Hovedinnhold

Her flyr han som «Batman»

(VG Nett) En av deltakerne i dokumentarserien «Oppdrag Sognefjorden» fikk seg en helt spesiell bursdagsgave: Flyvende menn som passerer centimetre unna i ekstrem fart.

Denne saken handler om:

TV-serien følger 12 ekstremsportutøvere på jakt etter stunts.

I fjerde episode får deltakeren Karina Hollekim (33) seg en spektakulær overraskelse på bursdagen. Mange av deltakerne er samlet på en fjellskrent over Solvorn da to av de andre deltakerne kommer flyvende i det som på ekstremsportspråket kalles en «flyby».

VGTV: Se det utrolige «flyby»-stuntet her!

Flere nyheter på Rampelys-forsiden!

De to kommer flyvende i en hastighet på mellom 200 og 250 kilometer i timen, og befinner seg under én meter over bakken.

VG Nett har fått tilgang på klippet hvor de to utøverne passerer like over hodene på de andre.

- Jeg ble skremt, og fikk helt vondt i magen: «Shit, de er for nære», forklarer bursdagsbarnet Karina i videoen.

Det ser livsfarlig ut, men hva slags marginer har man egentlig? Kan et vinddrag feie deg i bakken, spør vi Jokke Sommer, en av de flygende gutta:

- Nja, ikke når vi flyr i den hastigheten som vi gjør her. Det kan gå galt med et kraftig vindkast, men vi hopper aldri i sterk vind. Når vi gjorde dette opptaket var det helt perfekte forhold, forklarer han.

- Det aller viktigste i en flyby er siktingen. Her siktet jeg på et tre som står ved siden av deltakerne, så justerer jeg skuldrene slik at jeg får vinkelen jeg trenger for å komme dit. Når jeg ser det er 100 prosent trygt, kan jeg gi litt ekstra helt på slutten, fortsetter han og konkluderer:

- Det er ganske likt hvordan fuglene flyr!
Hele episoden er tilgjengelig på Nrk.no og vises på TV neste søndag.

FRI SOM FUGLEN: Jokke Sommer (24) flyvende over Sognefjorden i en wingsuit Foto: Sindre Kinnerød/Flash Studio
FRI SOM FUGLEN: Jokke Sommer (24) flyvende over Sognefjorden i en wingsuit Foto: Sindre Kinnerød/Flash Studio

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV