NEW YORK: Skal du til New York bør du ta turen fra Manhatten til Williamsburg i Brooklyn. Foto: Alexander Spatari / Moment RF

Williamsburg: New Yorks hippeste område

Kun noen få stopp fra Manhatten finner du New Yorks mest trendy steder. Fra hippe restauranter til kule butikker.

 • Mette Solberg Fjeldheim

Brooklyns Williamsburg har for lengst blitt hipt og trendy, og nå har også kjedene begynt å innta det kreative området. Likevel klarer Williamsburg å beholde sitt individuelle preg. I dag finner du en herlig miks av hipster-kafeer, restauranter og flere trendy hotell i området rundt Bedford Avenue. Bedford Avenue er hovedåren som løper tvers gjennom Williamsburg. Området har vært kjent som tilholdsstedet til både kunstnere, skribenter og musikere, og de har alle vært med på å sette sitt preg på bydelen i Brooklyn.

Finn.noReiseAnnonse

I dag er Brooklyn en yndet destinasjon – både for de lokale og turister, for restaurantlivet på kveldstid og i jakten på kule vintagesjapper i området.

les også

10 steder å ta kaffepause i New York

KJENT: Et stopp innom bryggeriet Brooklyn Brewery er verdt turen. Foto: Mette Solberg Fjeldheim

Kaféliv i Williamsburg

Til tross for stor utskiftning av kafeer og restauranter finner vi fortsatt klassikere som Five Leaves. En trivelig kafé og bar som serverer alt fra østers og cocktails til rause frokostporsjoner. The Meatball Shop serverer kjøttboller i ulike varianter, for ikke å glemme institusjonen Peter Luger's som har tilberedt «steaks» siden 1887 lenger sør i Williamsburg. Alle tre er verdt et besøk.

Selv med klassikere som disse er restaurantscenen i Brooklyn i stadig forandring, og det som gjelder i dag, gjelder ikke nødvendigvis i morgen.

Men det som er sikkert, er at restaurantscenen skifter stadig, og at det som gjelder i dag, ikke nødvendigvis gjør det i morgen. Blant populære steder å innta frokost eller brunsj finner vi restauranten Egg som serverer frokost hele dagen. Lilia er et populært sted å spise middag, og er spesielt kjent for sine pastaretter. Bryggeriet Brooklyn Brewery holder til i Williamsburg, og hit kan du legge turen for en smaksprøve. Ser du etter et sted med live musikk vil Union Pool og Williamsburg Music Hall være aktuelle steder å sjekke ut.

les også

Guide til New York: Gatematen du må få med deg

Hipstershopping

Skal du på shopping, er det flere spennende butikker å finne i Bedford Avenue og sidegatene. Det finnes flere vintage- og «grønne» butikker i området som selger både interiør og klær. Kjeden Brooklyn Industries' holder til i 162 Bedford Avenue, der kan du finne plagg til en mer uformell klesstil. Nytt av året er at bokhandelen McNally Jackson har åpnet filial i 4th Street, og med tanke på at bokhandlere har måtte legge ned over en lav sko i New York de siste årene er dette til oppmuntring for alle bokelskere.

HIPT: Det er mange trendy hoteller i Williamsburg, The Williamsburg Hotel er et av dem. Foto: Mette Solberg Fjeldheim

Trendy hotellopplevelser

Stadig flere hotell åpner i Williamsburg og flere av dem ligger i samme område. Her er det ikke bare overnatting som tilbys, men også kule barer, gode restauranter, takterrassebarer med utsikt og svømmebasseng.

les også

Dette gjør du om vinteren i New York

Det første hotellet som åpnet i Brooklyn var Wythe Hotel i 2012. Her ligger den koselige baren The Ides, mens hotellrestauranten Reynards går for å ha et godt amerikansk kjøkken. På McCarren Hotel & Pool kan du sjekke inn og ta deg en dukkert i bassenget på varme sommerdager. The Williamsburg Hotel tilbyr gjestene en kjøretur med husets egen tuktuk-sjåfør, mens The William Vale lokker med svømmebasseng på toppen og utsikt mot Manhattan skyline. I tillegg åpner den trendy hotellkjeden The Hoxton dørene i løpet av sommeren. Her inntar kjeden det tidligere fabrikklokalet Rosenwach factory, hvor det også kommer tre restauranter, samt en toppbar med utsikt over mot Manhattan.

BROOKLYN BRIDGE: Om du vil ha en spasertur i New York er det bare å gå over broen fra Manhatten til Brooklyn. Foto: Mette Solberg Fjeldheim

Brooklyn rundt på sykkel

Å leie sykkel er kanskje ikke det første som slår en i det en sjekker inn på hotell i Williamsburg, men det er ikke så dumt å utforske dette området på to hjul. Her er det lagt til rette for gode sykkelstier og det gjør at du kan se langt mer av Brooklyn enn Williamsburgs Bedford Avenue.

Følger du sykkelruten fra den nordre delen av Williamsburg til Brooklyn Bridge langs East River får du også panoramautsikt over Manhattan skyline – med industrihavnen i bakgrunnen. Er du på jakt etter skyline-bilder å dele på Instagram er dette et lurt sted å legge ruta.

les også

New York: Byens beste desserter

På tilbakeveien anbefales en stopp innom Grimaldi's – kjent som en av de beste pizzeriaene i New York. Pizzaene stekes i en kull-fyrt ovn. Her er det vanligvis lang kø utenfor restauranten, og pizzaen kommer «pronto» i det luftige, litt slitte lokalet. Om sykkelturen tilbake virker for krevende etter måltidet kan du bli med ferjen to stopp fra Fulton Ferry Landing tilbake til Williamsburg.

Mer om

 1. New York City
 2. Restaurant
 3. Hotell
 4. Shopping
 5. Reise
 6. Reiseguide
 7. Sykkel

Flere artikler

 1. Portland – Mekka for matopplevelser

 2. Pluss content

  Bryggmesteren fra Brooklyn

 3. Her kan du se en av verdens mest populære blomstringer

 4. Spis deg lykkelig i matmekkaet «Down Under»

 5. De fineste stedene å reise på påskeferie

Fra andre aviser

 1. Rimelig, ferskt og i et stykke av gangen: Her er fem pizzasjapper du bør besøke neste gang du er i New York

  Bergens Tidende
 2. Her er Oslos 12 beste hotellrestauranter

  Aftenposten
 3. Oslo: Det lille tyttebæret

  Aftenposten
 4. Lite begeistrer på Bergtatt

  Bergens Tidende
 5. Torild Stray laget to bilder om World Trade Center. Det ene blir sett av tusener hver dag.

  Bergens Tidende
 6. Byen kalles Asias svar på New York. Derfor bør du legge turen hit.

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no