Hovedinnhold

Nå er Svalbard hot

SMELTER TURISTENE: Svalbard er "hot" på mer en måte. Ikke bare tiner isbreene på grunn av den globale oppvarmingen. Øysamfunnet er også kommet på Lonely Planets liste over steder du bør se i 2009. Foto: Scanpix
SMELTER TURISTENE: Svalbard er "hot" på mer en måte. Ikke bare tiner isbreene på grunn av den globale oppvarmingen. Øysamfunnet er også kommet på Lonely Planets liste over steder du bør se i 2009. Foto: Scanpix
(VG Nett) Planlegger du et Svalbard-besøk i 2009 er du mer trendy enn du kanskje vet om. Lonely Planet har Svalbard på listen sin over verdens 10 mest besøksverdige steder for neste år.

Denne saken handler om:

Svenske Aftonbladet skriver at Svalbard ("den norske perlen") er ett av de heftigste reisemålene akkurat nå.

Ute etter å få reiselyst?Finn reisetips og gode råd på VG Netts reisesider.

I godt selskap

Øysamfunnet der langt oppe i nord klassifiseres sammen med spanske baskerland, franske Languedoc, thailandske Koh Tao og kinesiske Yunnan - og med tasmanske Bay of Fires som topper listen over "places to visit in 2009".

LES OGSÅ:Mer om Svalbard

Her er listen over de 10 mest besøksverdige stedene i 2009, om vi skal lytte til Lonely Planet:

1) Bay of Fires, Tasmania

2) Baskien, Spania

3) Chiloe, Chile

4) Koh Tao, Thailand

5) Languedoc, Frankrike

6) Nam Ha, Laos

7) Big Island, Hawaii

8) San Andres & Providencia, Colombia

9) Svalbard, Norge

10) Yunnan, Kina

MER OM LISTA PÅ VG NETT:Hva med en ubåt-tur i Colombia?

Fredelige pletter

Lonely Planet har defintivt sans for sanselige og spredtbodde plasser. For Svalbard er ikke alene om å friste med stillhet og uberørt landskap. Den tasmanske bukten Bay of Fires er om mulig enda mer urørt og jomfruelig.

Som VG tidligere har skrevet, er ordføreren i Break O'Day svært lite fornøyd med at Lonely Planet satte Bay of Fire på sin liste over anbefalte reisemål.

- Vi vil ikke at dette skal bli et nytt Surfer's Paradise, sier ordfører Robert Legge.

Men Bay of Fires er fantastisk, skal vi tro ekspertene:

- Her har strendene så fin sand at den kan brukes i timeglass. Hit kommer turistene til å dra i flokker når de oppdager den fredelige pletten. Derfor er det NÅ du skal dra dit, skriver Lonely Planet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise