Hovedinnhold

Pernille (17) til VG Nett: - Nå er jeg bare sliten

Peter Peters: - Ufin konkurranse

MED FATNING: Pernille (17) får trøst av programleder-Charlotte etter å ha fått dommen i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
MED FATNING: Pernille (17) får trøst av programleder-Charlotte etter å ha fått dommen i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
(VG Nett) «X Factor»-drømmen er over for Pernille Svensen Øiestad (17), men hun lover å komme sterkt tilbake.

Denne saken handler om:

Nøtterøy-jenta tok kveldens nederlag med fatning.
- Akkurat nå er det ikke så veldig kult. Men takk for alle stemmer jeg har fått. Jeg elsker det her! Jeg lover å komme tilbake, sa Pernille på TV etter å ha fått dommen.

ETTERSNAKK: Hva mener DU om kveldens sending?

- Ikke så lei meg

Pernille Svensen Øiestad (17) og Shackles havnet i den beryktede sangduellen. Mens Pernille valgte å synge en ballade som hun har laget selv («I would die for you»), fremførte Shackles låten «Don't Let Go».

På spørsmål fra VG Nett om hva som gikk feil i kveld, svarer Pernille: - Ingenting gikk feil. Jeg har aldri kost meg så på scenen som det jeg gjorde i kveld. Jeg er ikke så lei meg, bare veldig, veldig sliten akkurat nå. Nå lengter jeg hjem, sier Pernille til VG Nett.

HVEM VINNER «X FACTOR»? STEM!

Håper fortsatt på kontrakt

Hun er glad for at hun fikk synge sin egen låt i duellen. Og håpet om platekontrakt er ikke slukket.

- Jeg håper at noen vil gi meg kontrakt. Jeg forlater konkurransen med hevet hode. Selv om jeg ikke vant «X Factor», kan jeg fortsatt vinne musikk-Norge, sier 17-åringen til VG Nett.

Jan Fredrik avgjorde

- Dette er en kjedelig situasjon, for jeg liker begge. Men Pernille er min favoritt, så min stemme må gå til henne, sa Peter Peters, mentor for Pernille.

Mira, mentor for Shackles, sa at for henne var det ingen tvil: - Jeg må gå for Shackles.

Derfor ble det opp til Jan Fredrik Karlsen å avgjøre hvem som skulle ut.

OPPGITT MENTOR: Peter Peters, dommer og mentor for Pernille, var oppgitt over kveldens utfall. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
OPPGITT MENTOR: Peter Peters, dommer og mentor for Pernille, var oppgitt over kveldens utfall. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

- Dette er vanskelig. Pernille, det er ingen tvil om talentet ditt. Og Shackles, hver gang dere klarer noe som er hundre prosent, så er det unikt det dere gjør. Jeg har nesten ikke sett det samme i Norge. Men det er så veldig på dagsformen, sa Jan Fredrik.

- Dette er dritvanskelig. Men følelsen min sier..., de jeg har lyst til å se neste fredag, er Shackles, sa Jan Fredrik.

- Bare MÅ synge

Like etter sending gikk turen til «Xtra Factor»-studioet. Der viste Pernille at hun var skuffet, men ikke knust.

- Jeg har fått et veldig favorittstempel, og det kan virke mot sin hensikt, sa Pernille og la til. - TV-seerne tenker kanskje at «hun får så mange stemmer at vi ikke trenger å stemme på henne».

17-åringen nekter altså å gi seg.

- Jeg lever for dette. Jeg MÅ synge. Jeg bare MÅ, sa Pernille og lot omsider tårene trille.

- Jeg gleder meg til å jobbe meg opp et artistnavn utenom «X-Factor», sa pophåpet som aldri før har havnet i duell. Men én gang var altså nok.

Tomine Harket gråt

Tomine Harket (16), Pernilles venninne og kjent som datter til Morten Harket, satt og tørket tårer i salen mens Pernille sang - nervøs på Pernilles vegne.

- Jeg skjønner ikke hvorfor hun må synge om igjen, sa Tomine.

Mari Lorentzen (25), Chand Torsvik (27), Tommy Fredvang (27) og Lise Mæland (20) kvalifiserte seg alle direkte til neste runde.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SANG SEG UT AV «X FACTOR»: Pernille Svensen Øiestad fra Nøtterøy - her på scenen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
SANG SEG UT AV «X FACTOR»: Pernille Svensen Øiestad fra Nøtterøy - her på scenen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Peter: - Ufint

- Jeg forstår det ikke, men dette valget må jeg bare respektere, sa en skuffet Pernille-mentor, Peter Peters, om kveldens utfall.

- Denne konkurransen begynner å bli ufin, sa Peter til «Xtra Factor» etter sending. - Dette er ikke riktig, la han til.

- Jeg respekterer at Jan Fredrik fulgte magefølelsen, men jeg synes det var feil, sa Peter.

Jan Fredrik uttalte i«Xtra Factor» etter at dommen var falt at han mente at Pernille manglet et eller allet».

- Du forløste ikke, sa Jan Fredrik til Pernille.

Peter: - Jeg velger dristig

Særlig i kveld ble det tydelig for TV-seerne at Jan Fredrik og Peter er på kollisjonskurs når det gjelder valg av låter til de ulike deltagerne.

Les om kveldens låtkrangel her

Peter fortalte til VG Nett i pausen at han mener den store uenigheten skyldes at han og Jan Fredrik har en «grunnleggende ulik filosofi».

- Jeg vil ufordre deltagerne og seerne, ikke bare velge musikk som er som pølse i brød. Karlsen er glad i å gi ut coverlåter. Men det tilfører ikke konkurransen eller musikk-Norge noe, mener jeg. Folk må fokusere på artisten og ikke bare på at «dette er en gammel traver som jeg var så glad, den stemmer jeg på». Jeg er ikke så dum at jeg ikke skjønner at det kan være dristig å velge som jeg gjør, forklarte Peters til VG Nett og presiserte at han har stor respekt for Karlsen.

- Men han jobber med artister som Kurt og Alejandro, jeg jobber med Madcon. Det er som natt og dag! sa Peters til VG Nett.

Jan Fredrik hadde følgende kommentar til VG Nett: - Smak er forskjellig, og det er ikke noe rart ved det. Peter må få mene det han vil, men jeg er ikke helt enig i det han sier. Jeg mener jeg velger låter som utfordrer artistene og viser hva som bor i dem. Og jeg velger låter sammen med artistene, forklarte Jan Fredrik.

FINALISTER: Jentegruppa Shackles. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
FINALISTER: Jentegruppa Shackles. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV