Hovedinnhold

«X Factor»-deltaker slått ned på byen

Påført kjevebrudd, hjernerystelse og forstuet albue

Rapperne Patrick Jørgensen (18) og Ruben Røsten (18) ble overfalt på byen i Bergen. Patrick ble påført to kjevebrudd, hjernerystelse, forstuet albue og en solid blåveis. Foto: TV 2
Rapperne Patrick Jørgensen (18) og Ruben Røsten (18) ble overfalt på byen i Bergen. Patrick ble påført to kjevebrudd, hjernerystelse, forstuet albue og en solid blåveis. Foto: TV 2
BERGEN/OSLO (VG) Patrick «Padde» Jørgensen (18) skal uprovosert ha blitt angrepet og brutalt slått ned fordi han sang på «X Factor».

Denne saken handler om:

Natt til fredag var 18-åringen med artistnavnet «Padde» ute på byen i Bergen sammen med den andre halvdelen av duoen Ruben «Rubz» Røsten (18).

Sammen sang de den egenproduserte låten «Kem e» på TV-programmet «X Factor» som ble sendt på TV 2 9. september. Rapperduoen gikk videre fra auditionen i Bergen til den såkalte bootcampen i Oslo som ble sendt på TV sist fredag. Der ble de slått ut.

Stanset

- Utfallet av å bli vist på TV skal ikke være å bli utsatt for noe som dette, sier en skremt Patrick Jørgensen til VG.

De to 18-åringene skulle ut på byen i Bergen sammen med en tredje kamerat, da de ble stanset av tre menn i 20-årene med Haugesund-dialekt som sa at de hadde sett dem på «X Factor».

- Først syntes vi det var hyggelig og kult at noen kjente oss igjen. En av dem husket til og med litt av sangen og begynte å synge på den, forteller Patrick Jørgensen.

Refrenget på hip hop-låten lyder «Kem e ho jenten der».

Til legevakten

- Han ene spurte hvem jenta vi synger om er. Vi svarte at det vet bare Patrick og jeg. Plutselig begynte de å skubbe og dytte, og jeg hadde knapt snudd meg før Patrick lå i bakken, sier Ruben Røsten.

De to 18-åringene sier alt skjedde svært fort.

- To av dem dyttet meg så jeg falt i bakken. Så ble jeg slått og sparket. Det svartnet for meg, og da jeg reiste meg opp spyttet jeg blod. På legevakten senere på natten ble det konstatert kjevebrudd på to steder, hjernerystelse, en forstuet albue og blåmerker på ryggen, sier Jørgensen.

Da de oppdaget hva som skjedde skal Ruben og den tredje kameraten ha løpt mot de tre mennene, som da skal ha stukket av fra stedet. Ruben og kameraten sier de prøvde å følge etter.

- Vi prøvde å finne dem igjen i byen, men de var sporløst forsvunnet, sier Ruben.

Patrick og hans to kamerater gikk til Torgallmenningen, der de oppsøkte en politipatrulje som kjørte 18-åringen til legevakten. Han fikk ikke anmeldt saken samme natt eller på fredag på grunn av behandling og undersøkelser på legevakten og Haukeland universitetssykehus.

- Jeg skal politianmelde saken på mandag, sier Patrick.

- Avtalte å slåss

Politipatruljen som kjørte Patrick til legevakten har loggført hendelsen, men med et litt annet forløp enn det de to 18-åringene selv forteller.

Politiet i Bergen opplyser til VG at deres patrulje ble kontaktet på Torgallmenningen klokken 02.00. Ifølge politiets logg skal en av guttene ha forklart at han hadde fått juling rundt midnatt, men at han ikke hadde noen forklaring på hvorfor. Politiet har ingen mistenkte i saken.

Guttene skal ifølge loggen ha gitt uttrykk for at de først hadde vært involvert i en krangel med noen andre på Torgallmenningen. Deretter skulle de ha avtalt å møtes senere på natten i Nordnesparken for å slåss.

- Hendelsesforløpet var ikke slik. Politiet må ha misforstått. Vi avtaler ikke et slagsmål med folk som er eldre enn oss, mener Ruben og Patrick.

De sier de ikke aner hvem de tre mennene var, men at de opplevde dem som noe beruset. Patrick og Ruben oppgir at de hadde drukket noe alkohol, men at de ikke skal ha vært fulle.

«Padde» og «Rubz» har spilt sammen et års tid, før de nå meldte seg på «X Factor»

De har booket fem spillejobber i oktober, men fordi Patrick er påført to kjevebrudd og ikke kan synge, frykter de at jobbene må avlyses og at de vil tape 30 000 kroner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV