Hovedinnhold

Må holde vinnerne av danse-superfinalen hemmelig

«Superfinalen» spilles inn uken før den vises

SKAL KJEMPE I SUPERFINALEN: Lene Alexandra Øien og Tom-Erik Nilsen - her under finalen. Foto: Scanpix
SKAL KJEMPE I SUPERFINALEN: Lene Alexandra Øien og Tom-Erik Nilsen - her under finalen. Foto: Scanpix
(VG Nett) «Superfinalen» i «Skal vi danse» skal ikke sendes direkte, men i opptak. Og det er ikke TV-seerne som bestemmer hvem som vinner.

Denne saken handler om:

I motsetning til alle «Skal vi danse»-sendingene til nå, skal «Superfinalen» spilles inn på forhånd og sendes i opptak. Og de som tror at de skal få stemme fram sine favoritter til seier, må tro om igjen.

Dommerne bestemmer

Når TV-seerne får se superfinalen, så er vinnerne utropt for lengst. Og det er et dommerpanel i studio - som består av samtlige «Skal vi danse»-dommere som har vært med til nå - som avgjør hvem som vinner. TV-seerne har denne gangen ingen ting de skal ha sagt.

- Rent dansefaglig er det bare dommerne som avgjør resultatet nå, men seerne har absolutt hatt sin påvirkning gjennom alle sesongene på hvilke fire par som nå deltar i superfinalen, sier pressekontakt unn Grethe Berge i TV 2 til VG Nett.

Superfinalen spilles inn i studioet i Nydalen førstkommende søndag. Først nesten en uke senere - fredag 28. november - vises finalen på TV.

Med gjester i studio

TV 2 innrømmer at det kan bli en vanskelig jobb å holde vinnerne hemmelig fram til finalen sendes på TV. Når superfinalistene danser om pokalen førstkommende søndag, vil det nemlig være fullt med publikum og gjester i salen.

De journalistene som tar imot invitasjonen om å være på plass, må love å overholde sperrefristen - dvs. ikke omtale resultatet før finalen har gått på TV.

Protokoll:Si DIN mening om hvordan superfinalen arrangeres!

- Håper å holde det hemmelig

- I salen sitter venner og familie av superfinalistene, samt deltagere fra tidligere sesonger av «Skal vi danse». Vi håper selvfølgelig at folk i salen ønsker å bevare hemmeligheten. Jeg vil tro at selv om superfinalen spilles inn i forkant, blir det for seerne både magi og store danseopplevelser og se superfinalen 28. november, sier Berge til VG Nett.

Fredag fulgte 977.000 TV-seere Lene Alexandra Øien til seieri «Skal vi danase». Sammen med dansepartner Tom-Erik Nilsen skal hun i superfinalen kjempe mot alle tidligere vinnere - med unntak av fjorårsvinner Tshawe Baqua, som ikke kan delta. I stedet er det Mona Grudt, som ble slått av Tshawe i finalen i fjor, som representerer den sesongen av «Skal vi danse».

VGTV:Superfinalistene frykter Lene Alexandra

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV