Hovedinnhold

Møttes som «sofasurfere» - nå er de gift

(VG Nett) Hun var en backpacker, han hadde en ledig sofa. Nå er de mann og kone.
EVENTYR: Estela Harumi Pedro fra São Paulo, Brasil og Cristiano Cerioli fra Milano, Italia møttes via nettjeesten Couch Surfing. Hun var backpacker, og han tilbød overnatting. Sist uke giftet de seg i Firenze. Foto: Privat
EVENTYR: Estela Harumi Pedro fra São Paulo, Brasil og Cristiano Cerioli fra Milano, Italia møttes via nettjeesten Couch Surfing. Hun var backpacker, og han tilbød overnatting. Sist uke giftet de seg i Firenze. Foto: Privat

Estela Harumi Pedro fra São Paulo i Brasil, var aldri spesielt glad i typiske turistaktiviteter og flotte hoteller. Det var dette som fikk henne til å velge Couch Surfing da hun skulle backpacke gjennom Europa. Det gjorde hun ikke dumt i.

Reise i sommer? Sjekk VG Netts nye reiseguidetjeneste!

Tilfeldig avgjørelse
Italienske Cristiano Cerioli og brasilianske Pedro fant kjærligheten gjennom nettstedet couchsurfing.com. Pedro skulle i løpet av tre måneder reise hele Europa rundt som couchsurfer.

Nettsiden er et tilbud til reisende som ønsker å bo gratis, og samtidig få oppleve mer kultur. Medlemmene kan enten søke eller tilby helt gratis overnatting. Couch Surfing har medlemmer fra hele verden.

Mer om Couch Surfing? Les: Slik overnatter du gratis

- Jeg besøkte blant annet Norge, Sveits, Slovenia, Østerrike og Portugal. Jeg var egentlig bare i Italia for å fly videre til Paris, men en venn av meg anbefalte en tur innom Firenze først, forklarer Pedro.

Mer enn en flørt
Pedro søkte etter et bosted i Firenze gjennom Couch Surfings hjemmeside. Der fant hun profilen til Cerioli. Valget om å velge nettopp ham som vertsskap skulle vise seg å være en fulltreffer.

- Jeg trivdes så godt, men måtte dessverre reise hjem da turistvisumet mitt ikke lenger var gyldig. For å være ærlig, trodde jeg dette bare var en sommerflørt. Etter hvert skjønte jeg at det var noe mer spesielt mellom oss enn dét, sier nygifte Pedro.

Lydbildeserie: Jorden rundt på åtte dager

Seks måneder senere møttes de to i Brasil. Der ba Ceroli sofagjesten sin om å komme tilbake til Firenze, for å bo med ham.

- Jeg takket ja, og forlot livet mitt, og jobben som tv- og radioprodusent i São Paulo.

Spørsmål om reise? Ta kontakt med VGs reisepanel!

Lykkelig slutt
Pedro og Cerioli har ikke angret på valget, for som de fleste eventyr fikk også dette lykkelig slutt. I desember i fjor forlovet paret seg, og vielsen fant sted i Firenze i forrige uke.

Ferieplaner? Sjekk værmeldingen for Firenze og andre steder her!

De to bor nå i Milano, og presiserer at de fortsatt opererer som sofasurfere.

- Vi har en kjempestor sofa med plass til to, og vi vil selvfølgelig fortsette å ta imot andre sofasurfere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise