Hovedinnhold

Monika er «The Voice»- favoritt

MARILYN-FAN: Monika Blomeid har flere bilder av Marilyn Monroe hjemme på hybelen. Foto: VG
MARILYN-FAN: Monika Blomeid har flere bilder av Marilyn Monroe hjemme på hybelen. Foto: VG
Magne Furuholmen tror Monika Blomeid (24) kan vinne hele «The Voice».

Denne saken handler om:

- Monikas stemme er en naturkraft - hun kan utvilsomt vinne hele konkurransen, sier Magne Furuholmen til VG.

I går gikk hun videre i sangkonkurransen på TV 2 etter en heftig duell med Tini Flaat Mykland. De to sang Sinnead O´Connors «Nothing compares to you» rett inn i hjerteroten på Magne Furuholmen som ble så satt ut at han matte tørke noen tårer etterpå.

-Oi! Den satt, sier en oppriktig forundret Monika når VG videreformidler hvor stor tro Magne Furuholmen har på Monika.

-Wow, det er store ord. Så langt har ikke jeg tort å tenke ennå. Jeg prøver bare å nyte det som skjer akkurat nå, hvert øyeblikk, og dytter alt finalesnakket unna, sier Monika når vi møter henne hjemme på hybelen på Grünerløkka i Oslo.

VGTV: Se duellen mellom Tini og Monika!

Tok alle med storm

DUELLEN: Monika Blomeid og Tini Flaat Myrland satte griller i hodet på Magne Furuholmen under gårsdagens «The Voice»-sending. Foto: TV2
DUELLEN: Monika Blomeid og Tini Flaat Myrland satte griller i hodet på Magne Furuholmen under gårsdagens «The Voice»-sending. Foto: TV2

24-åringen fra Gjerdrum tok alle med storm under de såkalte blindes-rundene i «The Voice». Hennes audition er den som er mest sett på TV 2s nettsider. I 2010 gikk hun ut fra LIPA (Liverpool Institute For Performing Arts) - med ett mål for øyet: livnære seg som artist. Nå jobber hun i en klesbutikk i Oslo og synger med Einar Flaa Academy. Etter mye om og men sa hun ja til å bli med på «The Voice».

- Jeg har aldri tenkt tanken på å være med på «Idol» eller noe sånt. Det har ikke passet for meg. Så da TV 2 ringte og spurte om jeg ville være med på «The Voice» måtte jeg gå flere runder med meg selv. Etter hvert bikket jeg mot ja fordi jeg likte konseptet så godt. Det var viktig for meg at dommerne ikke skulle se meg, at det var kun stemmen min som skulle avgjøre om jeg gikk videre eller ikke, sier Monika.

Ingen tvil

Alle unntatt Hanne Sørvaag snudde seg - og Yosef Wolde-Mariam, Sondre Lerche og Magne Furuholmen kjempet for å få Monika på sitt lag.

- Jeg ble så rørt da de tre snudde seg. Jeg visste at nå var det kun mitt talent som hadde fått dem til å snu seg, ikke noen andre grunner. Og jeg skjønte plutselig hvor mye det betydde for meg å bli sett på den måten, sier Monika som på forhånd kanskje hadde tenkt at Sondre Lerche var riktig mentor for henne.

-Men da Magne sa: «Kjære deg, nå må du ikke velge feil. For hvis du gjør det, ville du aldri fått vite hva jeg kunne ha gjort for deg», så var det ingen tvil. Og så så jeg at han var veldig rørt, sier Monika - som ikke har angret ett sekund på mentorvalget.

- Magne er så dedikert og ivrig. Han gir meg enormt mye inspirasjon og motivasjon. Det er egentlig helt uvirkelig. Bare det å ha Magne Furuholmen i ryggen, det føles nesten rart å si det høyt, sier Monika.

Tro på Monica

Mentor Magne har tro på at Monika kan vinne hele konkurransen, men er fullt klar over at det er folket som avgjør.

- Det er det jo til slutt publikum som avgjør, men uansett hvordan det går vil jeg forsøke hjelpe Monika med det jeg kan bidra med gjennom mine kanaler. Jeg føler et stort ansvar overfor dem som valgte meg som mentor. Og det er ikke jeg som skal vinne denne konkurransen - det er talentene, sier Magne Furuholmen.

20. april blir det avgjort hvem som går til de direktesendte finalerundene i «The Voice». Da står hver mentor med syv deltagere, men har kun fem plasser, så da får fire deltagere beskjed om at de er videre, mens de siste tre på hvert lag må ut i en såkalt sing-off - der det blir opp til mentoren å avgjøre hvem som får den siste plassen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV