Hovedinnhold

Afrikas beste reisemål

Kenya - Tanzania - Mali - Ghana - Sør-Afrika - Namibia - Botswana - Seychellene - Mauritius - Kapp Verde

Afrika er et stort kontinent der du må beregne god tid til å komme deg fra A til B. Derfor bør du velge deg ut ett område til turen. Her er noen av mulighetene:

Denne saken handler om:

Reise til Øst-Afrika:

Selve essensen av det de fleste forbinder med Afrika, fins i Kenya og Tanzania. Her ligger de klassiske safariområdene Masai Mara og Serengeti der du kan se samtlige av «de fem store»: løver, leoparder, elefanter, neshorn og afrikanske bøfler. Også de enorme flokkene av gnuer og sebraer er spektakulære syn.

I grenseområdet mellom de to nabolandene ligger også Kilimanjaro. Det er kontinentets høyeste fjell, og du trenger ingen klatreferdigheter for å oppleve solen stige rød og varmende opp fra horisonten - bare skikkelig akklimatisering for å tåle høyden på 5895 m.o.h.

Etter naturopplevelsene velger mange å samle krefter og fordøye inntrykkene på en av Zanzibars kritthvite strender.

Du bør også sette av tid til å utforske gamlebyen i Zanzibar by, Stone Town. Den er en arv fra byens historie som handelssentrum, og er et virvar av smug som leder inn til hus, butikker, basarer og moskeer.

Les også:Slik planlegger du Afrika-reisen - info om visum, vaksiner, sikkerhet, kostnader og når du bør reise

KARTET: Her ser du hvor VGs utvalgte reisemål i Afrika ligger. Foto: VG
KARTET: Her ser du hvor VGs utvalgte reisemål i Afrika ligger. Foto: VG

Reise til Vest-Afrika:

Knusktørre Mali har nesten ikke dyreliv, annet enn nomadenes sauer, krøtter og kameler. Til gjengjeld lokker landet med rik kultur og enestående byggverk.

Mandagsmarkedet i Djenne er blant klodens ypperste severdigheter: Et fritt utløp av dufter, lyder og farger helt inntil og foran verdens største jordbygning, moskeen, som ser ut som en blanding av eventyrslott og termittue.

Også en fottur blant landsbyene som klamrer seg til klippeveggen i Dogonland, er uforglemmelig. Og i nord venter den sagnomsuste karavanebyen Timbuktu og ørkenens sanddyner.

BILDEGALLERI:Klikk deg gjennom bildespesialen for å se flere bilder fra Afrika!

Hvis du vil avrunde turen med litt saltvann og palmesus, er Ghana et flott alternativ. Det funker også som reisemål alene. Her bukter innbydende sandstrender seg langs hele kysten, bevoktet av hvitkalkede slavefort fra kolonitiden.

Asantehovedstaden Kumasi, tre timers kjøring fra kysten, er noe så sjeldent som en afrikansk storby vel verdt å utforske.

Du kan også få en smakebit av Afrika hvis du bestiller en chartertur til Gambia.

Les også:10 steder å se før de forsvinner

Reise til Sør-Afrika:

De mange og velfriserte golfbanene har gjort Sør-Afrika til en slags golfernes Kenya. Og hvorfor ikke? Det gigantiske landet i sør har så å si alt:

I Kruger National Park kan du ligge i teltet og lytte til savannens lyder hele natten og stå opp til storviltsafari med alle de berømte afrikanske dyrene om morgenen.

Cape Town er en fascinerende storby, der du også kan få med deg fangeøya der Nelson Mandela satt, Robben Island.

Strender finner du langs hele kysten, for enhver smak. Rundt Cape Town kan du både sole deg sammen med jetsettet i Camps Bay eller Clifton, eller med pingviner på Boulders Beach. Nærmere Kruger byr kysten rundt Durban på de mest utbygde strendene, mens du finner urørt natur langs Wild Coast lenger sør.

REISE TIL SØR-AFRIKA?Last ned gratis reiseguide for Cape Town her

Golfbaner finner du spredd rundt så å si hele landet. For en helt spesiell opplevelse kan du ta med køllene til Leopard Creek, helt inntil Kruger-parken og dens ville dyr.

Sør-Afrika lokker også med vakre vindistrikter, surfestrender, den berømte og beryktede bydelen Soweto, fjellturer i Drakensberg - og mye annet.

Les også:Verdens ti stilleste feriesteder

Reise til Sørvest-Afrika:

Rett nord for grensen til Sør-Afrika ligger to av Afrikas mest spennende turistdestinasjoner.

Ikke bare har Namibia og Botswana det meste av det du drømmer om på Afrika-turen. De to landene har også vært flinke til å tilføre den vakre naturen det lille ekstra. Det gir muligheter for sterke ferieopplevelser:

Her kan du sveve i ballong over røde sanddyner i Namib-ørkenen ved soloppgang, eller surfe ned de samme dynene på et «sandbord». Du kan leie husbåt og flyte bedagelig forbi det rike dyrelivet i Chobe National Park, og fly i småfly over Victoriafallene like over grensen i Zambia.

Reise til Øyene:

De vakre øyene rundt det afrikanske kontinentet er perfekte for kjæresteturer.

Seychellene i Det indiske hav byr på mer hvit sand og turkis badevann enn du noensinne vil klare å sile mellom tærne.

Så hvis en avslappende badeferie eller bryllupsreise i drømmeomgivelser frister, er det absolutt et sted for deg.

Les også:Drømmeferie: Verdens mest eksklusive resorter

Ikke overraskende vil oppholdet på øygruppen trolig gi deg både badehud og lett solbrente skuldre. Men du kan også se landskilpadder her, eller gå fotturer i en av de mange nasjonalparkene.

Strendene er like skimrende hvite i lagunene på Mauritius lenger sør. At en av hovedstaden Port Louis' største attraksjoner er Chinatown, forteller mye om hvordan øystatene utenfor Afrika har blitt smeltedigler for forskjellige kulturer.

På motsatt side av kontinentet ligger en annen øynasjon som har begynt å tiltrekke seg turister: Kapp Verde, cirka 150 mil sør for Kanariøyene.

Også her finner du strender, men også dramatiske vulkanfjell og en særegen blanding av afrikansk og portugisisk kultur.

LES OGSÅ: Slik planlegger du Afrika-reisen - info om visum, vaksiner, sikkerhet, kostnader og når du bør reise

BILDESPESIAL:Se flere bilder fra Afrika her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise