Hovedinnhold

Kjempet forgjeves mot tårene i «71 grader Nord»

KNAKK SAMMEN: Tom Sandstad (48) måtte ta en pause i syklingen for å la følelsene få fritt utløp i «71 grader Nord». Foto: TVNorge
KNAKK SAMMEN: Tom Sandstad (48) måtte ta en pause i syklingen for å la følelsene få fritt utløp i «71 grader Nord». Foto: TVNorge
(VG Nett) Fortsatt sliter Tom Sandstad (48) med å akseptere at han tok til tårene under den avgjørende styrkeprøven.

Denne saken handler om:

Mandag kveld var Nordkapp-ekspedisjonen over for Tom Sandstad. Avskjeden ble av det følelsesladde slaget. Triatlonen ble for tøff for 48-åringen fra Oslo.

- Jeg greide ikke å stoppe tårene, forklarer Sandstad til VG Nett og innrømmer at han fortsatt - flere måneder etter innspillingen - synes det er frustrerende å tenke på at følelsene tok overhånd.

- Skjønner ikke hva som skjedde

Det var etter å ha svømt 250 meter i iskaldt vann at den seks kilometer lange sykkelturen med 400 meter stigning ble i drøyeste laget. TV-seerne fikk se Sandstad gå av sykkelen, sette seg på en stein og gråte.

- Jeg skjønner ikke hva som skjedde oppe i hodet mitt, og jeg har tenkt mye på det i etterkant. Bena fikk krampe etter kun en liten sykkeltur. Og jeg som er den store, tøffe mannen - jeg gjorde virkelig alt jeg kunne for ikke å grine på TV, forklarer Sandstad.

Var redd for å ryke

Han tror redselen for å være den som måtte forlate ekspedisjonen først, gjorde at han giret seg opp maksimalt.

- Det var ekstremt hardt. Og det å sykle rett etter å ha vært i det iskalde vannet tok hardt på, forteller 48-åringen, som var den eldste av alle deltagerne.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TUNGT: Tom Sandstad etter svømmingen i iskaldt vann - og før han skulle på to hjul. Foto: TVNorge
TUNGT: Tom Sandstad etter svømmingen i iskaldt vann - og før han skulle på to hjul. Foto: TVNorge


Han syntes det var fryktelig trist å forlate de andre rivalene og vennene.

Mistet følelsen i tærne

- Man lever som i en boble. Man ligger omtrent oppå hverandre, og man går nesten på do sammen. Det var noen intense 14 dager, forklarer Sandstad som også ble blank i øynene da han vinket farvel etter nederlaget.

- Det ble veldig mye følelser, konkluderer Sandstad som hadde store problemer med bena i lang tid etter TV-innspillingen.

- Jeg mistet følelsen i alle tærne på begge bena. Jeg har fortsatt en nummen følelse i den ene stortåen. Det kom nok av at jeg ikke hadde brukt bena så mye på lang tid. Jeg var bekymret da det gikk så lang tid før følelsen i tærne kom tilbake. Jeg er fortsatt ikke 100 prosent, innrømmer Sandstad som til daglig driver et fitnessenter i Oslo.

På spørsmål om han ville blitt med om han hadde fått sjansen igjen, svarer 48-åringen et uforbeholdent ja.

- Det høres kanskje rart ut, men jeg ville blitt med. Og jeg ville vært flinkere til å få i meg mat. Det var jeg for dårlig på. Jeg skulle også tatt bedre vare på bena mine, sier Sandstad som klarte å komme seg opp de 3000 trappetrinnene i triatlonen.

«Feiret» med mat

- Jeg fikk høre at denne frikortkonkurransen var den tøffeste noensinne i «71 grader Nord», sier Sandstad som forsikrer at han har god kontakt med alle de andre deltagerne i dag.

Selv om han måtte forlate de andre tidlig i ekspedisjonen, var det aldri så galt at det ikke var godt for noe. Sandstad «feiret» nederlaget med mat.

- Jeg spiste mat på alle busstoppene hjem. Alt smakte godt. Og når jeg først skulle ryke, så var det like greit å reise som førstemann i stedet for andremann, mener 48-åringen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

TRIST AVSKJED: Tom Sandstad vinker farvel til programleder Tom Stiansen, Tonnie Lobekk og de andre deltagerne. Foto: TVNorge
TRIST AVSKJED: Tom Sandstad vinker farvel til programleder Tom Stiansen, Tonnie Lobekk og de andre deltagerne. Foto: TVNorge

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV