Hovedinnhold

På haik i Europa

Filosofistudent Jostein Sand Nilsen har ikke så mange penger. Derfor stoler han på at tommelen vil ta ham rundt i Europa i to måneder i sommer.

Denne saken handler om:

- Men jeg haiker ikke bare for pengenes skyld. Det er morsommere å måtte bli kjent og snakke med alle typer mennesker - og det må man når man haiker, sier 21-åringen som hardnakket påstår at han ikke er redd for å bruke tommelen til å komme seg rundt om.

- Det ville ikke vært så morsomt hvis det ikke hadde en element av det uforutsigbare. Men målet mitt er først og fremst å forsvinne fra Norge en stund og snakke utenlandsk.

Jostein håper å kunne få sitte på med en langtransport til Bonn. Hvordan reisen vil utvikle seg deretter er uvisst, men i utgangspunktet håper han å komme seg til Brussel, Strasbourg og Roma for deretter å reise til Nord-Italia og Frankrike (etter VM).

I tillegg til å være flytende i engelsk, regner han med å kunne bruke litt tysk, litt fransk og esperanto. Det er første gang Jostein Sand Nilsen reiser mutters alene - og det har han store forventninger til.

- Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å sitte stille og se på verden. Når man reiser alene, tvinges man til å oppleve mer av verden. Det er selvsagt litt ensomt ikke å ha noen å dele opplevelsene med der og da, men jeg vil jo kunne dele dem med VG Netts lesere, sier Jostein Sand Nilsen håpefullt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise