Hovedinnhold

Våken fra koma etter tragisk TV-ulykke

(VG Nett) Legene som behandler tyske Samuel Koch etter at han ble alvorlig skadet på direktesendt TV i Tyskland, vet fortsatt ikke om han vil være i stand til å gå igjen.

Koch ble vekket opp fra kunstig koma etter at han ble operert for andre gang, mandag.

- Han er våken og ved full bevissthet, sier professor Wolfgang Raab ved Universitetssykehuset i Düsseldorf ifølge den tyske avisen Bild.

Skadet på direkten

SJOKKERTE: Programlederne Thomas Gottschalk og Michelle Hunziker kommer til mens Samuel Koch ligger livløs på bakken. Foto: AP
SJOKKERTE: Programlederne Thomas Gottschalk og Michelle Hunziker kommer til mens Samuel Koch ligger livløs på bakken. Foto: AP

Den 23 år gamle tyskeren brakk flere virvler i nakken og ryggen da han falt under et stunt på TV-programmet «Wetten Dass» lørdag kveld.

Programleder Thomas Gottschalk og publikum i TV-studio var skrekkslagne vitner til at stuntet til Samuel Koch gikk fryktelig galt. 23-åringen skulle forsøke å hoppe over fem biler ved hjelp av kraftige springfjærer på skoene.

Men etter å ha klarert fire biler, feilberegnet Koch på den siste og smalt i bakken med et brak. 23-åringen fikk førstehjelp i TV-studio i 25 minutter, før publikum fikk beskjed om at hele sendingen måtte stoppes.

«Wetten Dass» er et av de mest populære lørdagsunderholdningsprogrammene i Europa, og nær sagt «hele» Tyskland satt benket foran TV-skjermen da ulykken inntraff. Det er første gang i TV-programmets 29-årige historie at de blir rammet av en slik alvorlig ulykke på direkten.

Usikker fremtid

Saken vekker derfor stor oppsikt i Tyskland, og de største avisene følger tilstanden til Samuel Koch nøye.

Ifølge Bild er legene svært usikre på om 23-åringen noensinne vil komme helt til hektene.

- Det er for tidlig å gi en fullstendig utredning av tilstanden hans, men vi ser det som usannsynlig at han vil bli hundre prosent frisk igjen, sier professor Raab, ifølge avisen.

Legene tror at Koch kan begynne med opptrening igjen allerede om to uker, men tror ikke han vil forlate sykehuset på egne ben på det tidspunktet.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden 
Følg Rampelys på Facebook 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV