Hovedinnhold

Tommy Steine: - Ble livredd

ETTER FORKLARINGEN: Tommy Steine (37) lot seg avbilde etter at han hadde forklart seg i retten. Foto: Endre Alsaker-Nøstdahl
ETTER FORKLARINGEN: Tommy Steine (37) lot seg avbilde etter at han hadde forklart seg i retten. Foto: Endre Alsaker-Nøstdahl
(VG Nett) Tommy Steine (37) hevder at han fikk slengt ukvemsord etter seg av den voldstiltalte 35-åringen i tillegg til at han fikk slått ut to tenner.

Tommy Steine inntok vitneboksen etter at den tiltalte hadde forklart seg.

Les om tiltaltes forklaring her

- Svarte stygt

- Jeg fikk slengt ubekveme ord etter meg. Selv om man som et kjent fjes på byen må tåle mye, går det en grense. Jeg svarte noe stygt selv og ble deretter slått, forklarte Steine i retten.

- Jeg ble livredd, fortvilet og provosert. Jeg hadde en konsert dagen etter for 600 mennesker og fikk ved hjelp av en privat tannlege så vidt gjennomført denne, fortsatte Steine som ble sykemeldt i to måneder etter hendelsen og som skal ha punget ut med omlag 40.000 kroner i tannlegeregninger.

- Tøft å holde kjeft

- Jeg har bare lyst til at dette skal være et tilbakelagt kapittel, uttalte Steine i retten.

- Det har vært tøft å holde kjeft overfor pressen, med alle spkulasjonene. Jeg vil ikke ha rykte på meg som en slåsskjempe på byen og har derfor forsøkt å dysse det ned.

- Ikke skyldig i tiltalen

Rettssaken mot Asker-mannen som er tiltalt for uprovosert vold mot TV-kjendisen under særdeles skjerpende omstendigheter, startet i Oslo Tingrett dag. Strafferammen er på inntil seks års fengsel.

35-åringen innrømmer å ha «oppført seg tåpelig» og å ha slått til Steine, men han erklærte seg i dag ikke skyldig etter tiltalebeslutningen. Asker-mannen hevdet i sin forklaring at Steine slengte en frekk kommentar til ham etter at tiltalte hadde bedt om fyr.

- Da slo jeg, forklarte tiltalte.

Da politiadvokat Lene Hammersland spurte tiltalte om han følte at han hadde god grunn til å slå, svarte han:

- Nei, det var ikke god grunn.

Krever oppreisning

10 måneder har gått siden Steine ble slått ned utenfor karaokebaren Zinatra på Aker Brygge i Oslo.

Steine kommer til å kreve erstatning fra mannen. Det reises også i tillegg krav om oppreisning.

Steine skal ha hatt tannlegeutgifter på over 40.000 kroner. I tillegg ble han sykemeldt i to måneder etter overfallet.

Tiltalte forklarte i retten i dag at han vil betale omlag 18.000 kroner i tannlegeregning og to tapte honorarer for Steine på 50.000 og 55.000 kroner.

Steine forklarte i dag at han som følge av hendelsen takket nei til flere jobber enn han krever erstatning for.

Taus før rettssak

Steine ville ikke uttale seg til pressen hverken før eller etter at han hadde avgitt forklaring.

Les også:Taus Steine på vei inn

- Et av aktors argumenter er at jeg ikke har uttalt meg til media før rettssaken, så det vil jeg fortsette med til saken er over, sa Steine til VG Nett.

På vei ut fra rettssalen fikk VG Nett ta et bilde av TV-kjendisen.

Det er satt av to dager til rettssaken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV