Hovedinnhold

TV-stjernens mor ble myrdet

45 år gammelt mysterium oppklart

PRISBELØNT TV-STJERNE: Dylan McDermott - her på en filmgalla i fjor. Foto: AP
PRISBELØNT TV-STJERNE: Dylan McDermott - her på en filmgalla i fjor. Foto: AP
Skuespiller Dylan McDermott (50) skal ikke ha fått ro før politiet gjenopptok etterforskningen av morens dødsfall i 1967.

Den amerikanske TV-stjernen, kjent fra serier som «The Practice», «American Horror Story» og «Dark Blue», var bare fem år da moren døde for 45 år siden. Først nå konkluderer politiet med at Diane McDermott ble drept av sin daværende kjæreste, som selv ble drept fem år senere.

Ikke uhell likevel

Waterbury-politiet gjenopptok etterforskningen av Diane McDermotts dødsfall i fjor etter anmodning fra skuespilleren. Dødsfallet ble i 1967 sett på som en ulykke, etter at kvinnens kjæreste - John Sponza - hadde forklart at hun skjøt seg selv med hans pistol.

Fox News skriver  at det nå er avdekket nye beviser i saken og at etterforskningen fastslår at TV-stjernens mor ble skutt og drept.

Husker vold

Politietterforsker Michael Gugliotti sier til Fox News at Dylan husker voldelige sammenstøt i hjemmet, selv om han bare var fem år da moren døde. Skuespilleren skal også ha klare erindringer om at morens kjæreste ved flere anledninger skal ha «viftet med pistolen», også mot ham.

- Han har nok fortsatt traumer om dette, forklarer Gugliotti.

Fortrengte

Dylan McDermott har ikke kommentert den nye etterforskningen eller utfallet av den offentlig. Gugliotti opplyser at skuespilleren i lang tid fortrengte tragedien.

- Han har forklart meg at for å overleve og komme dit han er i dag, så har han måttet begrave denne hendelsen dypt i seg selv. Først nylig følte han at han er i stand til å fordøye det og ta det videre, sier politietterforskeren.

TV-stjernens søster, Robin Herrera, sier til Fox News  at hun er lettet.

- Det er godt å vite at mamma ikke var mentalt syk eller deprimert. Noen tok henne fra oss.

Unge foreldre

Diane McDermott var bare 15 år da hun fødte sønnen. Dylan McDermotts far var bare to år eldre. To år senere fikk de datteren, men paret gikk deretter hver til sitt. Diane McDermott ble deretter samboer med Sponza, som angivelig var involvert i organisert kriminalitet. Han ble skutt og drept og dumpet i en container i 1972.

Dylan McDermott har høstet flere priser opp gjennom årene, deriblant den gjeve Golden Globe-statuetten. Han og søsteren ble tatt hånd om av besteforeldrene etter tragedien i 1967.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV