Hovedinnhold

Dom om toppløsbilder av Kate tirsdag

** Advokat: Hun er en ung kvinne, ikke et objekt
** Vil stoppe salg og distribusjon - får svar tirsdag

RETTSMØTE: Den franske advokaten til det britiske kongeparet Aurelien Hamelle, møtte pressen like før rettsmøtet startet i Nanterre, i utkanten av Paris mandag ettermiddag. Foto: AP Photo/ NTB SCANPIX
RETTSMØTE: Den franske advokaten til det britiske kongeparet Aurelien Hamelle, møtte pressen like før rettsmøtet startet i Nanterre, i utkanten av Paris mandag ettermiddag. Foto: AP Photo/ NTB SCANPIX
(VG Nett) Mandag kveld møtte det britiske kongehusets advokater til rettsmøte om toppløsbildene av Hertuginne Kate (30).

Denne saken handler om:

Advokatene har forsøkt å få en kjennelse slik at de kan stoppe ytterligere publisering av de toppløsebildene av Kate.

Svaret på om de klarer det kommer på tirsdag klokken 11. Da vil en fransk dommer ta stilling til et krav om forbud mot publisering og salg av toppløsbilene, melder SkyNews.

- Ikke et objekt

På vei inn i rettssalen sa advokat Aurelien Hamelle til pressen at Kate «er en ung kvinne, ikke et objekt».

I retten fortalte han at bildene var tatt i en intim og personlig situasjon, og hadde ingenting å gjøre på forsiden av et magasin, melder BBC.

Han sa også at kongeparet ikke kunne ha visst at de ble fotografert, siden det kun var mulig å se dem med en lang linse.

Advokaten til det franske magasinet Closer, hvor bildene først ble trykket, sa til sitt forsvar at «toppløse bilder blir ikke lengre ansett som sjokkerende i det moderne samfunnet».

Rettsmøtet fant sted i Tribunal de Grande Instance utenfor Paris.

Nekter videresalg

I tillegg til anmeldelsen kommer et sivilt søksmål mot det franske ukebladet Closer, hvor bildene først ble trykket.

Advokatene ber om at versjon 379 av det franske magasinet, utgaven med de kontroversielle bildene, blir stanset umiddelbart. De vil også be domstolen om å nekte bladet videresalg av bildene.

Advokaten for magasinet sa under møtet at det var en urimelig forespørsel.

Advokatene gikk tidligere på dagen ut å fortalte at de vil presse hardt for at fotografen som har tatt toppløsbildene, eller den ansvarlige, skal bli straffet for å ha krenket Kate og Williams privatliv, skriver Sky News.

Ifølge landets lover er strafferammen en bot på 36.000 pund, rundt 330.000 norske kroner, og fengsel opp til et år.

Krevde søksmål

Ifølge Chicago Sun-Times sine kilder var det William og Kate som selv krevde at søksmålet skulle bli innlevert, støttet av en rekke rådgivere.

- Hertuginnen og hertugen var rasende og følte at noe måtte gjøres. En linje måtte bli trekket i sanden, har en kilde fortalt til nettstedet.

For tiden befinner Kate og William seg på Salomonøyene, hvor de besøkte den lille landsbyen Marau hvor de, ironisk nok, ble hyllet av toppløse dansere.

Snikfotografert på ferie

De omstridte bildene viser prins William og hans Catherine på ferie i Sør-Frankrike mens Catherine soler seg toppløs på en terrasse.

Bildene kom først på trykk i det franske ukebladet Closer, men stadig flere medier melder nå sin interesse. Hoffet har varslet om søksmål som svar.

OMSTRIDT: Bildene i dette bladet skaper royalt raseri. NB! Bildene er sladdet av VG Nett. Foto: REUTERS
OMSTRIDT: Bildene i dette bladet skaper royalt raseri. NB! Bildene er sladdet av VG Nett. Foto: REUTERS

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys