Hovedinnhold

Rekordmange deltagere ville forlate Robinson-øya

Anne Møller (47) trakk seg i første episode

TØFFE FORHOLD: Robinson-ekspedisjonen byr på store utfordringer for flere av deltagerne, som her er i aksjon i en av Robinson-kampene. Foto: TV3
TØFFE FORHOLD: Robinson-ekspedisjonen byr på store utfordringer for flere av deltagerne, som her er i aksjon i en av Robinson-kampene. Foto: TV3
(VG Nett) De uhyggelige forholdene for det ene laget under «Robinson-ekspedisjonen» gjorde at flere av deltagerne ønsket seg hjem fra første stund.

Denne saken handler om:

I kveldens premiere på «Robinson-ekspedisjonen» fikk seerne blant annet se at deltageren Anne Møller (45) brøt sammen i gråt fordi hun savnet familien så sterkt.

Møller hadde det så tøft at Robinson-teamet valgte å koble inn både lege og psykolog for å vurdere tilstanden hennes. De mente det var uforsvarlig at hun var der, og hun fikk derfor lov til å reise hjem til Norge.

- Jeg fikk veldig mye tid for meg selv og da blir savnet av familien større. Jeg fikk litt panikk. Det føltes klaustrofobisk å være der, forteller Anne Møller til VG Nett.

Les også: Her er Robinson-deltagerne

Luksus eller helvete

Som VG Nett har skrevet tidligere blir deltagerne delt i to lag. Det ene får leve i luksus på en strandperle, mens det andre laget må bo i en flaggermusgrotte under svært enkle forhold. At dette laget vet hvordan de andre har det, gjør ikke livet på øya noe enklere.

Det er laget i det som kalles helvete som virkelig sliter. De må sove på steinunderlag i en mørk grotte, og de er omringet av flaggermus og flaggermuslort om natten.

I tillegg til Anne Møller var det flere andre deltagere som ønsket seg hjem nærmest før serien hadde startet.

- Det er riktig at flere av deltagerne syntes det var vanskelig å være der. At lagene blir sendt til himmelen og helvete setter helt klart premissene for resten av oppholdet, forteller Line Vee Hanum i TV3.

Connie Thorbjørnsen (20) trivdes også dårlig, og hevdet hun hadde slått opp igjen en skade i ryggen som gjorde det vanskelig for henne å være der. De andre deltakerne mente imidlertid at hun bare løy for å slippe unna.

Eirik Sjursen (18) likte seg heller ikke i grotta. Norgesmesteren i boksing hadde rett og slett problemer med at tilgangen på mat var så dårlig.

Se VG Netts TV-guide her!

Psykologhjelp

I utgangspunktet må deltagerne være på øya i syv uker, uansett om de blir utstemt eller ønsker å dra hjem frivillig. Møller fikk reise hjem fordi legen og psykologen mente det var nødvendig.

Det norske produksjonsselskapet bak Robinson har et team med sykepleiere og leger tilgjengelig døgnet rundt under innspillingen, mens en psykolog er tilgjengelig på telefon fra Norge. Dette teamet ble brukt da Møller ønsket å reise hjem.

- Mange vil kanskje tro at forholdene i helvete er overdrevet på TV, men det er faktisk så ille i virkeligheten. Det er ikke et bra sted å være, og det er umulig å forlate grotta til fordel for noe bedre. Her har vi ikke trikset med virkeligheten, sier Vee Hanum i TV3.

Alle Robinson-deltagerne får også en telefon fra psykolog etter oppholdet for å snakke om hele opplevelsen. De som ønsker det får ytterligere oppfølging fra psykolog.

VILLE HJEM: Anne Møller (t.v.) trivdes svært dårlig på Robinson-øya. Foto: TV3
VILLE HJEM: Anne Møller (t.v.) trivdes svært dårlig på Robinson-øya. Foto: TV3

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV