Hovedinnhold

Hollywood-stjerne med «Skam»-feber

<p>«SKAM»-FEBER: Kevin McHale er en av mange som lengter etter ny episode om med «Skam». Her på rød løper i forbindelse med TV Choice Awards i 2015.</p>

«SKAM»-FEBER: Kevin McHale er en av mange som lengter etter ny episode om med «Skam». Her på rød løper i forbindelse med TV Choice Awards i 2015.

Foto: Getty Images
«Glee»-stjernen Kevin McHale (28) hyller norske «Skam» i sosiale medier.

Denne saken handler om:

«Skam»-feberen har for lengst blitt en folkesykdom i Skandinavia. Nå ser det ut til at serien, som har hatt pause i sesongen siden 4. november, har trollbundet et nytt publikum på andre siden av Atlanteren. For bare noen få dager siden kom nemlig den tidligere «Glee»-skuespilleren ut av skapet som «Skam»-fan på Twitter.

«Litt av et tidspunkt Skam tar 10 dagers pause på. Er du enig?», skriver skuespilleren, og tagger en kompis.

Og i løpet av natten diskuterte han mulige teorier om Even og Isak med andre fans. Dette har selvsagt «Skam»-redaksjonen på Marienlyst i Oslo fått med seg.

– Det er veldig gøy at han har oppdaget «Skam» - stemningen har vært god i redaksjonen i morgentimene, sier Marianne Furevold, prosjektleder for «Skam» til VG mandag.

Fikk du med deg denne? Slik lagde de «Skam»

Det er ikke mulig å se «Skam» med engelske tekster på grunn av visningsrett og musikkavtaler via NRKs nettspiller, men fansen har tatt saken i egne hender og tekstet programmet selv.

– Vi ser at det finnes tekstede versjoner på andre plattformer. Vi ønsker jo at så mange som mulig får se «Skam», men samtidig må vi forholde oss til retningslinjene for serien.

– Hvorfor tror du feberen sprer seg?

– «Skam» handler om relasjoner og om det å være menneske. Det tenker jeg er en internasjonal følelse, som treffer mange, sier Furevold. 

Se også: Sjekk danskenes herlige «Skam»-ordbok

I den tredje sesongen av NRK-serien følger vi homofile Isak, andreklassing på Nissen Hartvig, som kjenner på sterke følelser i forbindelse med sin første homofile relasjon med tredjeklassingen Even.

McHale har selv vært sentral i en mye omtalt TV-serie med et bredt publikum. I hele seks sesonger var «Glee» en del av den amerikanske populærkulturen der temaer som tenåringsgraviditet, seksualitet, selvmord og mobbing var oppe. «Glee» var også første ute med å vise en transkjønnet persons overgang i en TV-serie.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV