Hovedinnhold

- Hotellanmeldelser er enkle å manipulere

FÅR KRITIKK: TripAdvisor, den største reisenettsiden i verden, får kritikk for å ikke kvalitetssikre brukerkommentarene godt nok. Foto: Skjermdump
FÅR KRITIKK: TripAdvisor, den største reisenettsiden i verden, får kritikk for å ikke kvalitetssikre brukerkommentarene godt nok. Foto: Skjermdump
(VG Nett) Reisenettstedet TripAdvisor får kritikk for å ha vokst seg for store til at kundeanmeldelsene kan kvalitetssjekkes.

Denne saken handler om:

I det europeiske hotellmarkedet er flere aktører nå forbannet etter at konkurrenter angivelig skal ha manipulert systemet, og sørget for at hotellene falt på rankingen.

De fleste store reisesider og søkemotorer lar brukerne legge inn kommentarer på hotellene, og for mange reisende kan disse anmeldelsene fra tidligere gjester være avgjørende for valg av overnattingssted.

Les også:Oslos topphotell får turistslakt.

- Mister gjester

Antallet bestillinger via TripAdvisor skal angivelig ha falt i takt med plasseringen, og hotelleierne anklager nå nettstedet for å la seg manipulere, skriver Times.

- Inntil for 14 dager siden var hotellet mitt listet som nummer én på TripAdvisors liste. Nitti prosent av bestillingene kom fra denne siden, men så fikk en konkurrent TripAdvisor til å slette flere av de positive anmeldelsene, og dermed raste jeg nedover på listen, hevder Di Beach, hotelleier i Sør-Spania, overfor avisen.

Les også: Her er Europas beste restauranter.

Hun mener konkurrenten fortalte nettsiden at flere av anmeldelsene var falske, noe som førte til at de ble slettet.

Her finner du gratis reiseguider til mange populære destinasjoner!

Artikkelen fortsetter under bildet.

BETYDNINGSFULLE: Mange turister leser andres anbefalinger før de bestiller hotellopphold, noe bransjen visstnok har begynt å utnytte seg av i stadig større omfang. Foto: Skjermdump
BETYDNINGSFULLE: Mange turister leser andres anbefalinger før de bestiller hotellopphold, noe bransjen visstnok har begynt å utnytte seg av i stadig større omfang. Foto: Skjermdump

Størst i verden

TripAdvisor er den største reisenettsiden i verden med oversikt over 490.000 hoteller og attraksjoner. 25 millioner brukere har lagt igjen sine egne kommentarer og anmeldelser under hvert hotell. Nå hevder stadig flere at siden blir utnyttet av hotellbransjen til å angripe konkurrenter og heve sin egen popularitet ved å poste falske kommentarer.

Les også:- Dette er Europas beste byer.

Nettsiden tilbakeviser derimot kritikken, og sier at mesteparten av de falske kommentarenE blir luket ut av et team med «kvalitetssikringsspesialister».

- Hoteller som blir tatt i å lure systemet blir merket som juksemakere på siden, sier en talsperson for TripAdvisor til Times.

- Lett å lure

En tidligere hotelleier hevder derimot overfor avisen at det er latterlig enkelt å lure systemet.

Les også:Turistslakt av ferie-Oslo.

- Vi var rangert på topp 10-listen en hel sommer, og jeg skrev hver eneste anmeldelse. Jeg ble også kontaktet av PR-firmaer som tilbød meg å fabrikkere kommentarene for meg. Det er ikke vanskelig å skjule sporene sine, forteller han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise