Hovedinnhold

Slik blir «X Factor»-finalen

FINALEKLARE: Trønderrockkeren Chand Torsvik og jentegruppa Shackles er finalistene i X Factor. Foto: ScanpixFoto: Scanpix
FINALEKLARE: Trønderrockkeren Chand Torsvik og jentegruppa Shackles er finalistene i X Factor. Foto: ScanpixFoto: Scanpix
(VG Nett) Chand kjører helnorsk, mens Shackles-jentene velger seg låter fra EnVogue og Whitney Houston pluss en splitter ny låt i fredagens «X Factor»-finale.

Chand Torsvik og jentene i Shackles har sunget og danset seg helt frem til finalen, som går av stabelen i Telenor Arena fredag.

De skal nå kjempe om ære og berømmelse, platekontrakt med Sony Music, manageravtale med Playroom og musikkvideoinnspilling med den norske stjerneregissøren RayKay.

Chand Torsvik fra Namsos har i de sine fleste opptredener på «X-Factor» fokusert på norsk musikk, både egenproduserte låter og musikk skrevet av fra andre.

Jentegruppa Shackles har fokusert på engelskspråklige låter, blant annet Destiny's Childs Survivor og Elton Johns Circle of Life fra Løvenes Konge.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden!
Bli tilhenger av Rampelys på Facebook!

Låtvalget

I finalen fredag får TV-seerne høre to låter Chand har fremført tidligere, pluss én fra hans egen katalog, Kongeriket Norge. I tillegg skal han synge Vamps Månemannen og den egenproduserte låten Diamanten.

HELNORSK MENY: Chand Torsvik (25) skal synge utelukkende norske låter i X Factor-finalen. Foto: Scanpix
HELNORSK MENY: Chand Torsvik (25) skal synge utelukkende norske låter i X Factor-finalen. Foto: Scanpix

- Kongeriket Norge har en tekst som handler om livet jeg lever og skal leve: Det å være ute og spille for folk. Så du kan si den handler om drømmene mine, sier en opplagt Chand til VG Nett fire dager før det braker løs i Telenor Arena.

- «Kongeriket her kjem æ, lov mæ at du er der når æ entrer scenen, æ og min gitar». Det er klar melding det ikke sant? sier Chand om låten, som han ikke tidligere har spilt for TV-publikummet, men som er kjent og kjær låt i hans repertoar.

Les også: Stoltenberg: Glad av å høre Chand

Han mener låten har et trøkk som passer i stadionformatet han skal opptre på fredag.

Chand er ydmyk før finalen og tar på ingen måte seieren på forskudd.

- Jeg vil bare takke alle som har gjort at jeg har kommet så langt. Jeg gleder meg bare til å få spille i Telenor Arena, så får det blir som det blir!

VG Nett-leser: Shackles og Lise var vel de eneste som var sånn noenlunde talentfulle i denne konkurransen,

Splitter ny låt

Shackles har også valgt seg to låter TV-publikummet kjenner fra før i fredagens finale. EnVogue-hiten «Free your mind» og Whitney Houstons «Queen of the Night». I tillegg skal de fremføre en helt ny låt: «Breaking the Silence», som blir singelvalget dersom gruppen skulle vinne X-Factor.

FREMFØRER HELT NY LÅT: Jentene i Shackles synger sin nye låt «Breaking the silence» i finalen fredag. Foto: Scanpix
FREMFØRER HELT NY LÅT: Jentene i Shackles synger sin nye låt «Breaking the silence» i finalen fredag. Foto: Scanpix

- Vi debuterer live med den fredag, så det er den vi kommer til å øve mest på denne uken. De to andre låtene er gode «show-låter» som vi har fått gode tilbakemeldinger på, mens «Breaking the Silence» er en litt roligere låt, som kanskje ikke her helt typisk Shackles, sier Charlotte Kjær i gruppa til VG Nett.

Les også: Shackles-Charlotte: Norge trenger mer «Girl power»

Jentegruppa ble satt sammen etter audition. Charlotte sier de alle er ganske overrasket over å ha kommet helt til finalen, men vil gå for topp-plassering uansett:

- Vi hadde ikke sett for oss at vi skulle komme til finalen. Det var et mål i seg selv bare å stå på scenen og få synge for så mange. Men når vi har kommet så langt må målet være å vinne!
Elin gjør comeback

I finalen er det kun lesernes stemmer som teller, dommerne har altså ingenting de skulle ha sagt. En av dommerne skal imidlertid hoppe fra dommerstol til scenen fredag:

Pauseinnslaget byr nemlig på en splitter ny låt fra Mira Craig, som har ledet Shackles-jentene til finalen.

Elin Gaustad, som var med i «X-Factor» tidligere, gjør «comeback» og skal også fremføre en splitter ny, egenkomponert låt. Det samme gjør hiphoperne i Madcon.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV