Hovedinnhold

Kasakhstan takker Borat for turist-boom

HATET OG ELSKET: Reporteren Borat, her i en scene fra den omstridte filmen. Foto: 20th Century Fox.
HATET OG ELSKET: Reporteren Borat, her i en scene fra den omstridte filmen. Foto: 20th Century Fox.
(VG Nett) Det siste halvåret har landet som på det groveste blir hetset i Borat-filmen fått 13 % flere turister på besøk.

Denne saken handler om:

- Filmen har blitt gratis reklame for Kasakhstan, sa Kenzhebay Satzhanov som representerer landet på verdens største reiselivsmesse World Travel Market i London denne uken ifølge Russiatoday.com.

Filmen Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan kom ut i 2006 med Sasha Baron Cohen som den vulgære rollefiguren reporteren Borat fra Kasakhstan.

Etter at filmen kom til Norge opplevde Kasakhstans ambassade i Oslo en dobling av antall visum-utstedelser de første 11 månedene av året.

Les også:Borat skapte kaos med strippeshow

Filmen fremstiller i grove trekk landet som et sted hvor man har seksuelt samkvem med dyr og familiemedlemmer og som en nasjon av uutdannede barbarer som drikker heste-urin.

I september avviste en rett i USA klagene fra fire medvirkende i filmen, som hevdet de ble lurt til å være med i filmen. En kjørelærer og to lærere i skikk og bruk ble svært fornærmet da det viste seg at Borat var en fiktiv person..

Sinte bloggere - søt hevn

Filmen skapte stor forargelse i Kasakhstan og fremdeles raser bloggere mot Cohen og trusler om å "knuse trynet" hans er ikke sjeldne i diskusjonsfora på nettet. Borats nettside ble også sensurert i Kasakstan.

Og Kazakhstan har også fått en liten hevn: Tidligere dette året lanserte produsenten Tokhtar Karsakbaey en kort engelskspråklig film som motsvar til Cohens harselas. Filmen fikk navnet "Borats anger"

Les flere nyheter om Boratved hjelp av Sesam-søk i VG Netts artikler her.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise