Hovedinnhold

TV-kjendis snakker ut om psykiske lidelser

ÅPENHJERTIG: Skuespillerveteranen Stephen Fry (53) strever. Foto: WENN
ÅPENHJERTIG: Skuespillerveteranen Stephen Fry (53) strever. Foto: WENN
(VG Nett) Britiske Stephen Fry (53) er bipolar og nøler ikke med å innvie offentligheten i sine dystre tanker.

Det er i et TV-intervju med Sky Arts 1 HD  at skuespillerveteranen og forfatteren utdyper selvmordstanker og problemer med å takle kjendispresset.

Å være bipolar kan blant annet bety at man har en manisk depressiv lidelse. Fry, kjent fra roller i «Blackadder» og «Wilde», har slitt med sykdommen i mange år. Det er heller ikke første gang han snakker om plagene.

- Det faktum at jeg er heldig nok til ikke å være så alvorlig rammet, betyr ikke at jeg ikke en dag kan komme til å ta mitt eget liv - det kan hende, sier 53-åringen i det åpenhjertige intervjuet.

Alvorlig krise

Fry betror at han var nær ved å gjøre slutt på alt i 1995 da han var aktuell på teaterscenen i West End-forestillingen «Cell Mates». Oppsetningen fikk dårlige kritikker, og Fry droppet ut og flyktet fra hjemlandet. I en uke ga han ikke lyd fra seg, og familien fryktet at han var død - før han dukket opp i Belgia.

Fry, som også har slitt med kokainmisbruk i mange år, forklarer at han den gangen vurderte å ta sitt eget liv.

- Men jeg så for meg at foreldrene mine sto fremfor meg, så jeg besluttet ikke å gjøre det.

Føler press

53-åringen legger ikke skjul på at berømmelsen er i tøffeste laget å takle. Han sier at hver gang telefonen ringer eller han mottar en epost eller et brev, så er det fordi noen ønsker noe av ham.

- De vil ha en del av berømmelsen, men det er ikke meg som person de er interessert i, sier Fry, som til tross for disse følelsene deler veldig mye frivillig med omverdenen. Fry er svært aktiv på nettsamfunnet Twitter.

I et ferskt innlegg på Twitter-siden sin  kommenterer han TV-intervjuet og forklarer at det ble spilt inn i fjor.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV