Hovedinnhold

«Jakten»-Jan Erik: - Har ikke angret ett sekund

Trakk seg fra «drømmereisen» og sendte begge frierne hjem

FORTSATT SINGEL: TV-bonden Jan Erik Kjær (41) sendte både Håvard Johnsen Jarstad (38) og Sami Petteri Toivanen (33) (bildet innfelt) hjem i det endelige «oppgjøret» Foto: TV 2
FORTSATT SINGEL: TV-bonden Jan Erik Kjær (41) sendte både Håvard Johnsen Jarstad (38) og Sami Petteri Toivanen (33) (bildet innfelt) hjem i det endelige «oppgjøret» Foto: TV 2
(VG Nett) Den homofile TV-bonden Jan Erik Kjær (41) mener at kjærligheten er for viktig til å leke med.

Denne saken handler om:

TV-seerne fikk i kveld se at jakten på kjærligheten endte ut i ingenting for Heidal-bonden. Tårevåt, men lettet, informerte Jan Erik sine to gjenværende friere om at han ikke hadde fått romantiske følelser for noen av dem. Sjekkeserien, som etter planen skulle slutte med at Jan Erik plukket en utvalgt kjæreste til å bli med ham på romantisk utenlandstur, fikk dermed en utradisjonell avslutning.

Lesflere underholdningsnyheter på Rampelys-forsiden.

- Det eneste riktige

- Hvis jeg hadde valgt å ta med én av dem på tur, så ville jeg signalisert at jeg hadde et ønske om noe mer. Det hadde jeg ikke, og da syntes jeg det eneste riktige var å si at det ikke ble noen tur, forteller Jan Erik til VG Nett.

To måneder har gått siden han tok tårevåt avskjed med Håvard Johnsen Jarstad (38) og Sami Petteri Toivanen (33). Nå synes Jan Erik det er godt at TV-seerne vet utfallet. Selv om Jan Erik sier at han har fått utelukkende positiv respons fra kjente og ukjente, føler han at tiden er inne for å bli privat igjen.

- Krevende prosess

- Det har vært krevende, men samtidig en lærerik prosess. Og jeg angrer ikke ett sekund på at jeg valgte som jeg gjorde, sier Jan Erik til VG Nett.

TÅREVÅT: Jan Erik Kjær (41) var grepet under avskjedens time. Foto: TV 2
TÅREVÅT: Jan Erik Kjær (41) var grepet under avskjedens time. Foto: TV 2

Selv om tårene trillet på Sami, og Håvard var synlig skuffet, tok begge Jan Eriks beilere nederlaget med fatning. De skrøt begge av Jan Eriks kvaliteter og uttrykte stor respekt for bonden.

- Jeg tror de forsto at det som skjedde var til det beste. Kjærligheten er for viktig til å leke med, sier Jan Erik.

Følte forventningspress

Heidal-bonden innrømmer at han underveis følte et stort press på at serien skulle ende i en full klaff, særlig med tanke på de mange hundre tusen seerne som har fulgt serien over flere uker.

- Jeg følte at både frierne, TV-teamet og ikke minst TV-seerne hadde forventninger om at jeg skulle finne kjærligheten. Særlig følte jeg press på å lykkes fordi jeg er den første homofile bonden som er med. Men jeg kan jo ikke late som bare for å tekkes seerne. Så da jeg hadde tatt mitt valg, føltes det veldig realt. I mine øyne var det også udramatisk, sier Jan Erik og legger til at han syns det er rart at ikke «Jakten på kjærligheten» har endt på samme måte for andre bønder tidligere - nemlig i avlyst «drømmereise».

Artikkelen fortsetter under bildet.

ALVORETS TIME: Tårene trillet på 33 år gamle Sami Petteri Toivanen (t.v.). Håvard Johnsen Jarstad (38) var også synlig skuffet over nederlaget. Foto: TV 2
ALVORETS TIME: Tårene trillet på 33 år gamle Sami Petteri Toivanen (t.v.). Håvard Johnsen Jarstad (38) var også synlig skuffet over nederlaget. Foto: TV 2


- Menneskerett å være kresen

- Du hadde mange flotte kandidater, men forelsket deg ikke i noen. Er du spesielt kresen?

Jan Erik ler. - Det er en menneskerett å være kresen. Men jeg må virkelig kjenne de udefinerbare følelsene. Jeg må føle at jeg får pustevansker når jeg tenker på vedkommende. Det opplevde jeg ikke under innspillingen. Og det er bedre å være alene enn å gå inn i noe som man vet man ikke vil bygge videre på, sier Jan Erik til VG Nett.

Tungt hemmelighold

TV-bonden har veldig lite kontakt med Håvard og Sami i dag. Han mener at alle tre har behov for å bearbeide alt som har skjedd. 41-åringen innrømmer også at selv om han i dag har det veldig bra, så har hemmeligholdelsen vært tung. Nå gleder han seg til å kunne trekke seg tilbake.

Noe på gang?

På spørsmål om han har noen ny forelskelse på gang, svarer Jan Erik litt unnvikende:

- Jeg har vært lojal mot TV 2-kontrakten og har derfor ikke fokusert på eventuelt andre tilbud. Nå har TV-seerne kommet over dørstokken min i lang tid. Nå vil jeg ha privatlivet mitt tilbake. Jeg er jo bare en helt vanlig bonde, smiler Jan Erik.

Én bonde innrømmer forelskelse

Dette skjedde ellers i kveldens episode:
Clas Ståle Kvisler (37) er den eneste TV-bonden som nå innrømmer på TV at han er forelsket i sin utkårede, Ann-Marie Berge (39). For dem går turen nå til Edinburgh. I et glimt fra den kommende episoden ser man at Clas går ned på kne og frir til Ann-Marie. Mer om dette kan du lese her!

Calle Breen (49) valgte Grete Nordengen (38) som sin utvalgte. Neste uke får TV-seerne se hvordan de to hadde det i Praha.

Kristian Akervold (32) har bedt med seg Anita Orvedal (25) til Barcelona. Om det blir ekte forelskelse for flere enn Clas og Ann-Marie, gjenstår å se.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV