Hovedinnhold

Dubais strender ødelagt av ulovlig kloakkutslipp

GIGANTISK PR-STUNT: Anført av styrtrike sjeik Mohammed og flyselskapet Emirates henter ørkenstaten inn PR-agenter fra hele verden for å vise hva Dubai har å by på - selv i krisetider. Foto: EPA.
GIGANTISK PR-STUNT: Anført av styrtrike sjeik Mohammed og flyselskapet Emirates henter ørkenstaten inn PR-agenter fra hele verden for å vise hva Dubai har å by på - selv i krisetider. Foto: EPA.
(VG Nett) Flere mennesker skal ha fått hudskader, sår og infeksjoner etter å ha badet på luksusstrendene i Dubai.

Denne saken handler om:

Vannprøver gjort i vannet utenfor Dubai har påvist store mengder av ekskrementer etter at septikbiler har dumpet kloakk rett i dreneringssystemet som ender opp i sjøen rett utenfor byen.

Utslippene rammer blant annet områdene rundt de kjente turistattraksjonene som The World og seilhotellet Burj Al Arab.

Les også:Dubai, «verdens midtpunkt»

Årsaken til at en rekke tankbiler har valgt den forurensede måten å kvitte seg med kloakken på, er at det har vært lange køer ved Dubais eneste kloakkanlegg.

- Vi er sjokkert over funnene. Prøvene viste rester av ekskrementer i store mengder både inne i havnen og på utsiden, sier legen Michael Loubser som er medlem av Dubai Offshore Sailing Club til tabloidavisen 7Days i Dubai, ifølge arabianbusiness.com

BLOGG:Sjekk VGs nye reiseblogg her.

- Veldig farlig

Nå advarer myndighetene mot å oppholde seg ved sjøen i turistparadiset. En rekke leger kaller situasjonen alvorlig, og frykter katastrofale konsekvenser. Indremedisineren Suresh Menon sier forurensningen kan føre til lever- og nyreskader.

- Det er veldig farlig å oppholde seg i nærheten av vannet, siden det kan inneholde giftige kjemikalier som er helsefarlige, sier Menon

Artikler og reisetips om Dubai finner du her.

- Som et stort toalett

Forurensningen har gjort havet helt svart i områdene rundt Jumeirah Open Beach, og den lokale seileforeningen har bedt alle sine medlemmer om å holde seg langt unna all vannaktivitet. Området er ifølge seilforeningen helt ødelagt.

- Havet har blitt som et stort toalett med svartfarget vann. Flere av våre medlemmer har fått hudskader og øye- og øreinfeksjoner etter å ha vært i kontakt med havet, sier Keith Mutch som er leder for Dubai Offshore Sailing Club, ifølge 7Days.

Les også:Til Dubai for drøye 1000-lappen

Også de lokale myndighetene tar situasjonen svært alvorlig og advarer på det sterkeste folk mot å svømme i havet.

- Folk bør unngå å bruke området før vi får ryddet opp i det forurensede vannet, sier Mohammed Abdul Rahman Hassan som er sjef for den marine utbyggingen i Dubai.

Spørsmål om reise?Kontakt VGs reisepanel her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise