Hovedinnhold

Nessa utfordrer Otto Jespersen

Vil brenne Koranen på TV

MENER ALVOR: - Nå får vi se hvor modig du er, sier prest Ludvig Nessa om Otto Jespersen. Han utfordrer TV2-programlederen til å brenne Koranen. Foto: Thomas Andreassen, VG.
MENER ALVOR: - Nå får vi se hvor modig du er, sier prest Ludvig Nessa om Otto Jespersen. Han utfordrer TV2-programlederen til å brenne Koranen. Foto: Thomas Andreassen, VG.
OSLO/FREDRIKSTAD (VG) Prest og abortmotstander Ludvig Nessa misliker Otto Jespersens Bibel-brenning så sterkt at han nå utfordrer TV-humoristen til å stille opp på Koranen-brenning.
- Jeg stiller opp hvis han stiller opp, slår den omstridte presten, som ble fradømt sin stilling i Den norske kirke i 1989, fast overfor VG.

Bakgrunnen er Jespersens bokbål i Ålesund i forrige uke, hvor han blant annet kastet flere sider fra Det gamle testamentet inn i flammene. Etter planen skal innslaget sendes i TV2-programmet «Rikets røst» torsdag 6. april.

Jeg mener han burde hatt større respekt for Bibelen. Men når han ikke viser denne respekten, vil jeg finne ut om han også er like modig når det gjelder Koranen. Hvis han ikke selv er muslim, burde det jo være ett fett for ham.

Hvor det måtte passe

Jespersen uttalte til VG i går at han også vurderte å kaste Koranen inn i flammene, men at han ikke klarte å skaffe et eksemplar. Videre sa han:

- Dessuten er jeg blitt 52 år nå, og vurderte det slik at jeg fortsatt kan ha tjue gode år til å leve.

Nessa sier:

- Koranen kan jeg stille med, ikke noe problem. Jeg kan også hjelpe ham å kaste den inn i bålet, og som i Ålesund er det greit for meg at også ordføreren er til stede.

Ludvig Nessa foreslår å tenne bokbålet på torvet i Fredrikstad - hvor han bor.

- Men jeg stiller opp hvor og når det måtte passe for Jespersen.

Den kjente abortmotstanderen understreker at han mener alvor med utfordringen.

- Men du frykter ikke konsekvensene ved en slik handling?

Nei, jeg er ikke redd for å komme til himmelen.

Nessa sier til VG at hans primære agenda er å få TV2 til å droppe innslaget.

Forakt for Gud

- Jeg synes det var forkastelig av Jespersen å brenne Bibelen, og på denne måten vise at han forakter Guds ord. Men jeg har ingen problemer med å brenne Koranen. Jeg tror ikke den representerer Guds ord. Dessuten har vi jo sett flere eksempler på at den er en farlig bok.

Nessa legger til at utfordringen også går til TV2-sjef Kåre Valebrokk, som han regner med vil ta den endelige avgjørelsen i denne saken.

VG fikk ikke kontakt med Otto Jespersen i går kveld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV