Hovedinnhold

Her er vinterens Alpe-rabatter

Slik kan du spare tusenvis på skiferien

MADONNA DI CAMPIGLIO: Nyhet for STS Alpereiser i fjor. I år er det nytt på programmet til samarbeidspartneren Sportreiser. FOTO: TORE KRISTIANSEN
MADONNA DI CAMPIGLIO: Nyhet for STS Alpereiser i fjor. I år er det nytt på programmet til samarbeidspartneren Sportreiser. FOTO: TORE KRISTIANSEN
(VG Nett) Charterselskapene som flyr nordmenn til Alpene, har få nyheter, men mange nye rabatter foran kommende vintersesong.

Denne saken handler om:

Charer-reisemålene til vinteren er til kjente skisteder i Østerrike, Italia, Frankrike, Sveits, og Canada.

Selskapene prøver ikke å sende nordmenn til nye steder i år. De fleste nyhetene de legger fram for kommende vinter, dreier seg om rabatter.

REISEREPORTASJE:Her er Alpenes beste afterski!

- Vi har valgt å skape en mulighet for flest mulig mennesker til å komme seg til Alpene, sier salgssjef i STS Alpereiser og Sportreiser, Niclas Helgesson.

Riktig nok presenterer Sportreiser italienske Madonna di Campiglio og Schladming i Østerrike som nyheter i år. Og hos STS Alpereiser er Verbier i Sveits nytt.

To navn - ett selskap

Men STS Alpereiser og Sportreiser er i virkeligheten samme firma, selv om de opererer med to navn. Og det som er nytt hos det ene, er allerede godt innarbeidet på programmet hos den andre.

REISEREPORTASJE:Nyt vinteren på ski - i Hellas!

HEFTIG: La Plagne, Frankrike. Foto: AFP
HEFTIG: La Plagne, Frankrike. Foto: AFP

Til sammen er STS Alpereiser og Sportreiser absolutt størst på chartermarkedet til Alpene fra Norge. I fjor hadde de 42.000 kunder i Skandinavia, 6500 av dem kom fra Norge.

I januar 2010 kan to personer som reiser sammen fint få en uke inkludert fly, hotell, frokost, middag og heiskort til rundt 7000 kroner hver, for eksempel i Østerrike.

- Bra booking

Salgssjef i STS Alpereiser og Sportreiser Niclas Helgesson avviser at det store fokuset på rabatter betyr at det har blitt vanskeligere å selge charterturer til Alpene fra Norge.

LES OGSÅ:- Barn bør lære alpint fra de er to år

- Absolutt ikke. Vi har booket veldig bra for kommende vinter allerede. Ingen ting tyder på at vi skal selge noe mindre enn i fjor, sier han.

STS Alpereiser og Sportreiser tilbyr til sammen 17 Alpe-reisemål i Østerrike, Italia, Frankrike og Sveits.

TOPP 10:Verdens beste skisteder
DISKUTÉR:Hva er verdens beste skisted?

Konkurrenten Lion Alpin tilbyr seks reisemål i Frankrike og to i Canada, i tillegg til en del spesialturer som «Ski Around» Frankrike og «Ski Around» Canada.

HER ER DE NYE ALPERABATTENE:

MADONNA DI CAMPIGLIO. Foto: Tore Kristiansen
MADONNA DI CAMPIGLIO. Foto: Tore Kristiansen

BEDRE BESTILL TIDLIG-RABATT: Langley tilbyr 700 kroner i rabatt hvis du bestiller skireise til de franske Alpene i januar før den 31. oktober.

STS Alpereiser og Sportreiser tilbyr 2.200 kroner i rabatt på spesialpakker med helpensjon (fly, frokost, middag, hotell, heiskort) ved bestilling før 31. okotber.

STØRRE FAMILIERABATTER: De to største selskapene tilbyr også 2.700 kroner i rabatt for spesialpakke med helpensjon for barn under 12 år. I tillegg har de mange gode barnepriser på flere hoteller i Østerrike.

STØRRE UNGDOMSRABATT: Ungdommer mellom 13 og 17 år som sover i ekstraseng får 900 kr i rabatt på spesialpakke med STS Alpereiser og Sportreiser.

STØRRE EKSTRASENG-RABATT: De to største selskapene tilbyr også voksne i ekstraseng opp til 2 000 kroner i rabatt.

GRATIS SKILEIE TIL BARN: Hvis en voksen leier skiutstyr i Bad Gastein, får et medfølgende barn mellom to og 12 år låne ski, støvler og hjelm gratis, hvis de reiser med STS Alpereiser eller Sportreiser.

GRATIS MAT: Hvis du bestiller før 31. oktober får du helpensjon inkludert i prisen på hotell Salzburger Hof i Østerrike, dersom du reiser med Sportreiser eller Alpereiser. (Verdi 3 100 kr). Det inkluderer frokost, ettermiddagsbuffet og femretters middag.

IKKE SPAR PÅ KLÆRNE:Innfører naken-bot i Alpene

ANDRE ALPE-NYHETER

OFF-PISTE: Både Langley og Sportreiser tilbyr kurs i Off-piste-kjøring kommende vinter. FOTO: SCANPIX
OFF-PISTE: Både Langley og Sportreiser tilbyr kurs i Off-piste-kjøring kommende vinter. FOTO: SCANPIX

MORGENFUGL-ALPINT: Andre nyheter som skal lokke nordmenn til Alpene, er blant annet «first track,» eller først i bakken på flere reisemål. STS Alpereiser og Sportreiser tilbyr kundene å dra opp med heisen allerede kl. 7.30 og få noen herlige omganger i bakken før heisene åpne for andre.

OFF-PISTE-KURS: Sportreiser tilbyr i år «Off-piste Clinic». Hos Sportreiser vil dette si et halvdags introduksjonskurs i dypsnøkjøring, etterfulgt av en heldags offpisttur med fjellguide. Tilbys i St.Anton, Verbier og Cervinia.

Langley har også «off-piste Clinic» som en nyhet i år. Der er det snakk om tredagers kurs , hvor du kan lære mer om veivalg, snøbedømming, sikkerhet, skredfare og skiteknikk utenfor løypene.

JENTEKJØRING: Et annet nytt tilbud hos Langley er freeride camp for jenter i Val d'Isère med den kjente svenske frikjøreren Sara Orrensjö. Campen inkluderer to halv dager med fjellfører, skikjøring og mye morro med Sara på dagene, og kvelder med filmfremvisning og mye moro.

REISEREPORTASJE:Gammelt alpeskisted nytt chartermål

SKI AROUND: Blant entusiater er Langley godt kjent for sine Ski Around the Rockies-opplegg. Nå i vinter tilbyr de en spesialvariant av Ski Around Canada, med de profesjonelle skikjørerne Fred Syversen og Sebastian Garhammer som ekstra guider.

De har også med utsyrsleverandører som låner ut det siste av ski, og som sørger for at alt utsyr fungerer som det skal.

Langley lover en tur med mye morsom skikjøring, høyt tempo og mange røverskihistorier på kveldene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise