Hovedinnhold

Forbrukerrådet advarer mot Ryanair

FØYER SEG IKKE: Ryanair nekter å følge en rekke av vedtakene i Flyklagenemnda. Her letter et av selskapets fly fra Rygge. Foto: SCANPIX
FØYER SEG IKKE: Ryanair nekter å følge en rekke av vedtakene i Flyklagenemnda. Her letter et av selskapets fly fra Rygge. Foto: SCANPIX
Forbrukerrådet mener Ryanair ikke gir flypassasjerene de rettighetene de har krav på. Rådet advarer nå norske forbrukere mot det irske lavprisselskapet.

Denne saken handler om:

Bakgrunnen er at Ryanair ved flere anledninger ikke har fulgt vedtak fra flyklagenemnda, der passasjerene har fått medhold i krav om kompensasjon fra selskapet etter forsinkelser eller kanselleringer, skriver Dagbladet.no.

- De aller fleste flyselskapene følger vedtakene. Det er viktig at folk merker seg at Ryanair er i særklasse når det gjelder å ikke følge vedtakene flyklagenemnda fatter, sier fagdirektør for samferdsel i Forbrukerrådet, Anne Haabeth Rygg.

LES OGSÅ:  Ryanair gir blaffen i Flyklagenemnda

Flyklagenemnda behandlet 183 saker i fjor. I 88 av disse fikk klageren helt eller delvis medhold. I 15 av sakene der klageren fikk medhold, har flyselskapene unnlatt å følge vedtakene. Ryanair står for 10 av disse 15 tilfellene.

SI DIN MENING:  Hva synes du om Ryanair?

I Ryanairs begrunnelser for ikke å følge vedtak har de som regel oppgitt at årsaken til kanselleringer og forsinkelser ligger utenfor flyselskapets kontroll og at de dermed ikke er erstatningspliktige.

LES OGSÅ:  I disse landene får du problemer hvis flyselskapet svikter

- Flyklagenemnda feilinformerer passasjerene om hva de har krav på i kompensasjon. Ryanair arbeider innenfor de rettslig bindende vilkårene som passasjerene går med på når de booker billett, og også EU-forordningen, sier pressesjef i Ryanair, Stephen McNamara.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook! 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise