Hovedinnhold

- Prinsebryllupet satte internettrekord

VGTV-sjef: - Vi opplevde en enorm interesse

(VG Nett) Interessen for bryllupet til Kate og prins William var enorm, og skapte gigantiske seertall - ikke minst på nett.

Denne saken handler om:

Det skal ha vært over 1,6 millioner forskjellige direktestreaminger på internett i forbindelse med prinsebryllupet fredag.

Dette i tillegg til de ca. 2,1 milliardene som fulgte TV-sendingene.

VGTV: Gjenopplev de magiske øyeblikkene 

Ifølge Yahoo News skal det være rekord, og et betydelig høyere beløp enn under VM-finalen i fotball i Sør-Afrika i fjor - og begravelsen til poplegenden Michael Jackson i 2009.

- Flere og flere til nettet

- Nok en gang ser man at flere og flere går til nettet, enten det er via en PC, mobil eller et lesebrett, for å få med seg en stor nyhetshendelse. Det er naturlig når man nå faktisk kan se TV og direkte-TV på disse plattformene i god kvalitet. Du har ikke en TV på stranda, men du har en mobil, sier Ola Stenberg, redaksjonell leder i VGTV, til VG Nett.

VGTV: Se kyssene! 

VGTV opplevde en enorm interesse for sine direktebilder fra bryllupet, og ikke minst nyhetsvideoene de publiserte.

- Vi har hatt nærmere 1 million visninger på bryllupsstoff på VGTV fra fredag og gjennom helgen. På direktesendingen isolert hadde vi 160.000 visninger de timene den varte fredag. Det er et meget høyt tall for en direktesending på web-TV, opplyser Stenberg.

To milliarder

NRK skal ha hatt et seersnitt på 382.000 under prinsebryllupet. Det skriver reportasjeleder Espen Aas i NRK Nyheter på Twitter.

I forkant av bryllupet ble det spådd at så mange som to milliarder TV-seere verden over kom til å følge med på begivenheten.

VGTV: Her sier Kate JA! 

I Storbritannia fulgte over 24 millioner TV-seere med på sendingene til BBC og ITV, ifølge Variety. Da Kate ga sitt ja til prins William, hadde BBC om lag 19,2 millioner seere og ITV 5,9 millioner seere.

Til sammen skal nærmere 35 millioner seere ha vært innom bryllupssendingene til BBC. Over én million av disse skal ha vært på web-TV.

8.500 på jobb

Det skal ha vært drøyt 8.500 journalister på jobb i London under prinsebryllupet. BBC hadde den største bemanningen, med over 550 mann på jobb. Det skal ha kostet 3,3 millioner dollar.

I USA fulgte i gjennomsnitt 22,8 millioner amerikanere prinsebryllupet i England, ifølge Wall Street Journal. De elleve amerikanske TV-kanalene som fulgte bryllupet var E!, TLC, CNN, ABC, CBS, NBC, MSNBC, Telemundo, Univision, Fox News Channel og BBC America.

VGTV: Se brudeparets overraskende biltur 

ABC skal ha hatt over åtte millioner TV-seere mellom sju og ni, fredag morgen. Det skal være den mest sette morgensendingen til TV-kanalen på over 20 år.

CNN hadde et seersnitt på rundt 1,6 millioner. Det skal være de beste seertallene siden presidentvalget i 2008.

VGTV: Se hele bryllupet 

Til sammenligning så hele 111 millioner Super Bowl-finalen mellom Green Bay Packers og Pittsburgh Steelers i februar i år.

I India skal nærmere 42 millioner seere ha fulgt med på TV-sendingene fra prinsebryllupet. Tidligere i år så 67 millioner indere på VM-finalen i cricket mellom India og Pakistan.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys