Hovedinnhold

Concorde blir hotell i Dubai

BLIR SUITE-HOTELL?: Det er ett av British Airways pensjonerte Concorde-fly de pengesterke Dubai-investorene ønsker å gjøre til hotellsuite. Foto: Jan Ovind.
BLIR SUITE-HOTELL?: Det er ett av British Airways pensjonerte Concorde-fly de pengesterke Dubai-investorene ønsker å gjøre til hotellsuite. Foto: Jan Ovind.
(VG Nett) Et pensjonert Concorde-fly kan bli hotellsuite i Dubai.

Denne saken handler om:

Emiratet som ikke fornekter seg noe innen original ekstravaganse og luksus nøyer seg ikke med å ha et hotell med navnet Emirates Concorde. Nå vil de ha en virkelig Concorde å tilby sine pengesterke besøkende.

LES OGSÅ: Planlegger super-Concorde

Fra før ligger cruiseskipet Queen Elisabeth II i Dubai, i ferd med å bygges om til hotell og turistattraksjon. Og det er ved siden av cruiser'en man ser for seg at det pensjonerte overlydsflyet kan gjøre tjeneste som luksussuite.

Pengesterke

Det er et konsortium av pengesterke investorer i Dubai som har fått ideen til å hente over den pensjonerte British Airways-Concorde'n, som angivelig skal hete "Alpha-Bravo".

BA har på sin side ikke kommentert utspillet ennå.

SLUTT ETTER 34 ÅR:Concorde'n stedes til hvile

Trange saker

Stort mer enn et par som er glade i hverandre kan den trange flykabinen knapt huse om det skal gjøres plass til spa-fasciliteter, penthouse, minikjøkken og gode, myke sofasalonger.

LES OGSÅ:Au Revoir for Concorde'n

For mange er det den overraskelse å oppdage hvor trang en Concorde-kabin egentlig er.

I New York

Allerede nå kan du se det legendariske superflyet på nært hold bl.a. i New York: Intrepid Air/Space Museum er bygget opp rundt hangarskipet USS "Intrepid", med en Concorde som del av samlingen sin - alt sammen fortøyd langs pirer på vestsiden av Manhattan.

LES OGSÅ: Drapsanklager etter Concorde-styrt

Også på Heathrow-flyplassen utenfor London og på flymuseet nær tyske Trier kan du komme om bord i pensjonerte Concorde-fly.

Cruise-boom

Ellers er det cruisetrafikk turistmagneten Dubai satser virkelig sterkt på for tiden: I fjor tok byen imot 82 cruiseanløp, i år blir det 101, slik det nå ser ut.

Det betyr at 316 043 turister kommer "vannveien" til verdens mest ekspansive turiststat, melder svenske Resflex.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise