Hovedinnhold

Her er det størst sjanse for sol i sommer!

Egypt og Dubai er de sikreste kortene

EKSOTISK: Slikt kan du oppleve på stranda i Dubai - ett av verdens mest solsikre steder med opp mot 360 soldager i året. Foto: AFP
EKSOTISK: Slikt kan du oppleve på stranda i Dubai - ett av verdens mest solsikre steder med opp mot 360 soldager i året. Foto: AFP
(VG Nett) Har du opplevd sydenturer der regnet pøste ned utenfor vinduene? Her er oversiktene over de mest solsikre chartermålene i sommer.

Denne saken handler om:

Noen land med mange soldager:

  • Tyrkia 330 soldager
  • Egypt 360 soldager
  • Dubai 360 soldager
  • Israel 350 soldager
  • Kapp Verde 330 soldager
  • Rhodos 320 soldager
  • Algarvekysten 300 soldager
  • Kypros 340 soldager
  • Gran Canaria over 300 soldager
  • Malta 300 soldager

Ingenting skal sies for sikkert, men med et gjennomsnitt på rundt 360 soldager i året skal det mye til før en ferie til Egypt ender med våte regndråper og bitre tårer.

I Europa er det visstnok Kypros som skal være den mest solrike øya, med rundt 340 solskinnsdager i året.

Les også:Fortsatt mulig å gjøre Syden-kupp.

Liten regnfare

- Både Kypros og Kreta må sies å være veldig solsikre. I tillegg er sesongen lang, så det passer bra som reisemål også for de som tar ferie litt senere på sommeren, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo til VG Nett.

Hun trekker frem både Hellas, Spania, Tyrkia og Portugal som ferieland med liten regnfare.

- Jo lenger sør du kommer, desto sikrere er været, mener Begby.

Les også:Beste strand-land i verden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NÆRMERE: Også Algarvekysten i Portugal kan vise til mange soldager. Foto: Jørgen Braastad
NÆRMERE: Også Algarvekysten i Portugal kan vise til mange soldager. Foto: Jørgen Braastad

Mer sol?

Og informasjonssjefens anbefalinger er ikke helt på jordet. Et raskt søk på nettet viser at steder som Rhodos, Algarvekysten, Malta og Gran Canaria alle har over 300 soldager i året. Men hva med de resterende 65 dagene?

Vel, er du veldig kresen på det, må du nok ut på en lengre flytur. Dubai i De forente arabiske emirater kan skilte med hele 360 soldager, enkelte reiseoperatører hevder det er så mange som 365.

Les også:I Dubai skal alt være først, størst og vakrest. Se bildene!

Kikk ut over The World, verdens største samling av kunstige øyer, lek velstående i lobbyen på Burj al Arab-hotellet, eller bare ligg og dra deg på stranden. Hvis du får nok av solen i en periode, kan du ta deg en skitur i verdens største kunstige skibakke.

Populære Eilat

Selv om Israel kanskje ikke er det første du tenker på når vi sier «ferieland», er landet velsignet med kilometerlange strender og rundt 350 soldager i året. Kystbyen Eilat skal ifølge israelerne ha vært et populært ferieparadis helt siden kong Salomos tid, men også Haifa er et populært feriemål.

Les også: Solkystens beste fornøyelsesparker.

I tillegg er nabolandet Jordan også stedet å dra for å få sol, og til badebyen Aqaba går det direktefly fra blant annet Gardermoen.

VGTV:Se FRI fra Jordan

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise