Hovedinnhold

Stanser alle Egypt-turer fram til og med påske

STANSER REISER: Sharm el-Sheikh er den meste kjente turistbyen i Egypt. Flere reiseselskaper stanser nå alle reiser til landet før påske. Foto: Sara Johannessen
STANSER REISER: Sharm el-Sheikh er den meste kjente turistbyen i Egypt. Flere reiseselskaper stanser nå alle reiser til landet før påske. Foto: Sara Johannessen
(VG Nett) Alle de store reiseselskapene som flyr til Egypt, innstiller reisene til pyramidelandet resten av vintersesongen.

Denne saken handler om:

Både Star Tour, Apollo, Ving og Solia avlyser resten av vinter-sesongen til Egypt. Det får VG Nett opplyst.

Det betyr at mange tusen nordmenn får sine reiseplaner forpurret.

Star Tour bestemte i helgen å stanse alle flyginger til landet fram til 23. februar. Denne perioden er nå utvidet med to måneder, noe som i praksis betyr at Egypt ikke lenger står på selskapenes vinterprogram i år.

- Situasjonen er uoversiktlig og spent, og det er årsaken til at vi har tatt denne beslutningen, sier administrerende direktør Christian Lunde i Star Tour til VG Nett.

- Dette berører også påsketurene, men i mai/juni starter vi sommerprogrammet som normalt, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour til NTB.

Les også: Slik kommer Egypt-turistene hjem

Setter opp ekstra fly

De som nå får ferieturen kansellert, får pengene tilbake eller tilbud om alternativ reise. Star Tour setter opp tre ekstrafly i uken til Kanariøyene.

Også Solia setter opp ekstrafly til Kanariøyene.

- Vi opplever at veldig mange gjester som har bestilt tur i vintersesongen har tatt kontakt og lurer på hva som skjer. Så nå har vi tatt denne beslutningen, slik at våre gjester skal få tid til å områ seg til å bestille en eventuell ny ferietur, sier Gunder Moe, administrerende direktør i Solia, til VG Nett.

Også Ving og Apollo avlyser turene ut vintersesongen, men planlegger å komme i gang igjen i mai.

Les også: Advarer mot Hurghada by

Amisol venter

Detur planlegger å starte flygninger fra og med 9. april.

Det siste selskapet som tilbyr nordmenn Egypt-turer, Amisol, har ennå ikke gjort en lik vurdering som resten av selskapene.

- Sånn situasjonen eskalerer i dag, er det ikke noe særlig å reise til Egypt, og vi vil vurdere situasjonen utover kvelden. Men foreløpig har vi bare kansellert fram til 1. mars, sier Helle Elisabeth Ødegård, daglig leder i Amisol.

Les også: Henter hjem alle fra Egypt

Alle som nå er i Egypt nå, kommer enten hjem i morgen eller i overmorgen. Detur har allerede sendt alle hjem.

Detur vurderer fortsatt når de skal sende av gårde første avgang til Tunisia etter urolighetene der. Foreløpig er første planlagte avgang 12. mars.

Les også: Minst 500 personer skadet i voldelige gatekamper i Kairo

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise