr levende musikk om kvelden, noen av de mest kjente er Jazz kafé og The Roundhouse.

Store deler av året arrangeres det også markeder her av ulikt slag. Fremfor alt er de kjent for markedet ved Regent’s Canal.

London rundt med tenåringene: Fjortiser i eventyrland

Her kan du spise: Colonel Fawcett, er en prisvinnende restaurant med koselig stemning. Her kan du spise klassikere som fish and chips og ulike kjøttretter, men også mye vegansk som butternut squash med bønnerøre. Adresse: 1 Randolph St.

MAYFAIR: Her har du gangavstand til Buckingham Palace. Foto: Fredrik Solstad / VG

Mayfair – Luksus og severdigheter

Sentralt beliggende nær noen av Englands mest berømte landemerker. Herfra er du innen gangavstand til Big Ben og House of Parliament, Buckingham Palace og London Eye.

Samtidig er det et eksklusivt område med svært fine butikker og restauranter. Gå på vindusshopping for eksempel i Burlington Arcade eller besøke flere moderne kunstgallerier på Cork Street.

Hvis du vil ta en tur i parken, så er du like ved Hyde Park.

Her kan du spise: Coyas har en såkalt «bunnløs brunsj». Dette er den perfekte måten å starte en festlig lørdag på. De serverer retter som hjemmelaget guacamole, ceviche og tiraditos. Skyll alt ned med deres cocktailer som lagres på fat. Adresse: 118 Piccadilly.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder