Hovedinnhold

Dette er Norges beste restaurant

Ifølge Michelin-guiden

SUSER INN PÅ MICHELIN-LISTA: Restaurant Maaemo har fått to stjerner i Michelin-guiden. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE
SUSER INN PÅ MICHELIN-LISTA: Restaurant Maaemo har fått to stjerner i Michelin-guiden. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE
(VG Nett) Oslo-restauranten Maaemo smeller til med to imponerende stjerner i Michelinguiden.

Denne saken handler om:

Fakta om Michelin-guiden

  • Første Guide Michelin kom i Frankrike i 1900 etter initiativ fra dekkprodusenten Michelin, som ville bidra til «å forenkle reisingen».
  • Guiden presenterer årlig restauranter og hoteller i forskjellige prisklasser, etter at anonyme inspektører har testet tilbud, service og miljø.
  • Tre Michelin-stjerner betyr at en restaurant er verd en reise, to stjerner at den er verd en omvei, en stjerne en «eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori».

- Maaemo er den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som går direkte inn i guiden med to stjerner, sier Lotta Wrangle, pressesjef for Michelin i Norden.

Restauranten ligger i Schweigaards gate i Oslo, og satser på økologisk, sesongbasert og kortreist mat. Stemningen var svært god da VG ringte for å gratulere, i dag blir det champagne på de ansatte.

- Overgår de villeste fantasier

- Dette overgår alle ville fantasier, drømmer og scenarioer. Det er helt utrolig, utbryter partner og vinkelner på Maaemo, Pontus Dahlstrøm til VG.

JUBEL: Partner Pontus Dahlstrøm (t.h.)og kjøkkensjef Esben Holmeboe jubler over å ha fått to stjerner. Foto: Maaemo
JUBEL: Partner Pontus Dahlstrøm (t.h.)og kjøkkensjef Esben Holmeboe jubler over å ha fått to stjerner. Foto: Maaemo

- Vi prøver jo hver dag å gjøre det beste for våre gjester, likevel tør vi jo ikke helt tro på at vi skal få stjerner. Så får vi to! At vi går fra ingenting til to stjerner etter 14 måneders drift i Oslo, er jo bare helt magisk, sier han.

Men Pontus Dahlstrøm er raskt ute med å understreke at stjernene ikke bare er til de som eier og driver restauranten. De er til hele personalet, ca ti personer, og ikke minst til kjøkkensjef Esben Holmboe.

LES VGs anmeldelse fra restauranten!

De ansatte på restaurant Maaemo visste ingenting om stjernene før pressemeldingen kom klokken 10.00 i formiddag.

- Dette er helt surrealistisk, sier kjøkkensjef Esben Holmboe.

- Vi jobber beinhardt for å utvikle vårt produkt og vår identitet hver dag, og det skal vi fortsette med. Vi har gjester i aften, så vi fortsetter som før. Men det blir nok et par glass champagne på personalet i dag, sier han.

Andre norske stjerner

I alt ble fire norske restauranter tildelt totalt fem stjerner i den flunkende nye utgaven av Michelinguiden. De fire er foruten Maaemo; Statholdergaarden, Restaurant Oscarsgate og nykommeren Bagatelle, de fikk alle en stjerne hver. Feinschmecker mister sin stjerne etter 19 år.

Den eneste norske restauranten som tidligere har hatt to stjerner i Michelinguiden er Bagatelle hvor Eyvind Hellstrøm var sjef. Restauranten mistet imidlertid sine stjerner da Hellstrøm sluttet 31. desember 2009. Nå er altså Bagatelle tilbake på Michelin-guidens høyt ansette liste med en stjerne.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise