Hovedinnhold

Høydeskrekk? Ikke sov her:

Verdens høyeste hoteller

BLIR HØYEST: Ritz Carlton i Hong Kong skyter i været. I desember skal verdens høyeste hotell - 118 etasjer høyt - åpnes med friluftsbar på taket. Foto: EPA
BLIR HØYEST: Ritz Carlton i Hong Kong skyter i været. I desember skal verdens høyeste hotell - 118 etasjer høyt - åpnes med friluftsbar på taket. Foto: EPA
(VG Nett) De høyeste hotellene i verden kan gi mange av oss et skikkelig sug i magen - her er de ti som rager høyest over bakken.

Denne saken handler om:

Menneskene bygger større, mer luksuriøst og høyere enn noen sinne. Og det er ikke bare forretningsbyggene på Manhattan og i Malaysia som ruver. En rekke hoteller nærmer seg nå 500-metern, og den danske reisesiden Turen går til, presenterer noen av de mest imponerende her.

Øverst troner et hotell som ikke er ferdig, men som kommer til å bli det stedet i verden hvor du kan sove høyest. Her er listen:

VERDENS HØYESTE: De 35 øverste etasjene av denne skyskraperen i Shanghai huser Grand Hyatt - som inntil videre regnes som verdens høyeste hotell. Foto: Onasia.com
VERDENS HØYESTE: De 35 øverste etasjene av denne skyskraperen i Shanghai huser Grand Hyatt - som inntil videre regnes som verdens høyeste hotell. Foto: Onasia.com

1. Ritz Carlton, Hong Kong

International Commerce Centre vil først stå ferdig i 2010 men vil da ruve 425 meter over bakken. De siste 15 etasjene er reservert hotellkjeden Ritz-Carlton og Hong Kong vil da kunne skryte av å ha verdens luftigste hotellutsikt.

2. Grand Hyatt, Shanghai

På halvøya Pudong utenfor den kinesiske finansbyen Shanghai strekker Jin Mao-tårnet seg til hele 421 meter. De 35 øverste etasjene huser Grand Hyatt, som per i dag er verdens høyeste hotell. Øverst i bygget ligger baren 9 clouds med 360 graders panoramautsikt over Shanghai.

NYHET: Sjekk VGs reiseblogg her.

3. Abbco Rontana Tower, Dubai

Ikke overraskende kan De forente arabiske emirater tilby en av verdens høyeste hotellutiskter. Da Rose-tårnet stod ferdig i 2007 var det med sine 333 meter det høyeste hotellet i verden. Abbco Rotana-tårnet får tredjeplassen med sine 72 etasjer.

Les flere artikler om Dubai her!

4. Ryugyong Hotel, Pyongyang, Nord-Korea

Det er ikke mange forunt å besøke Nord-Korea, men er du en av dem, kan du besøke verdens fjerde høyeste hotell. Men det går ikke an å bo i dette bygget, siden finansielle problemer i Kim Jong Ils hermetisk lukkede land stoppet utviklingen av det 330 meter høye hotellet i 1990. Tgt.dk stiller seg da også undrende til hvem målgruppen for hotellet skal være i et land uten turisme. I følge nettstedet har arbeidet med å videreutvikle hotellet med 3.700 rom forøvrig startet opp igjen i 2008.
(Artikkelen fortsetter under bildet).

UBEBODD: I Nord-Korea har finansielle problemer stoppet utbyggingen av Ryugyong Hotell. Foto: Reuters.
UBEBODD: I Nord-Korea har finansielle problemer stoppet utbyggingen av Ryugyong Hotell. Foto: Reuters.

5. Burj Al Arab, Dubai

Hotellet er av mange blitt utropt til ett av verdens flotteste - sikkert er det uansett at Dubai også innehar femteplassen på listen over verdens høyeste hoteller.

321 meter opp i luften strekker hotellet seg, og et opphold på det seksstjernes hotellet kan koste deg mer enn 10.000 kroner natten.

Det vakte forøvrig oppsikt da Rica Seilet Hotell i Molde ble oppført i 2002 - hotellet har mange likhetstrekk med Burj Al Arab, men er betydelig lavere med sine beskjedne 54 meter.

Her er resten av topp 10-listen over verdens høyeste hoteller.

6. plass: Jumeirah Emirates Towers Hotell, Dubai: 309 meter
7. plass: Baiyoke Sky Hotell, Bangkok, Thailand: 304 meter
8. plass: Oasis SKyway Garden Hotell, Shanghai: 230 meter
9. plass: Nagoya Marriot Associa Hotell, Nagoya, Japan: 227 meter
10. plass: Swissôtel The Stamford, Singapore: 226 meter

Spørsmål om reise? Kontakt VGs reisepanel her.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise