Hovedinnhold

I morgen blir det lettere å surfe på flyplassen

TRÅDLØST BREDBÅND: Avgangshallen innenriks på Gardermoen er bare et av mange steder der du fra i morgen kan surfe på internett, uten å måtte hente kodekort. Foto: JAN OVIND / VG
TRÅDLØST BREDBÅND: Avgangshallen innenriks på Gardermoen er bare et av mange steder der du fra i morgen kan surfe på internett, uten å måtte hente kodekort. Foto: JAN OVIND / VG
(VG Nett) Fra i morgen blir gratis internett lettere tilgjengelig på alle de 46 Avinor-eide flyplassene i Norge.

Denne saken handler om:

Avinor lanserte gratis internett for sine flypassasjerer i sommer. Men inntil nå har de reisende måttet gå innom en kafé eller restaurant, eller på enkelte flyplasser til egne bord, for å hente et kort med brukernavn og passord før de har kunnet logge seg på.

Fra i morgen slipper de dette. Da byttes modellen med kortene ut med en SMS-basert løsning.

Heretter kan du simpelthen velge det trådløse nettverket «Gratis Wi-Fi», og deretter skrive inn mobilnummeret i innloggingsportalen som kommer opp. Deretter vil du motta du brukernavn og passord på SMS, og voila! så har du gratis nettilgang i én time.

Den nye løsningen gjelder på alle norske flyplasser bortsett fra privateide Rygge og Torp, som lanserte gratis internett til passasjerene før Avinor.

- Jeg tror dette er noe alle har gledet seg til. Dette er en stor forbedring og noe vi har gledet oss til, sier informasjonssjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro, til VG Nett.

LES OGSÅ:  Krever gratis internett på norske flyplasser

Over 500.000 passasjerer har benyttet seg av gratis internett siden Avinor og Oslo Lufthavn Gardermoen innførte dette i sommer, opplyser Avinor.

- Vi ser av brukertallene at tilbudet om gratis internett på lufthavnene til Avinor er svært populært, og fra tid til annen har vi gått tom for kort enkelte steder. Men med den nye løsningen vil vi ikke lenger oppleve dette problemet, sier sjef for marked og kommersiell utvikling i Avinor, Øystein Høsteland Sundby.

LES OGSÅ:  Slik får du tiden til å fly på flyplassen

Det skal også deles ut små informasjonsbrosjyrer til passasjerene i forbindelse med innføringen av den nye ordningen.

- Dette er ikke et åpent nettverk, så det skal være sikret mot folk som har uærlige hensikter. Løsningen er forberedt til innføringen av Datalagringsdirektivet, sier Høsteland Sundby.

Følg VG Reise på  Facebook  og  Twitter !

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise