Hovedinnhold

Bloggeren Tommy: - Jeg har fått mange drapstrusler

...og nå troner han øverst på blogg.no

SYNGER: Blogger-Tommy synger om Maria Amelie i egenprodusert video. Foto: Fra videoen
SYNGER: Blogger-Tommy synger om Maria Amelie i egenprodusert video. Foto: Fra videoen
(VG Nett) Bak den fiktive bloggeren «Tommy» står skuespiller Bjørnar Løberg (26) som regisserer alle de kontroversielle stuntene. Bloggen har ført til alt fra kjærlighetsbrev til drapstrusler.

Denne saken handler om:

Bloggen Tommylife  har fått mye oppmerksomhet siste uken. Først med musikkvideoen (se den på VGTV ) som hyller den papirløse flyktningen Maria Amelie, og så for fredagens stunt  på TV 2-programmet «Korslaget». I helgen har Tommy også plassert seg helt øverst på topplisten til blogg.no - som den første mannlige bloggeren noensinne. Dermed har han kuppet førsteplassen fra Julia Nyland (17) , som tidligere i uken overtok førsteplassen etter Voe.

Ifølge mannen bak bloggen er han og Tommy både samme person og to helt forskjellige individer.

- Tommy er en karakter som spiller ut de verste sidene i meg, og som sier ting som de er. Heldigvis er jeg personlig litt smartere enn Tommy. Han bommer jo på mye stakkars. Det er ikke en sketsj, men mer en karakter som lever helt sitt eget liv. Man kan sammenligne det med for eksempel Dame Edna eller en performance, forklarer Bjørnar til VG Nett.

Les også: TV 2s korslag-sendingkapret av bloggprofil 

VGTV: Se Tommy synge om Maria Amelie 

Men det er svært mange av leserne av bloggen hans som ikke skjønner at Tommy bare er en karakter.

- Jeg vil selvsagt at leserne skal tro alt er ekte og det gjør de også. Mange tenåringer tror at tommylife.blogg.no  er en vanlig blogg fra en 15 år gammel gutt. De tror at alt som står der er sant, og blir ofte veldig sinte. Da er det ekstra morsomt å gå inn og lese alle reaksjonene, sier Bjørnar, som har vært inne på lista over Norges ti mest leste blogger den siste tiden.

På bloggen Tommylife er det to spørsmål som går igjen. Hvor gammel er han og bruker han parykk?

- Folk er veldig opptatt av det, men det svarer jeg aldri på, sier 26 åringen.

I MGP JR: Bjørnar Løberg og Vivian Sørmeland for 14 år siden. Foto: Jan Johannessen
I MGP JR: Bjørnar Løberg og Vivian Sørmeland for 14 år siden. Foto: Jan Johannessen

Lang karriere

Løberg har en lang karriere i underholdningsbransjen. Allerede i 1996 kom han og Vivian Sørmeland, kjent fra «Idol», på 2.plass i MGP jr. Som 17-åring fikk han en publisheravtale med Sony Music.

- Jeg både skriver og produserer og ble sendt rundt i hele verden for å møte etablerte låtskrivere, som hadde samarbeidet med for eksempel Tina Turner og Elvis.

I 2003 var han en av tre låtskrivere bak låten «Perfect Tragedy», som Don Ramage deltok med i Melodi Grand Prix.

- Den låten ble faktisk en boyband-hit i Korea senere, forteller Bjørnar og ler.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PROGRAMLEDER-DUO: Bjørnar Løberg og Erik Solbakken i «Julemorgen» i 2006. Foto: Knut Erik Knudsen
PROGRAMLEDER-DUO: Bjørnar Løberg og Erik Solbakken i «Julemorgen» i 2006. Foto: Knut Erik Knudsen


Men mest kjent er Bjørnar som programleder på NRKs barne-TV. I 2006 ledet han «Julemorgen» på NRK sammen med Erik Solbakken. Bjørnar har også spilt rollen som «musikkongen Bjørnar» i programmet «Plingpong» på NRKs barne-TV-kanal NRK Super. 26-åringen er utdannet skuespiller fra Nordic Black Theatre og har også utdannet seg innen hår og make-up. Låten hans «Put your lipgloss on» har blitt populær på You Tube og klatret helt til tredjeplass på NRKs Urørt-liste.

Se musikkvideoen «Put your lipgloss on» 

Kontroversiell video

Bloggeren har også fått mye oppmerksomhet for sin musikkvideo «Let Maria stay», hvor han støtter russiske Maria Amelies kamp for å få bli i Norge. Den populære videoen har på få dager hatt over 40.000 besøkende på Youtube.

- Tommy har laget mange drøye videoer, men dette er ikke et hån eller en parodi. Både Bjørnar og Tommy er opptatt av Maria-saken, sier bloggeren fra Åfjord i Sør-Trøndelag.

- Drit i støttekonsert, tenkte vi. Nå lager vi en sang, sier han og påpeker at sangen og musikkvideoen er laget på under et døgn.

Bjørnar jobber nå fulltid som blogger og er blitt komfortabel med at folk blander sammen ham og karakteren Tommy.

- Det var ikke lett i begynnelsen, men nå har jeg blitt vant til det, forklarer han og påpeker at det er mye jobb å blogge.

- Jeg har laget en egen videoserie på nett hvor jeg gjør alt selv fra makeup til musikk og redigering. Det er en helvetes jobb og mye mer arbeid enn folk tror, så jeg skjønner at bloggere gir seg. En vanlig uke består av tre fotosessions og innspilling av tre til fire videoer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

POPULÆR: Bloggeren Tommy er lett og kjenne igjen og forteller at han ofte blir stoppet på gaten av fans som vil ta bilde og ha autograf. Foto: Fra bloggen
POPULÆR: Bloggeren Tommy er lett og kjenne igjen og forteller at han ofte blir stoppet på gaten av fans som vil ta bilde og ha autograf. Foto: Fra bloggen

Mye homohets

Karakteren Tommy har Bjørnar båret med seg lenge, men han viste den først fram for offentligheten på sensommeren i fjor.

- Jeg ble invitert til å være gjest på TV 2-programmet «Sonen», men jeg ville ikke gå dit som meg selv. Jeg bestemte meg derfor for å opptre som Tommy og fikk så enormt mye tilbakemeldinger at jeg bestemte meg for å begynne blogge. Siden den dagen har jeg blogget hver dag.

Skuespilleren forteller videre at trafikken endrer seg i takt med humøret til Tommy.

- Når han er snill, er det mange flere lesere, men han liker å skrive og si ting som provoserer. Da må han ta støyten for at han er så usympatisk.

Tommy har fått mange drapstrusler de siste månedene.

- De sender meg mailer, der de sier de vet hvor jeg bor, og at de skal finne meg. Også står det «Du skal dø en langsom død», forteller han.

Men han er trygg på at leserne ikke mener alvor.

- De er bare tøffe i trynet og lar seg provosere. Folk er mye tøffere på nett enn i virkeligheten. Derfor er jeg ikke redd og tenker ikke særlig på det. Jeg svarer ofte seriøst tilbake når det er homohets og rasisme på bloggen, og jeg merker at jeg faktisk begynner å få en stemme på nettet.

Ifølge Bjørnar så har Tommy egentlig kun én agenda.

- Hans aller største ønske er å bli kjent, så han kaster seg på alt. Tommy er prototypen på en person som gjør alt for å bli kjent. Han er virkelig ufordragelig til tider.

Nå ser det ut som Tommys ønske kan gå i oppfyllelse. Ifølge Bjørnar er han blitt kontaktet av flere produksjonsselskaper som ønsker et samarbeid. Han skal også ha blitt oppfordret av TV 2 til å melde seg på neste runde av «Norske Talenter».

- Blander nesten selv

- Tommy og jeg er to sider av samme sak. Vi er begge artister, låtskriver og makeupartister. Jeg lever meg veldig inn i det, og det er så ekstremt at jeg har gått en hel dag som Tommy ute blant folk. Moren min synes det er veldig spesielt at jeg drar det så langt. Men hun er lærer, og elevene hennes elsker bloggen min, så hun synes det er litt gøy også.

Bjørnar er sjokkert over alle ryktene som nå går om han på nettet, men ser det som god reklame for bloggen.

- Det er kjempemorsomt, men mange blir så sinte. Spesielt er det veldig mye homohets. Også er det lange mail fra kristne som sier at jeg kommer til helvete. Bloggeren lar mye av hetsen stå på bloggen, fordi han ønsker at folk skal se alle fordommene som er der ute, og at de skal synes det er viktig å jobbe mot dem.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORELSKET: - Hun bryr seg ikke om at alle tror jeg er homofil, sier Bjørnar om kjæresten Jenny Augusta Enge (25.) Foto: Privat
FORELSKET: - Hun bryr seg ikke om at alle tror jeg er homofil, sier Bjørnar om kjæresten Jenny Augusta Enge (25.) Foto: Privat


Har jentekjæreste

Mange lesere tror at han er homofil, men det er han ikke. Bjørnar har nemlig vært sammen med kjæresten Jenny Augusta Enge (25) i to og et halvt år. Og ifølge bloggeren bryr ikke hun seg om at mange tror at han er homofil.

- Jeg er jo spesiell og det er hun også siden hun er artist. Vi er begge for spesielt interesserte bruker vi å si, ler han, og innrømmer at han har fått en del kjærlighetsbrev og henvendelser opp gjennom årene.

- Jenny og jeg gikk på homsepub en kveld, og da kom en gutt bort til meg og skrøt av bloggen min fordi den var så genuin. Da måtte vi le. Men det er viktig for meg å si at jeg har overhodet ikke noe imot homofile, og synes det er kjempekult at de står fram. På bloggen min gjør jeg heller ikke narr av dem. Kjæresten min bryr seg heller ikke, fordi alle som kjenner meg, vet jo at vi er sammen.

26-åringen sier han er villig til å strekke seg langt for å spille ut karakteren Tommy, men ett sted går grensen.

- Jeg kliner ikke med en gutt eller spiller på sex. Det er mange unger som leser bloggen min, så det tenker jeg mye på, forklarer han og innrømmer at speedo på stranden utenfor et homohotell i Barcelona var litt over kanten, selv om han var der på ferie med kjæresten Jenny.

Positiv til plastisk kirurgi

Ikke alle tror Bjørnar er homofil, så det vanket en del kjærlighetsbrev da han var på barnetv.

- Det var endel beundrere. Jeg fikk mail fra alenemødre som gjerne ville treffe meg, smiler den tidligere barne-TV-onkelen.
Bloggen er full av anklager mot Tommy. Leserne hevder blant annet at han har tatt plastiske operasjoner og brukt botox. Det avviser Bjørnar.

- Jeg har gjort mange andre ting og gått langt, men botox har jeg aldri prøvd, sier han uten å ville avsløre nøyaktig hva det er han har prøvd.

- Men hvis jeg skal fortsette å blogge som Tommy, så ser jeg ikke bort fra at jeg kommer til å gjøre mye rart. Bare se på Jan Thomas, han må bruke botox for å holde seg ung, sier den norskafrikanske skuespilleren, som mener karakteren Tommy må forbli evig ung.

- Bart Simpson blir aldri stor, og samme er det med Tommy. Han skal aldri bli voksen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV