Hovedinnhold

- Vålerenga-direktør kastet av USA-fly

Continental: - De opptrådte forstyrrende

I SVERIGE: Egentlig skulle direktør Jan Tore Kjær i Vålerenga Hockey vært i USA for å se ishockey. I stedet tilbringer han helgen med å kjøre snøscooter i Sverige. Foto: HELGE MIKALSEN
I SVERIGE: Egentlig skulle direktør Jan Tore Kjær i Vålerenga Hockey vært i USA for å se ishockey. I stedet tilbringer han helgen med å kjøre snøscooter i Sverige. Foto: HELGE MIKALSEN
(VG Nett) Sponsorturen til Vålerenga Ishockey endte før den begynte: Halvparten av deltakerne måtte forlate flyet før det tok av fra Gardermoen.

Denne saken handler om:

Tips oss

Blant de ni passasjerene som politiet kastet av Continental-flyet i går kveld, var Vålerenga ishockeys direktør Jan Tore Kjær.

Også daglig leder i Vålerenga-sjappa, Frode Veie, var blant de som ble kastet av flyet.

- Vi var ikke overstadig beruset. Jeg føler meg ærekrenket. Jeg hadde gått og gledet meg i ukesvis til amerikansk ishockeykamp, sier Veie.

Veie satt ved siden av VIF-direktøren, og en kollega fra supporterbutikken på flyet. Han bekrefter at Kjær var blant personene som ble kastet av flyet.

- Beklager, jeg er i Sverige og kjører snøscooter. Hjemme på mandag, skriver Jan Tore Kjær - som egentlig skulle vært på hockeykamp i USA - i en SMS til VG Nett.

Omstridt direktør

Det er ikke første gang det stormer rundt VIF-direktøren. I fjor høst ble han innrapportert til Hockeyforbundet etter at han skal ha gått til angrep på dommeren under en kamp mot Sparta. I tillegg har Kjær nektet Viasat å vise Vålerenga-kamper på TV.

I tillegg til de ni som ble kastet av, valgte to personer fra reisefølget å forlate flyet frivillig.

De er ikke fornøyd med flyselskapets behandling.

- Jeg hadde ikke drukket noenting. Etterpå blåste jeg i promillemåleren som viste 0,0 i promille, sier Veie rasende til VG Nett.

Sponsorgruppen skulle fly til USA for å se Florida Panthers mot Philadelphia Flyers i den amerikanske hockeyligaen NHL. Flyet skulle ha lettet fra Gardermoen klokken 11.05 torsdag formiddag men ble stående på bakken frem til 18-tiden på grunn av tekniske problemer. Deler av reiseselskapet valgte da å sette seg i en av barene på lufthavnen, ifølge Frode Veie.

- Opptrådte forstyrrende

- Det er klart at noen hadde tatt seg noen øl og det var litt hojing, som det gjerne er på guttetur. Noen fikk beskjed om å dempe seg da de gikk om bord, men det var ikke noe ekstremt støynivå, mener Veie.

Continental Airlines bekrefter episoden overfor VG Nett, men mener det er irrelevant om personene var beruset eller ikke.

- Etter ombordstigning på flyet, opptrådte flere passasjerer forstyrrende og kapteinen besluttet av hensyn til sikkerhet og trygghet at han ikke kunne tillate å ta av med dem om bord. Politiet ble tilkalt, og totalt 11 passasjerer gikk i land, sier Thorbjørn K. Laundal, kommunikasjonsansvarlig for Continental Airlines i Norge til VG Nett.

- Ble tilbudt ny tur

Etter det VG Nett kjenner til, ble reisefølget tilbudt å fly til USA med formiddagsflyet fredag i stedet. Det skal Vålerenga-følget ha avvist.

- Det er standard policy for kapteinen, som har det endelige ansvaret for sikkerheten til alle om bord, å bestemme hvem som bør eller ikke bør tillates å reise, sier Laundal.

Etter det VG Nett erfarer, ble sponsorturen allerede holdt under oppsikt av bakkepersonalet på Gardermoen før avgang. Men politiet på Gardermoen bekrefter at flere av de som ble kastet av flyet, ikke hadde drukket.

- Noen hadde promille, flere hadde ikke, sier vaktleder Ben Dyfrin ved Gardermoen politistasjon til VG Nett. Han forteller at flyselskapet har varslet at de nå vil anmelde reisefølget.

- Avventer anmeldelse

- De som ble tvunget av flyet fikk dra videre etter promilletest. Vi avventer en eventuell anmeldelse, sier Dyfrin.
Informasjonssjef Jo Kobro forteller VG Nett at det var kapteinen på flyet som tok avgjørelsen om å nekte Vålerenga Ishockeys reisefølge å være med til New York. Han forteller at det er flykapteinen som bestemmer hvilke passasjerer som slipper om bord på en flyavgang.

- De ble avvist på grunn av oppførselen. Her er det kapteinen som er egenrådig. Hvis han mener oppførselen ikke er forenlig med å sitte på flyet, kan han avvise dem, sier Kobro.

Tre patruljer rykket ut

Politiet på Gardermoen rykket ut med en patrulje da kapteinen nektet sponsorturen å fortsette flyturen og fikk assistanse fra to politipatruljer fra politiet på Romerike. Veie hevder at han ble svært overrasket da politiet gikk om bord på flyet for å kaste av Vålerenga-følget.

- Det kom flere politibetjenter inn på flyet. Jeg satt og lurte på hva i all verden det var som skjedde, sier Veie.

RASER: Daglig leder for Vålerengasjappa ble tvunget av flyet til USA torsdag ettermiddag. Nå raser han mot flyselskapet. Foto: Siv Seglem
RASER: Daglig leder for Vålerengasjappa ble tvunget av flyet til USA torsdag ettermiddag. Nå raser han mot flyselskapet. Foto: Siv Seglem

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise