Hovedinnhold

New York Times: Bill O'Reilly kan få 25 millioner dollar i sluttpakke

<p>SLUTTER: Bill O'Reilly er betraktet som en av verdens mest innflytelsesrike TV-kommentatorer. Nå må han forlate TV-kanalen Fox. </p>

SLUTTER: Bill O'Reilly er betraktet som en av verdens mest innflytelsesrike TV-kommentatorer. Nå må han forlate TV-kanalen Fox. 

Foto: Richard Drew, AP
TV-kommentatoren får en årslønn når han forlater kanalen Fox, ifølge New York Times.

Denne saken handler om:

Onsdag ble det klart at TV-kanalen Fox har avsluttet samarbeidet med TV-kommentator Bill O'Reilly (67).

Stjernekommentatoren må slutte i Fox i kjølvannet av påstandene om seksuell trakassering av flere kvinner.

O'Reilly forlater TV-kanalen med en sluttpakke på opptil 25 millioner dollar, ifølge New York Times. 

Beløpet, som tilsvarer over 200 millioner kroner, er hans årslønn, opplyser anonyme kilder til den amerikanske avisen. 

Les VGs kommentar: Ankermann til bunns

New York Times skrev tidligere denne måneden at O'Reilly skal ha betalt 110 millioner kroner i forlik til fem kvinner, selv om han konsekvent har nektet for beskyldningene om seksuell trakassering, som stammer fra 15 år tilbake.

O'Reilly selv beskriver det som «enormt nedslående» å måtte slutte:

– I løpet av de siste 20 årene i Fox News har jeg vært ekstremt stolt over å starte og lede et av de mest suksessfulle nyhetsprogrammene i historien, skrev O'Reilly i en uttalelse onsdag.

– Det er enormt nedslående at våre veier skiller lag på grunn av totalt ubegrunnede påstander. Men det er den uheldige virkeligheten mange av oss i det offentlige lys må leve med i dag, skriver han videre.

I fjor: Fox-sjef sparket etter sexskandale

«Etter nøye vurderinger og gransking av påstandene, har selskapet og Bill O’Reilly i fellesskap blitt enige om at han ikke skal returene til Fox News Channel», het det i den korte uttalelsen fra nyhetsgiganten 21st Century Fox, Fox News' moderselskap.

De fem kvinnene har alle enten jobbet for eller deltatt i programmet hans «The O’Reilly Factor», eller de har jobbet for andre Fox-programmer. Kvinnene hevder at O’Reilly utnyttet sin mektige posisjon i nyhetskanalen til å presse dem til seksuelle tjenester.

Husker du? Angrer på TV-intervju med svensk gjest

O'Reilly har i over 20 år vært betraktet som en av verdens mest innflytelsesrike TV-kommentatorer, og han har vært Fox News' aller største stjerne.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV